Xiro Posted September 11, 2015 Share Posted September 11, 2015 Fick idag höra talas om Ceviche, rå fisk som syras/marineras och är ätklar inom nån timme. Finns variant med skaldjur samt kött. Man blir ju väldigt nyfiken, både ur hälsosynpunkt och miljöperspektiv. Vilka är era tankar och erfarenheter kring animalisk "rawfood"? https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Ceviche 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ti Ti Posted September 12, 2015 Share Posted September 12, 2015 Fick idag höra talas om Ceviche, rå fisk som syras/marineras och är ätklar inom nån timme. Finns variant med skaldjur samt kött. Man blir ju väldigt nyfiken, både ur hälsosynpunkt och miljöperspektiv. Vilka är era tankar och erfarenheter kring animalisk "rawfood"? https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Ceviche Här har vi ju gravlax, som varken kokas eller steks. Själva marineringstiden är ju längre, men det är nog för att man ofta gravar en hel laxsida. Ceviche är oftast tärnad fisk, så jag antar att det gör att marineringstiden förkortas. Har smakat hemlagad ceviche hos en peruansk dam, och det var verkligen jättegott! Vad gäller 'raw food' så finns ju även råbiff och carpaccio: https://sv.wikipedia.org/wiki/Carpaccio 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ti Ti Posted September 12, 2015 Share Posted September 12, 2015 Dessutom kör Jonas Coltings brorsa råa animalier, och han ser ut att må hur bra som helst på det: http://www.kostdoktorn.se/at-ra-mat 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nytt Liv Posted September 12, 2015 Share Posted September 12, 2015 Glöm inte sill. Jag äter ofta den tinade laxen rå i stället för att steka den. Rena sashimin. Ceviche är en delikatess och inte svår att laga. Här är en variant: http://alltommat.se/recept/ceviche-classico/. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xiro Posted September 13, 2015 Author Share Posted September 13, 2015 Dessutom kör Jonas Coltings brorsa råa animalier, och han ser ut att må hur bra som helst på det: http://www.kostdoktorn.se/at-ra-mat Tack! Jag läste hela intervjun i Runners World, superintressant! Hur gör han för att inte bli dålig i magen eller sjuk av rått fläsk och rå kyckling? För jag gissar att det inte är en slump då han provat i två år, och det är inte heller en "slump" att gemene man inte äter dem råa? F ö testade jag äggtricket igår, inte en chans att jag dricker rått ägg ur glas igen - de ska drickas ur skalet! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EVS Posted September 13, 2015 Share Posted September 13, 2015 Nej, innan jag skulle sätta i mig rå kyckling! Men rencarpaccio är jättegott, gravad lax gillar jag också. Och sushi! Har inte ätit sushi på evigheter, måste se om det går att få tag på sashimi någonstans här i närheten! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xiro Posted September 27, 2015 Author Share Posted September 27, 2015 Tog kontakt med en erfaren och fick tips om att läsa på http://www.rawpaleodietforum.com Här är info för noobs som jag http://www.rawpaleodietforum.com/important-info-for-newbies/ Personliga erfarenheter; http://www.rawpaleodiet.com/testimonials/ Spännande ny värld för mig, har ännu bara skummat några trådar. Kanske tar jag modet (förnuftet) till fånga och provar nån dag... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xiro Posted June 25, 2016 Author Share Posted June 25, 2016 Upptäckte nyss den spanska tapasrätten boquerones via detta blogginlägg!! http://www.enklicksmor.se/2016/06/det-finns-manga-satt-att-ata-sill/ Liknar ceviche fast på sardiner, vinäger och mer tid. Måste provas! 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekofilosophie Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 min erfarenhet av just ceviche är att det är gott, men att man kanske ska ha lite koll när man äter det ute i soliga länder... min sambo blev magsjuk som ett brev på posten, själv tuggade jag i mig det och mådde bra i övrigt äter jag inte så mycket fisk alls längre. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xiro Posted December 19, 2016 Author Share Posted December 19, 2016 Animalisk rawfood ger nog en del stärkande träning för immunförsvaret Den träningen är nog bra att hålla igång. Btw åt jag en utsökt råbiff på Bastard i Malmö härom veckan. Den var uppblandad med majonäs, pepparrot och några späda gröna blad. Mycket gott! (Serverades med rågbröd o smör - vill bara förvarna den som är strikt. Jag brukar be om att få byta bröd mot annat.) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekofilosophie Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 Animalisk rawfood ger nog en del stärkande träning för immunförsvaret Den träningen är nog bra att hålla igång. Btw åt jag en utsökt råbiff på Bastard i Malmö härom veckan. Den var uppblandad med majonäs, pepparrot och några späda gröna blad. Mycket gott! (Serverades med rågbröd o smör - vill bara förvarna den som är strikt. Jag brukar be om att få byta bröd mot annat.) Har faktiskt inte testat råbiff än, men det där lät ju riktigt gott! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jala Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 Råbiff utan äggula ? Animalisk rawfood, testa rå ungnötlever. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.