Petra183 Posted September 11, 2015 Share Posted September 11, 2015 Hur ställer ni er till öl i matlagning? En flaska öl i en sås som delas på ett antal portioner eller personer blir ju inte samma sak som att dricka ett antal öl eller ha öl till maten? Ska man utgå från kolhydratsinnehållet i receptet? Kan man fortsätta göra sin favoritgryta med öl någon gång ibland eller ska man undvika öl i matlagning helt och hållet?Jag roade mig med att lägga in det här receptet i kostbevakningen.se. http://www.portersteken.se/2012/02/carbonnade-la-flamande.html. Mjölredningen kan man strunta i och man bör kunna minska eller ta bort sockret helt Den största mängden kolhydrater kommer från löken. Ingrediens Energi Protein Fett Kolhydr. Fibrer Alkohol 700-800 g grytbitar 1155 kcal 154 g 60 g 0 g 0 g 0 g 4 st gula lökar 195 kcal 7 g 1 g 36 g 7 g 0 g 3 skivor bacon 181 kcal 7 g 17 g 0 g 0 g 0 g 1 msk socker 52 kcal 0 g 0 g 13 g 0 g 0 g 1 msk mjöl 31 kcal 1 g 0 g 6 g 0 g 0 g 5 dl öl 233 kcal 3 g 0 g 16 g 0 g 23 g 5 dl köttbuljong 6 kcal 1 g 0 g 1 g 0 g 0 g 1 tsk färsk timjan 1 kcal 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 1 st lagerblad 9 kcal 0 g 0 g 1 g 1 g 0 g ett knippe persilja 11 kcal 1 g 0 g 1 g 1 g 0 g 2-3 tsk senap 21 kcal 1 g 1 g 3 g 0 g 0 g Totalt 1894 kcal 709 kcal 699 kcal 313 kcal 17 kcal 156 kcal i gram 174 g 79 g 77 g 9 g 23 g i E% 37% 37% 17% 1% 8% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kareng Posted September 11, 2015 Share Posted September 11, 2015 Inte är det någon fara att ha lite öl i maten någon gång! Om inte smaken påverkas kan du ju välja lättöl som jag antar innehåller färre kolhydrater än starköl. Dock borde ju det mesta av alkoholen koka bort. Egentligen innehåller ju öl inte så stor mängd kolhydrater (100 gram), problemet med öl är väl att "ta en öl" betyder något annat än just en (1). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MagnusH Posted September 11, 2015 Share Posted September 11, 2015 Enligt Fineli.fi innehåller en lättöl (<2,8% alkohol) 1 gr kolhydrat per 100 gr öl, alltså per dl. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petra183 Posted September 12, 2015 Author Share Posted September 12, 2015 Perfekt. Då bör jag kunna njuta av smaken av öl, någon gång ibland. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted September 12, 2015 Share Posted September 12, 2015 Kan vara bra att veta för glutenintoleranta att öl är gjort på säd 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.