Tirill77 Posted October 25, 2015 Share Posted October 25, 2015 Min sønn ville ha pizza så jeg forsøker å lage en Pizzabunn som ikke smaker omelett eller blomkål. Her er oppskriften: 5 egg 25 g valnøttsmel 25 g kokosmel ( ikke fettredusert) 4 ss olje ( gjerne med smak av hvitløk/urter) 2 ss fiberhusk 1,5 ts bakepulver 3 dl revet ost. Alt blandes. La svelle i ca 10 min. Smør utover bakepapirkledt langpanne . Stekes på 250 grader i 10-12 min. Fyll med hva du vil, masse ost, bacon, kjøttfarse, oliven, pesto og nyt! Bunnens innhold i følge Cornometer pr 100 gram ( hele pizzabunnen har ca 650 gr) Kcal: 307 Net-Karb: 2,4 Fett: 25 Protein:15,8 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted October 25, 2015 Share Posted October 25, 2015 Nästa gång bjuder du på meatza.. det slår alla fejk pizzabottnar! http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=952 En varning dock.. laga inte till för mycket, du orkar inte mer än en sådan bit! 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tirill77 Posted October 25, 2015 Author Share Posted October 25, 2015 TUSEN TAKK!! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted October 25, 2015 Share Posted October 25, 2015 Iomed att själva bottnen är köttfärs så passar det alldeles utmärkt att lägga lök, lämpliga grönsaker och svamp på toppen! Avnjuts tillsammans med en Pizzasallad! Äter man Pizzasallad i Norge? Vitkål dränkt i olivolja och vinäger.. syltad röd paprika kan oxå ingå! Vad jag hört ryktesvis så är det typiskt svenskt med Pizzasallad? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tirill77 Posted October 26, 2015 Author Share Posted October 26, 2015 Iomed att själva bottnen är köttfärs så passar det alldeles utmärkt att lägga lök, lämpliga grönsaker och svamp på toppen! Avnjuts tillsammans med en Pizzasallad! Äter man Pizzasallad i Norge? Vitkål dränkt i olivolja och vinäger.. syltad röd paprika kan oxå ingå! Vad jag hört ryktesvis så är det typiskt svenskt med Pizzasallad? Ja vi spiser pizzasalat i Norge. Det er nok typisk svensk, men vi gjør det vi også. Nå bor jeg ikke så langt fra grensen så kanskje det er derfor? Jeg lager nå min egen fermenterte surkål. Fantastisk godt 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekofilosophie Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 Iomed att själva bottnen är köttfärs så passar det alldeles utmärkt att lägga lök, lämpliga grönsaker och svamp på toppen! Avnjuts tillsammans med en Pizzasallad! Äter man Pizzasallad i Norge? Vitkål dränkt i olivolja och vinäger.. syltad röd paprika kan oxå ingå! Vad jag hört ryktesvis så är det typiskt svenskt med Pizzasallad? Hehe den ska jag testa någon gång! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 Ja vi spiser pizzasalat i Norge. Det er nok typisk svensk, men vi gjør det vi også. Nå bor jeg ikke så langt fra grensen så kanskje det er derfor? Jeg lager nå min egen fermenterte surkål. Fantastisk godt Misstänker starkt att sk Pizzasallad är inget annat än en snabb metod att göra något som påminner om surkål? Bondsallad är vad jag tror ett annat ord för samma sak? Dvs surkål åt man senare, bondsallad åt man när vitkålen var färsk? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 Hehe den ska jag testa någon gång! Gör en liten.. räkna med att det går åt hälften av vad du tror verkar rimligt! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter B Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 Nästa gång bjuder du på meatza.. det slår alla fejk pizzabottnar! http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=952 En varning dock.. laga inte till för mycket, du orkar inte mer än en sådan bit! Hehe... Den där biten ser ut som en tugga! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelico Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 Hehe... Den där biten ser ut som en tugga! Eller hur! Jag vill ha minst två sådana bitar! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 Hehe... Den där biten ser ut som en tugga! Testa så får du veta! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 Eller hur! Jag vill ha minst två sådana bitar! Du klarar säkert mer än Peter.. iomed att du tränar mer än han! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelico Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 Du klara säkert mer än Peter.. iomed att du tränar mer än han! Det är en av de stora anledningarna till att träna! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tobias Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 Jag har inte testat meatza.Av andra bottnar jag testat så är denna den som är mest lik vanlig.Jag tycker inte att den smakar omelett och den är väldigt enkel.Detta är lagom till en plåt i inbyggnadsugn4 ägg4 dl riven ostIn i ugnen tills den får lite färg, ta ut och på med tillbehören och in i ugnen igen.Receptet var med på kostdoktorn bloggen för ett tag sen ( men då var det mer ägg/ost men det blev för tjockt tycker jag) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelico Posted October 29, 2015 Share Posted October 29, 2015 Meatzza gjord på eko hönsfärs fick det bli idag. Jag tycker det är den bästa bottnen. Den får fint tuggmotstånd, fettar inte av sig så mkt som nötfärs och den smakar mkt gott. Champinjoner, grön paprika, oliver rödlök, mozzarella, tomatsås blev det idag, inspirerad av denna tråd! Perfekt som matlådemat också. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.