Fjutt Posted September 26, 2015 Share Posted September 26, 2015 Hej, jag köpte en box rödvin idag och såg då för första gången att hyllkantsetiketterna på bolaget redovisade sockerhalten i vinet. Många hade mindre än tre gram per liter. Inte så illa. Några sorter hade runt sju gram per liter så det kan ju vara klokt att låta sockerhalten få spela roll vid vinvalet eller vad säger ni? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Zepp Posted September 26, 2015 Popular Post Share Posted September 26, 2015 3 gram/L = 0,3% = samma som i kött ungefär! 7 gram/L = 0,7% = samma som kött med lite grönsaker! Alkoholen är nog ett större problem vad gäller vin? Oandrasidan.. hur gott är alkoholfritt vin? Och framförallt.. hur gott är vin utan yrselfaktor? 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fjutt Posted September 26, 2015 Author Share Posted September 26, 2015 Visst har du rätt Zepp om att alkoholen är ett större problem. Jag ville bara tipsa om att dessa besked på hyllkanterna finns. Jag har inte sett det tidigare. Hick! 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EVS Posted September 26, 2015 Share Posted September 26, 2015 Om det nu inte är så jättestor skillnad i sockerhalt mellan olika rödviner, så blir det i alla fall betydligt lättare att hitta vita viner nu, som inte innehåller alldeles för mycket socker! Och jag tycker att det är mycket positivt att de börjat märka upp sockerhalt, det vittnar ju också om att det finns en efterfrågan på den informationen. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted September 26, 2015 Share Posted September 26, 2015 Visst har du rätt Zepp om att alkoholen är ett större problem. Jag ville bara tipsa om att dessa besked på hyllkanterna finns. Jag har inte sett det tidigare. Hick! Nej det är ny service från nu 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stroker49 Posted September 26, 2015 Share Posted September 26, 2015 Hej, jag köpte en box rödvin idag och såg då för första gången att hyllkantsetiketterna på bolaget redovisade sockerhalten i vinet. Många hade mindre än tre gram per liter. Inte så illa. Några sorter hade runt sju gram per liter så det kan ju vara klokt att låta sockerhalten få spela roll vid vinvalet eller vad säger ni? Det är bra att veta, är det sju gram så bör man stanna vid att konsumera ett par tre liter vid varje tillfälle! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stroker49 Posted September 26, 2015 Share Posted September 26, 2015 Box är inte bra. För mycket för en, för lite för två! Vissa säger dock att man kan frysa in överblivet vin i tärningar och ha till sås etc. Förstår inte, vad är överblivet vin? 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted September 26, 2015 Share Posted September 26, 2015 Box är inte bra. För mycket för en, för lite för två! Vissa säger dock att man kan frysa in överblivet vin i tärningar och ha till sås etc. Förstår inte, vad är överblivet vin? Fast jag har övergivit min favverioja för ett franskt juste rödtjut som finns både på f,laska och dunk. Då köper jag dunk och häller upp på flaska och sparar 120 spänn / 30 spänn per flaska. Detär lättare att portionera om det är flaska. Hälla ur dunk tappar man lätt kontroll 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lisabet Posted September 27, 2015 Share Posted September 27, 2015 Jag köpte rödvin häromdagen, och noterade sockerhalten. Så kollade jag de ekologiska rödvinerna i box - det var inte så många i den affären, 5 st. Men en stod ut med 16g/l. Så det är en bra tjänst, även om jag bara dricker ett glas, och det inte blir mycket socker ändå. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.