Gå till innehåll

Recommended Posts

CKD = Cyclic Ketogenic Diet.

 

TKD = Targeted Ketogenic Diet.

 

SKD = Standard ketogenic Diet!

 

CKD används främst av elit body builders.. de cyklar en dag i veckan, för att tanka glykogen och för att bibehålla kapacitet för glykolys, speciellt anaerob ansträngning, vilket behövs för muskeltillväxt och extra hårda träningspass till failure!

 

TKD används främst utav uthållighetsidrottare, de tankar glykogen för att depåerna skall vara fulla inför tävling/anaerob träning.

 

SKD = LCHF, man håller ner kolhydratintaget på en rimlig nivå.. oftast för att minska i vikt/bli av med diabetes/hyperinsulinemi/insulinresistens!

  • Gilla 4
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Att "cykla" betyder att man då och då äter så mycket kolhydrater att man faller ut ketos. Helst ska man då äta "snälla" kolhydrater som sötpotatis, bönor osv, dvs med lågt GI. Men de som håller på med idrotter där de behöver öka energi-input kan också stoppa i sig snabba kolhydrater, dvs socker i olika former. Tanken är ju då att de hinner förbrännas tämligen fort.

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack, då förstår jag lite bättre! Några följdfrågor: Vilka positiva effekter är det tänkt att cyclingen ska ge? Är det för att maxa effekten av träning eller kan det underlätta viktminskning också? Kan det finnas en poäng att testa det även för en "vanlig" motionär på LCHF eller är det mest för elitidrottare?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vad jag förstår så är det både och. Åse (56 kilo har en äldre artikel). Finns mycket skrivet på engelska, så googla! Men det var några år sen det var populärt och skrevs mycket om, inte så mycket på senare tid. 

 

Men de tär ju med så mycket annat. Bara du kan veta hur din kropp fungera, så är du nyfiken - prova! Prova själv och se vad som händer. 

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...