Gå till innehåll

Ny diabetesmedicin minskar risken att dö


Anders A

Recommended Posts

"En ny studie av det glukossänkande läkemedlet empagliflozin har tagit diabetesforskarna med storm. Risken att dö minskade dramatiskt bland patienter med både diabetes typ 2 och hjärt- och kärlsjukdomar som behandlats med läkemedlet. – En milstolpsstudie, säger professor Lars Rydén om fyndet."

 

"Varför dödligheten minskar så kraftigt ger studien inget svar på."

 

"Studien, som publiceras i tidskriften New England Journal of Medicine, är sponsrad av de bolag som tillverkat läkemedlet, Boehringer Ingelheim och Eli Lilly, och som tack vare resultatet nu sitter på en framtida försäljningssuccé."

 

Hm. Jo det är ju bättre att ta en glukossänkande medicin (med diverse biverkningar) istället för att minska på intaget av socker och kolhydrater. Läkemedelsbolagen måste ju också leva ?

 

http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/ny-diabetesmedicin-minskar-risken-att-do

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Suck, suck och dubbelsuck. Att de inte lär sig. Ännu en medicin med okända biverkningar att tjäna ofantliga pengar på, istället för att bli frisk på maten du äter och "maten" du undviker. En dyr studie som bara läkemedelsföretag har råd med och en lyrisk pensionerad professor och spinndoktor från KI (är alla dårar samlade där?)

 

– "Det här är ett överraskande fynd, som kommer bli vad man kallar för en milstolpsstudie, ett paradigmskifte" säger Lars Rydén, medicinprofessor vid Karolinska institutet. Fel min gode professor, den stora hälsorevolutionen är lchf. Tvärtom vad du trott och noll spänn att tjäna pengar på.

 

På tal om köpta professorer. Lars Rydén har vart i farten tidigare: http://newsvoice.se/2012/06/14/professor-lars-ryden-sanofis-spinndoktor-mot-omega-3/

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Alltså, jag blev nästan full i skratt över nyheten !

Nu är det ju bara såå tragiskt att de nu kommer "revolutionera" diabetesvården med detta magiska piller   :angry:

Tjohoo...pengarna kommer att rulla och läkemedelsföretagen bli rikare, likaså livsmedelsindustrin som kan fortsätta håva in stålar och göra stora vinster på vår ohälsa!!

Jag F A T T A R inte hur de tänker och drar sina slutsatser?

Detta ska ju vara " lärda " människor!

Blodsockersänkande läkemedel...hmmm <_<  såå fantastiskt ...blodsockersänkande mat... :o  hmmm. näää förfan..hur skulle det se ut!! Då kan ju folk bli friska o vi tjänar inga pengar....det får för guds skull INTE ske :huh: 

J...a dårar säger jag bara...grrrr 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vi kommer att få se flertalet fall av ketoacidos nu när denna medicin blivit godkänd på bred front. Hur den kunnat bli det är helt obegripligt, Big Pharma måste ha lättat plånkan rejält både här och där för att fått igenom detta:

 

https://lakemedelsverket.se/Alla-nyheter/NYHETER-2015/Granskning-av-diabeteslakemedel-av-typen-SGLT2-hammare-har-inletts/

http://www.fda.gov/Drugs/DrugSafety/ucm446845.htm

http://www.endocrineweb.com/news/diabetes/15021-whats-behind-fdas-warning-about-diabetic-ketoacidosis-sglt2-inhibitors

http://press.endocrine.org/doi/abs/10.1210/jc.2015-1884?journalCode=jcem

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Problemet är den information personer med insulinresistens får när det gäller att åtgärda sjukdomen med kost. För det bär läkemedelsbolagen ett tungt  ansvar. 

Men självklart kan det inte ställas mot att de tar fram mediciner som kan förbättra prognosen för diabetespatienter.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Detta ämne är nu arkiverat och det går inte längre svara i det.

×
×
  • Skapa nytt...