Peter B Posted October 22, 2015 Share Posted October 22, 2015 Härlig bild. Ibland förlorar man hoppet om mänskligheten.... 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Gladan Posted October 22, 2015 Popular Post Share Posted October 22, 2015 Japp, hoppet är nog ute... Likaså när jag var i affären idag. Där stod en dam och demade frukt- och vaniljjogurtar. Jag tackade nej och sa det var för mycket socker i dessa...Nä, det var det inte alls mycket, svarade hon. Jag gick och hämtade en flaska coca-cola (original). Coca-colan har 10,6 g socker/100 ml, jogurten hade 13 (Valio vanilj). Men det var ju inget tillsatt socker i jogurten, menade hon. Och?? För kroppen är det socker oavsett var det kommer ifrån. För övrigt är det 8 g tillsatt socker i jogurten....det är fullständig skrämmande att dessa produkter marknadsförs som "nyttiga"! De borde stå på godishyllan! Nu förstörde jag nog hennes dag....inte första gången jag undrar om de där damerna som alltid står där och marknadsför (oftast) låtsasmat verkligen är SÅ okunniga om vad dom står och säljer - eller vet de men ändå kan stå där med gott samvete..? 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HelenaB Posted October 22, 2015 Share Posted October 22, 2015 Har du tur så har de också tillsatt extra gluten i. Det har jag sett på en del lowcarbbröd. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter B Posted October 22, 2015 Author Share Posted October 22, 2015 Får mig att tänka på den här videon...om någon missat den? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trollmormor Posted October 22, 2015 Share Posted October 22, 2015 100 % naturligt låter som ett bra försäljningsargument. Och det är det förmodligen också. Uppfattas väl som något positivt. Att innehållet har vuxit i naturen. Eller? Då skulle man kunna sälja cigaretter och en hel del droger med samma argument 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted October 22, 2015 Share Posted October 22, 2015 SNACK BREAK: DAIRY FARMER'S YOGHURT ALL NATURALY! ?? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjell Granelli Posted October 22, 2015 Share Posted October 22, 2015 Sukros har iofs ganska lågt GI... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andush Posted October 22, 2015 Share Posted October 22, 2015 Tja, fast i just detta fall är nog budskapet på påsen inte helt osant, för att vara socker vill säga. Rent rörsocker är helt klart bättre för kroppen än processade monosackarider. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter B Posted October 22, 2015 Author Share Posted October 22, 2015 Antar att det är 50% fruktos? ...vet inte vad som kan bli bättre med det? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted October 22, 2015 Share Posted October 22, 2015 Antar att det är 50% fruktos? ...vet inte vad som kan bli bättre med det? Man kan utesluta sockret och ersätta det med wiskey i stället? Mums? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter B Posted October 22, 2015 Author Share Posted October 22, 2015 Jaaa...det är 100% naturligt vatten, jäst och korn...kan det bli nyttigare? ;-) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Y62 Posted October 23, 2015 Share Posted October 23, 2015 Konjak,rom,nästan allt är bättre än whisky ;-) Igår var jag in på en mataffär och där marknadsförde ett lokalt företag isterband och falukorv. Då frågade jag varför dom har socker i korven och föreslog att dom skulle sluta med det. Det var många som hade påpekat det och det var något dom övervägde. Positivt tycker jag och visar att det kan fungera att påpeka sådant. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andush Posted October 23, 2015 Share Posted October 23, 2015 Antar att det är 50% fruktos? ...vet inte vad som kan bli bättre med det? Det handlar inte om andelen sukros/fruktos, det som spelar in är att den kemiska bindningen mellan dem finns intakt i naturligt socker och därav även den inbyggda fördröjningsmekanismen som måste brytas av sackaras-enzym innan glukosen kommer ut i blodet och fruktosen når levern. Det tål att upprepas: DET ÄR INTE ANTALET KALORIER VI STOPPAR I OSS, DET ÄR HUR DE ÄR KEMISKT SAMMANSATTA SOM ÄR DEN AVGÖRANDE FAKTORN HUR VI KOMMER TILLGODOGÖRA OSS DEM. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter B Posted October 23, 2015 Author Share Posted October 23, 2015 Jag förstår fortfarande inte det nyttiga med detta socker...känns mera som vi diskuterar grader i helvettet. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted October 23, 2015 Share Posted October 23, 2015 Jag förstår fortfarande inte det nyttiga med detta socker...känns mera som vi diskuterar grader i helvettet. Det är nyttigare än Arsenik? Du vet.. man skall ju äta lite utav varje för att äta nyttigt.. och ersätter du både arsenik och stryknin med rörsocker.. så är det bara så mycket nyttigare.. eller? Dvs ät mer rörsocker och mindre arsenik/stryknin! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter B Posted October 23, 2015 Author Share Posted October 23, 2015 Det är nyttigare än Arsenik? Du vet.. man skall ju äta lite utav varje för att äta nyttigt.. och ersätter du både arsenik och stryknin med rörsocker.. så är det bara så mycket nyttigare.. eller? Dvs ät mer rörsocker och mindre arsenik/stryknin! Aaha.. du menar att man ska bara ska äta lagom mycket arsenik? Fast efter att ha sett LoGICanes reklamfilm inser jag hur fel jag hade när jag kritiserade deras produkt. https://www.youtube.com/watch?list=UUT3UkARyGM6PqFXcuOuMKpA&v=--MwyV-pD_o&feature=player_embedded 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trollmormor Posted October 23, 2015 Share Posted October 23, 2015 Enligt livsmedelverket så är det tydligen inte farligt att ge barn lite arsenik . När larmet om arsenik i ris kom för några veckor sen sa dom att man skulle begränsa mängden ris (arsenik?) till barn till max 4 gånger per vecka. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.