Jump to content

Förkokt potatis...


lelleleo
 Share

Recommended Posts

Mycket själlan äter jag (lite) potatis...men ibland. Som till fårikål, lutefisk, ja där rätten blir "förstörd" utan.. Men/och så fick jag se ett Engelskt kokprogram.. Han skulle göra pommes frittes... Men av nån annledning, så skar han upp potatisen i lagom bitar, och kokade dom i 10 min... sen upp och tårka dom..för frittering då..."Det tar bort det mesta av stärkelsen" sa han... Men vad om man skiva potatisen tunt, kokar i 10 min, tar ur och kokar färdigt i nytt vatten...skulle det va nån ide´?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mycket själlan äter jag (lite) potatis...men ibland. Som till fårikål, lutefisk, ja där rätten blir "förstörd" utan.. Men/och så fick jag se ett Engelskt kokprogram.. Han skulle göra pommes frittes... Men av nån annledning, så skar han upp potatisen i lagom bitar, och kokade dom i 10 min... sen upp och tårka dom..för frittering då..."Det tar bort det mesta av stärkelsen" sa han... Men vad om man skiva potatisen tunt, kokar i 10 min, tar ur och kokar färdigt i nytt vatten...skulle det va nån ide´?

 

Näe.. glöm det.. ät din potatis rå i stället.. och tugga den inte!

 

Du tar inte bort någon stärkelse i någon som helst omfattning!

 

Kockar gör så,, de förkokar potatis.. som en förberedelse för värsta lunchrusningen.. då slänger du snabbt ner din förkokta potatis i fritösen/pannan/what ever.. tar 2 minuter så är de färdiga!

 

Litta samma som när man steker kokt potatis dagen efter!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Näe.. glöm det.. ät din potatis rå i stället.. och tugga den inte!

 

Du tar inte bort någon stärkelse i någon som helst omfattning!

 

Kockar gör så,, de förkokar potatis.. som en förberedelse för värsta lunchrusningen.. då slänger du snabbt ner din förkokta potatis i fritösen/pannan/what ever.. tar 2 minuter så är de färdiga!

 

Litta samma som när man steker kokt potatis dagen efter!

 

Ha ha ha.. Nä du..rå potatis blir det inte...då får jag hellre våndas.... ^_^

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Finns ett knep till.. koka 4 potatisar, lägg dem på din tallrik.. släng en, så har du reducerat stärkelsen med 25%! :huh:  :wacko:

Låt mig bara säga, att jeg äter kanske potatis 4-5 ggr pr år...mot typ 310-320. Är ingen jäkel på prosenträkning, men det blir väl en sänkning på runt 98%...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...