Erik 2 Posted October 13, 2015 Share Posted October 13, 2015 Vilket socker menar SLVs expert är det "goda", fruktosen eller glukosen eller nåt annat ? Vad gör den för gott ? Eller menar hon smaken? Vad menar hon? "Åsa Brugård Konde. Det gör att man via juicen får i sig mycket socker, även om det är av den goda sorten." http://www.metro.se/nyheter/expert-den-nyttiga-juicen-ar-inte-lika-halsosam-som-du-tror/EVHohr!1rEhlm4K0FhU/ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rickard Posted October 13, 2015 Share Posted October 13, 2015 Man blir rund och go... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hildegaard Posted October 13, 2015 Share Posted October 13, 2015 Kan det vara fruktos som menas? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tuva Posted October 13, 2015 Share Posted October 13, 2015 Tja, förutom den lite underliga formuleringen måste jag säga att det var en bra och riktigt hoppfull artikel. Hela frukter ÄR bra mat - juice är ganska mycket skräp (bätre än sockervatten men de är mer en fråga om grader i helvetet hehe). Färskpressad juice är en helt annan sak i sin ur jämfört med det vi vardagslag köper: juice från koncentrat. Så söndwer bearbetat att man blir alldeles ledsen. Det går sakta åt rätt håll trots allt. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Effie Posted October 13, 2015 Share Posted October 13, 2015 Det naturligt förekommande, I motsats till det tillsatta. Gissar jag. Eller också menar hon ingenting, bara råkade bli den formuleringen, antydande att frukt ändå är bra..? Men det var trevligt att läsa att de varnade för juice och sade att det inte alls är så nyttigt som manga tror. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tobias Posted October 13, 2015 Share Posted October 13, 2015 Detta var nog trots allt bland det vettigaste som kommit från Livsmedelsverket och Hellenius. Bortsett från det om "socker av den goda sorten"..... 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andush Posted October 15, 2015 Share Posted October 15, 2015 Det är ingen större skillnad på färskpressad fruktjuice och juice framställd av koncentrat vad gäller den momentana fruktosbelastningen av levern. Genom att vi pressar ut juicen ur cellerna på frukten så "bypassar" vi den naturliga fördröjningsmekanismen som finns finurligt inbyggd av naturen - i och med att fruktosen är omsluten av ett paket av fibrer som måste brytas ned innan den kan tas upp i tarmsystemet. Utan denna fördröjningsmekanism går mycket större mängd fruktos direkt ut i blodet med högre påfrestning på levern som följd. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.