Jump to content

Kefirgryn


DaniM
 Share

Recommended Posts

Jag har nu i några veckor använt kefirgryn, jättegod kefir, kokos-kefir och smetana på vispgrädde. Frågan är hur jag ska "räkna" detta. Jag vet att bakterierna levnär sig på laktos men jag vet inte hur det blir med kolhydrater i förhållande till hur länge kefiren står och mognar. Någon som vet hur bra det är kh-mässigt? Jag använder gammaldagsmjölk när jag gör kefir och blandar även i lite grädde för att få en tjockare konsistens. Någon annan som håller på med kefirgryn? Hur räknar ni kh i så fall?

Link to comment
Share on other sites

Allt beror på hur syrlig du gör din kefir. Min gissning är att riktigt syrlig kefir har halva kh-värdet mot färsk mjölk. Färsk mjölk är ca 5gr per 100.

 

Arlas kefir är 3,8, men den är rena fruktyoghurten i jämförelse men min fil... ;)

 

Välkommen till den andra kefir-tråden förresten: http://forum.kostdoktorn.se/topic/6681-kefir/

 

/Simpan

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...