Tirill77

LCHF pizza bunn

Recommended Posts

Min sønn ville ha pizza så jeg forsøker å lage en Pizzabunn som ikke smaker omelett eller blomkål.

 

Her er oppskriften:
 

5 egg

25 g valnøttsmel

25 g kokosmel ( ikke fettredusert)

4 ss olje ( gjerne med smak av hvitløk/urter)

2 ss fiberhusk

1,5 ts bakepulver

3 dl revet ost.

 

Alt blandes. La svelle i ca 10 min.

Smør utover bakepapirkledt  langpanne .

Stekes på 250 grader i 10-12 min.

 

Fyll med hva du vil, masse ost, bacon, kjøttfarse, oliven, pesto og nyt!

 

 

Bunnens innhold i følge Cornometer pr 100 gram ( hele pizzabunnen har ca 650 gr)

 

Kcal: 307

Net-Karb: 2,4

Fett: 25

Protein:15,8

 

 

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Iomed att själva bottnen är köttfärs så passar det alldeles utmärkt att lägga lök, lämpliga grönsaker och svamp på toppen!

 

Avnjuts tillsammans med en Pizzasallad!

 

Äter man Pizzasallad i Norge?

 

Vitkål dränkt i olivolja och vinäger.. syltad röd paprika kan oxå ingå!

 

Vad jag hört ryktesvis så är det typiskt svenskt med Pizzasallad?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Iomed att själva bottnen är köttfärs så passar det alldeles utmärkt att lägga lök, lämpliga grönsaker och svamp på toppen!

 

Avnjuts tillsammans med en Pizzasallad!

 

Äter man Pizzasallad i Norge?

 

Vitkål dränkt i olivolja och vinäger.. syltad röd paprika kan oxå ingå!

 

Vad jag hört ryktesvis så är det typiskt svenskt med Pizzasallad?

Ja vi spiser pizzasalat i Norge. Det er nok typisk svensk, men vi gjør det vi også. Nå bor jeg ikke så langt fra grensen så kanskje det er derfor?

Jeg lager nå min egen fermenterte surkål. Fantastisk godt :)

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Iomed att själva bottnen är köttfärs så passar det alldeles utmärkt att lägga lök, lämpliga grönsaker och svamp på toppen!

 

Avnjuts tillsammans med en Pizzasallad!

 

Äter man Pizzasallad i Norge?

 

Vitkål dränkt i olivolja och vinäger.. syltad röd paprika kan oxå ingå!

 

Vad jag hört ryktesvis så är det typiskt svenskt med Pizzasallad?

Hehe den ska jag testa någon gång! :)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja vi spiser pizzasalat i Norge. Det er nok typisk svensk, men vi gjør det vi også. Nå bor jeg ikke så langt fra grensen så kanskje det er derfor?

Jeg lager nå min egen fermenterte surkål. Fantastisk godt :)

 

Misstänker starkt att sk Pizzasallad är inget annat än en snabb metod att göra något som påminner om surkål?

 

Bondsallad är vad jag tror ett annat ord för samma sak?

 

Dvs surkål åt man senare, bondsallad åt man när vitkålen var färsk?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hehe den ska jag testa någon gång! :)

 

Gör en liten.. räkna med att det går åt hälften av vad du tror verkar rimligt!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hehe... Den där biten ser ut som en tugga! ;)

Eller hur! Jag vill ha minst två sådana bitar! :)
  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hehe... Den där biten ser ut som en tugga! ;)

Testa så får du veta!

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Eller hur! Jag vill ha minst två sådana bitar! :)

 

Du klarar säkert mer än Peter.. iomed att du tränar mer än han!  ;)

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Du klara säkert mer än Peter.. iomed att du tränar mer än han! ;)

Det är en av de stora anledningarna till att träna! :)

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har inte testat meatza.
Av andra bottnar jag testat så är denna den som är mest lik vanlig.
Jag tycker inte att den smakar omelett och den är väldigt enkel.
Detta är lagom till en plåt i inbyggnadsugn
4 ägg
4 dl riven ost
In i ugnen tills den får lite färg, ta ut och på med tillbehören och in i ugnen igen.
Receptet var med på kostdoktorn bloggen för ett tag sen ( men då var det mer ägg/ost men det blev för tjockt tycker jag)

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Meatzza gjord på eko hönsfärs fick det bli idag. Jag tycker det är den bästa bottnen. Den får fint tuggmotstånd, fettar inte av sig så mkt som nötfärs och den smakar mkt gott. Champinjoner, grön paprika, oliver rödlök, mozzarella, tomatsås blev det idag, inspirerad av denna tråd!

Perfekt som matlådemat också.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.