Tirill77 Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 I Norge nå sies det at rødt kjøtt og bearbeidet kjøtt er like kreftfremkallende som å røyke! Kun 500 gr pr uke og det er også for mye sier myndighetene.. Kjøttfarse, spekeskinke, skinke, pølser.. BACON, FLESK! Hva tenker der? `Spiser dere kun rent og økologisk? Spiser dere mye bacon? Jeg skjønner jo at man ikke skal spise for mye bearbeidet kjøtt, men det blir jo litt bacon og køttfarse på LCHF selv om det også blir kylling, kalkun, fisk, egg, ost og smør. Jeg personlig tror nok at sukker og karbohydrater skaper mer inflammasjon som kan føre til kreft enn om jeg overstiger 500 gr med bearbeidet kjøtt.Jeg spiser kanskje 300 gr kjøttfarse i uka og 2-300 gr bacon tilsammen nå på lchf, samt lever pate( Mindre enn 1 g karb pr 100 og masse bra jern fra lever) Hva tror dere? Ved å kutte ut sukker og karb har vi jo kuttet ut en av de værste ? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anders A Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 http://www.kostdoktorn.se/kan-processat-kott-oka-risken-for-tjocktarmscancer-som-who-kommer-att-havda Läs speciellt alla kommentarerna. Sen kan du läsa denna: http://www.zoeharcombe.com/2015/10/world-health-organisation-meat-cancer/ Kort summering: "Det innebär en ökning från 43 fall till 51 fall av tjocktarmscancer per 100’000 människor" dvs väldigt liten risk oavsett om du äter processat och eller rött kött eller inte... 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MagnusH Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 Det verkar som om kokt kött är bättre än andra tillagningssätt 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tirill77 Posted October 27, 2015 Author Share Posted October 27, 2015 http://www.kostdoktorn.se/kan-processat-kott-oka-risken-for-tjocktarmscancer-som-who-kommer-att-havda Läs speciellt alla kommentarerna. Sen kan du läsa denna: http://www.zoeharcombe.com/2015/10/world-health-organisation-meat-cancer/ Kort summering: "Det innebär en ökning från 43 fall till 51 fall av tjocktarmscancer per 100’000 människor" dvs väldigt liten risk oavsett om du äter processat och eller rött kött eller inte... Interresant! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rickard Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 "Vidare är studien en observationsstudie där deltagarna själva får fylla i vad de har ätit, vilket ger utrymme för ytterligare felaktigheter, och skulle man noterat deltagarnas färg på strumpor skulle man säkerligen kunna hitta samband mellan strumpor i en viss färg och någon sorts cancer om man letade tillräckligt noga." http://www.smartadiabetiker.com/wp/kost/bacon-lika-farligt-som-cigaretter/ 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syster Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 Det verkar som om kokt kött är bättre än andra tillagningssätt Därför blir det köttsoppa imorgon, kokt på märgpipa och högrev med ben, ekologiskt uppfött Jag har på något sätt svårt att tro att det är speciellt mer cancerframkallande än något annat. 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rolf Löfgren Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 Det finns en agenda bakom WHO´s agerande, och den är inte vacker. Kostdoktorns kommentar om rapporten är klar anser jag. http://www.kostdoktorn.se/gronsaker-har-bevisats-orsaka-cancer 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Annika Rane Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 Ytterligare ett nyanserat inlägg på ämnet: http://tranastyrka.se/processat-kott-och-risken-for-cancer/ 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
u s Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 Man kan ju fråga sig vad som är mest cancerframkallande - att äta processat kött, eller att oroa sig för om processat kött orsakar cancer. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 Jaaa.. cancer vill man inte ha.. det sägs att det är dåligt.. leder till tidigare död!? Så jag beslutade att leva hälsosammare och slutade med kolhydrater och grönsaker,frukt, bär,linser,bönor.. what ever! Vegetarians Found To Have More Cancer, Allergies And Mental Health Disorders http://www.science20.com/news_articles/vegetarians_found_to_have_more_cancer_allergies_and_mental_health_disorders-133332 Sen kom larmet om rött kött och charkutetrier,, så då övergav jag det oxå! Såå.. nu lever jag på ekologiskt lågt GI rörsocker och olja på flaska som är helt renad iomed att den är högprosessad! Nämenaltså.. hela grejen är Bullshit.. samma dravel som de ständigt har kräkt ut sig från de organisationer som har stort stöd av Cocacola, Nestle, Monsanto.. you name them self.. det är deras sk experter som utformar kostråden och sitter i alla kommiteer! En sak har i allafall LCHF-rörelsen åstadkommit här i sverige.. vårt livsmedelsverk blev tvungna att kasta ut Cocolas, Nestles, Monsantos, you name them ur sina expertkomiteer.. det var så uppenbart både mannamån och konkurerande lojaliteter! Grejen är i själva verket rätt enkel.. (tills jag förklarat, igen )! Cirka 90% av maten på ICA.. (Hakon i Norge?) är såkallad junkfood.. undvik den, resten är i fallande skala sk riktig mat.. gå till färskvarudiskarna.. köp där den bästa kvalitet du kan lägga handen på även om den kostar. Men även där får man ifrågasätta uppfödning/odling/transport osv.. grejen är att man bör undvika olika kemiska tillsatser i maten för att minimera hälsoriskerna och öka näringsgraden! 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter B Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 Det här är ju inga nya slutsatser egentligen, länkar nedan till ett reportage nedan med vår svenska expert, Alicja Wolk, i WHO:s kommitté, känns tongångarna igen? http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3993&artikel=5169719Sen är det väl egentligen inget konstigt att processat kött kan ge sjukdomar. Märk väl att rapporten säger inget om vilken typ processat kött det handlar om, högst troligt varierar risken mellan olika typer.Det som jag tycker är anmärkningsvärt är klassificeringen att det är lika säkert som att rökning orsakar cancer att det processade köttet gör det. Bara en så flummig term som processat kött talar emot att evidensgraden är så hög...men vad vet lilla jag. Man har ju inte hunnit igenom alla 8000 rapporter än som ligger bakom rekommendationerna. Ang processat kött: Lite som att säga att processade produkter på betor leder till metabola sjukdomar (Låt oss säga att inlagda rödbetor och socker ingår i gruppen). Vi har nu bevisat att inlagda rödbetor kan vara en högrisk produkt för metabola sjukdomar. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelico Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 Men inte räknas väl köttfärs som processat kött!? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Annika Rane Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 Men inte räknas väl köttfärs som processat kött!? Nej, det gör det inte 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter B Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 "Men inte räknas väl köttfärs som processat kött!?" Nej, se nedan. Men det är ändå en högriskprodukt eftersom det är rött kött. Q. What do you consider as processed meat?A. Processed meat refers to meat that has been transformed through salting, curing,fermentation, smoking, or other processes to enhance flavour or improve preservation. Mostprocessed meats contain pork or beef, but processed meats may also contain other red meats,poultry, offal, or meat by-products such as blood.Examples of processed meat include hot dogs (frankfurters), ham, sausages, corned beef, andbiltong or beef jerky as well as canned meat and meat-based preparations and sauces. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Annika Rane Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 Sannolikt är det väl så att ALL processad mat orsakar cancer, oavsett om den har animaliskt eller vegetabiliskt ursprung. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 Det här är ju inga nya slutsatser egentligen, länkar nedan till ett reportage nedan med vår svenska expert, Alicja Wolk, i WHO:s kommitté, känns tongångarna igen? http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3993&artikel=5169719 Sen är det väl egentligen inget konstigt att processat kött kan ge sjukdomar. Märk väl att rapporten säger inget om vilken typ processat kött det handlar om, högst troligt varierar risken mellan olika typer. Det som jag tycker är anmärkningsvärt är klassificeringen att det är lika säkert som att rökning orsakar cancer att det processade köttet gör det. Bara en så flummig term som processat kött talar emot att evidensgraden är så hög...men vad vet lilla jag. Man har ju inte hunnit igenom alla 8000 rapporter än som ligger bakom rekommendationerna. Ang processat kött: Lite som att säga att processade produkter på betor leder till metabola sjukdomar (Låt oss säga att inlagda rödbetor och socker ingår i gruppen). Vi har nu bevisat att inlagda rödbetor kan vara en högrisk produkt för metabola sjukdomar. Jo det är jättekonstigt.. iomed att vi har processat kött sedan stenåldern! Såå.. ät bara mat som fanns på stenåldern! Nämenaltså.. sunt förnuft.. läs innehållsförteckningen.. innan du läser prislappen.. eller skit i det senare och få en chock i kassan! Matpriserna har sjunkit med cirka 50% på 30 år.. vi producerar allt mer sk mat till lägre kostnad med allt längre hylltid.. det är där livsmedelsjättarna kommer in med sina kemilabb. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelico Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 "Men inte räknas väl köttfärs som processat kött!?" Nej, se nedan. Men det är ändå en högriskprodukt eftersom det är rött kött. Q. What do you consider as processed meat? A. Processed meat refers to meat that has been transformed through salting, curing, fermentation, smoking, or other processes to enhance flavour or improve preservation. Most processed meats contain pork or beef, but processed meats may also contain other red meats, poultry, offal, or meat by-products such as blood. Examples of processed meat include hot dogs (frankfurters), ham, sausages, corned beef, and biltong or beef jerky as well as canned meat and meat-based preparations and sauces. Biltong, är inte det typ som torkat renkött tex, det har väl ätits långt bak i historien och kanske i stora mängder om man levt på renskötsel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter B Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 Biltong, är inte det typ som torkat renkött tex, det har väl ätits långt bak i historien och kanske i stora mängder om man levt på renskötsel. Det är livsfarligt! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 Uh oh, prosciutto lever farligt. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjell Granelli Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 Paleo Mom har tankar om hur kött kan vara ofarligt om man samtidigt äter grönsaker, något som jag själv tror är en viktig förklaring till att våra förfäder inte fått dessa cancersjukdomar under vår evolution, då vi ju dagligen ätit massor med grönt: "But, don’t get scared over to vegetarianism just yet! When we take a closer look at these studies, we see something extraordinarily interesting: the link between meat and cancer tends to disappear once the studies adjust for vegetable intake. Even more exciting, when we examine the mechanistic links between meat and cancer, it turns out that many of the harmful (yes, legitimately harmful!) components of meat are counteracted by protective compounds in plant foods." http://www.thepaleomom.com/2015/08/the-link-between-meat-and-cancer.html 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelico Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 Paleo Mom har tankar om hur kött kan vara ofarligt om man samtidigt äter grönsaker, något som jag själv tror är en viktig förklaring till att våra förfäder inte fått dessa cancersjukdomar under vår evolution, då vi ju dagligen ätit massor med grönt: "But, don’t get scared over to vegetarianism just yet! When we take a closer look at these studies, we see something extraordinarily interesting: the link between meat and cancer tends to disappear once the studies adjust for vegetable intake. Even more exciting, when we examine the mechanistic links between meat and cancer, it turns out that many of the harmful (yes, legitimately harmful!) components of meat are counteracted by protective compounds in plant foods." http://www.thepaleomom.com/2015/08/the-link-between-meat-and-cancer.html Ja så ska man äta! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 Mm.. bacon, biltong, proiscutto.. finns äkta varianter.. kostar därefter.. och kostar de inte som äkta rysk kaviar per kilo så är det fejk! Grejen är fortfarande att det inte går att göra riktigt bra matvaror utan att de åtminstone är dubbelt så dyra som deras substitut, dvs fejkprodukterna. Ta tex en Grek.. låt han/hon smaka på olika olivoljor/oliver.. så kan de avgöra vilka som är prima kvalitet.. gör samma med spanjorer och låt dem testa Salami och Pata Negra.. de märker skillnaden i kvalitet! Medans här i Sverige köper vi olivolja skitbilligt.. billigare än vad det kostar att producera sådan.. och Salami som faktist smakar tvål! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelico Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 Mm.. bacon, biltong, proiscutto.. finns äkta varianter.. kostar därefter.. och kostar de inte som äkta rysk kaviar per kilo så är det fejk! Grejen är fortfarande att det inte går att göra riktigt bra matvaror utan att de åtminstone är dubbelt så dyra som deras substitut, dvs fejkprodukterna. Ta tex en Grek.. låt han/hon smaka på olika olivoljor/oliver.. så kan de avgöra vilka som är prima kvalitet.. gör samma med spanjorer och låt dem testa Salami och Pata Negra.. de märker skillnaden i kvalitet! Medans här i Sverige köper vi olivolja skitbilligt.. billigare än vad det kostar att producera sådan.. och Salami som faktist smakar tvål! Menar du att stora företag som Axfood, Ica, Coop, Zeta osv riskerar sitt rykte genom att sälja extra virgin kallpressad olivolja som egentligen inte är detta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tirill77 Posted October 27, 2015 Author Share Posted October 27, 2015 Takk alle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 Menar du att stora företag som Axfood, Ica, Coop, Zeta osv riskerar sitt rykte genom att sälja extra virgin kallpressad olivolja som egentligen inte är detta? Ja det gör jag.. (minns WW) de alla vet att det är hur mycket fejk som helst på marknaden.. främst iomed att det är Italienska maffian som dominerar olivoljebranschen! Kika i stället på Zetas specialutbud.. där tror jag att det ligger lite bra till och priserna motsvarar kostnaderna. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelico Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 Ja det gör jag.. (minns WW) de alla vet att det är hur mycket fejk som helst på marknaden.. främst iomed att det är Italienska maffian som dominerar olivoljebranschen! Kika i stället på Zetas specialutbud.. där tror jag att det ligger lite bra till och priserna motsvarar kostnaderna. jag brukar köpa Urtekrams ekologiska kallpressade olja på 1 litersflaska. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 jag brukar köpa Urtekrams ekologiska kallpressade olja på 1 litersflaska. Som du gör.. man får gå på fabrikant/leverantör med bäst rykte.. mest att förlora. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 Det finns tester på de vanligaste ekologiska jungfruolivoljorna. Jag tror alla visade sig vara ren olivolja, vissa hade dock gifter i sig. Men vissa var också riktigt bra.Ekologiska produkter får inte innehålla bekämpningsmedel. Men när tidningen Råd & Rön analyserar tio ekologiska olivoljor innehöll fem av flaskorna spår av pesticider.I Saltå, Änglamark och Frantoi Cutreras flaskor hittade man insektsbekämpningsmedlet klorpyrifos medan Garants olja som säljs i Axfoods butiker innehåller DDT. DDT är ett insektsmedel som förbjöds i Sverige och många andra länder redan på 1970-talet. Den femte flaskan, Guadagnolo, innehåller PAH.Inga halter ligger över några gränsvärden. Men resultaten är ändå anmärkningsvärda eftersom det handlar om ekologiska produkter, säger Anneli Widenfalk på Livsmedelsverket till Råd & Rön.Följande ekologiska oljor i testet innehåller inga bekämpningsmedel: Kung Markatta, Monini, Salvagno, ICA och Zeta.http://www.radron.se/artiklar/ddt-och-andra-gifter-i-ekologisk-olivolja/ 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tuva Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 Paleo Mom har tankar om hur kött kan vara ofarligt om man samtidigt äter grönsaker, något som jag själv tror är en viktig förklaring till att våra förfäder inte fått dessa cancersjukdomar under vår evolution, då vi ju dagligen ätit massor med grönt: "But, don’t get scared over to vegetarianism just yet! When we take a closer look at these studies, we see something extraordinarily interesting: the link between meat and cancer tends to disappear once the studies adjust for vegetable intake. Even more exciting, when we examine the mechanistic links between meat and cancer, it turns out that many of the harmful (yes, legitimately harmful!) components of meat are counteracted by protective compounds in plant foods." http://www.thepaleomom.com/2015/08/the-link-between-meat-and-cancer.html Det tror jag visar på en annan intressant men ihjältigen sanning om "processat kött och rött kött": eftersom man klumpat ihop äpplen och apelsiner s.a.s. så blir det fel. En hot dog, stekt på hög värme och serverad med kritvitt degigt korvbröd, sötsliskig ketchup och en burk Coca Cola ÄR ju inte riktigt jämföbart med en bit smörstektbiff serverad med ett par kokta potatisar, en skysås och en fräsch sallad med olivolja, nedsköljt med ett glas vatten eller kanske en skvätt rödvin. Det är ju skrattretande egentligen att det betraktas som samma sak, eller hur? Eller fasansfullt. Beroende på hur man ser det. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anders A Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 En hot dog, stekt på hög värme och serverad med kritvitt degigt korvbröd, sötsliskig ketchup och en burk Coca Cola ÄR ju inte riktigt jämföbart med en bit smörstektbiff serverad med ett par kokta potatisar, en skysås och en fräsch sallad med olivolja, nedsköljt med ett glas vatten eller kanske en skvätt rödvin. Exakt! Skulle vara intressant att få fram från studien om de (få) som fick cancer av rött/processat kött samtidigt åt en massa annat skräp. Alltså - göra en jämförelse mellan: De som äter rött/processat kött tillsammans med en massa kolhydrater/socker/bröd/öl/etc De som äter rött/processat kött tillsammans med lite KH/socker och lite mer grönsaker, dvs LCHF... 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 Exakt! Skulle vara intressant att få fram från studien om de (få) som fick cancer av rött/processat kött samtidigt åt en massa annat skräp. Alltså - göra en jämförelse mellan: De som äter rött/processat kött tillsammans med en massa kolhydrater/socker/bröd/öl/etc De som äter rött/processat kött tillsammans med lite KH/socker och lite mer grönsaker, dvs LCHF... Det är värre en så! Det visar sig nämligen att konsumtion av rött kött och charkuterier leder till att man röker mer, super mer, äter mindre grönsaker samt struntar i motion och träning! Såå.. det är den effekten som bevisligen uppstår och som är den skadliga delen! Sen så.. återstår att bevisa rent biokemiskt hur rött kött leder till personlighetsförändring! 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anders A Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 Det visar sig nämligen att konsumtion av rött kött och charkuterier leder till att man röker mer, super mer, äter mindre grönsaker samt struntar i motion och träning! Fy sjutton. Då kommer man snart att förvandlas till ett fullständigt vrak då... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 Stoppa pressarna.. nya helt oväntade besked som riktar uppmärksamheten åt en helt annan riktning! Man har nu tydligt kunna fastslå att det råder ett nästan helt kausalt samband mellan epedemiologiska studier och cancer! Dvs antalet cancerfall har ökat katastrofalt sedan man började med epedemiologiska studier.. och ju mer sådana studier.. ju mer cancer! Inte nog med det.. studierna behöver inte ens handla om cancer.. vilket entydigt pekar på att sambandet är studierna i sig! 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tirill77 Posted October 28, 2015 Author Share Posted October 28, 2015 Exakt! Skulle vara intressant att få fram från studien om de (få) som fick cancer av rött/processat kött samtidigt åt en massa annat skräp. Alltså - göra en jämförelse mellan: De som äter rött/processat kött tillsammans med en massa kolhydrater/socker/bröd/öl/etc De som äter rött/processat kött tillsammans med lite KH/socker och lite mer grönsaker, dvs LCHF... Det er akkurat det jeg tenker også! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tirill77 Posted October 28, 2015 Author Share Posted October 28, 2015 Det är värre en så! Det visar sig nämligen att konsumtion av rött kött och charkuterier leder till att man röker mer, super mer, äter mindre grönsaker samt struntar i motion och träning! Såå.. det är den effekten som bevisligen uppstår och som är den skadliga delen! Sen så.. återstår att bevisa rent biokemiskt hur rött kött leder till personlighetsförändring! Ha ha ha og jeg som har sluttet røyke for 10 år siden sluttet å snuse for 1,5 år siden og kun tar et par glass vin en og annen gang til fest.. Har sluttet med poteter,ris,pasta, mel, sukker you name it..Spiser økologisk når det er mulig.. Hvis jeg slutter med rødt kjøtt og prossessert kjøtt også kan jeg begynne å leve på vann Jeg tror at alt er bra i måttliga mengder. Jeg tror nok at de som spiser chips, sjokolade, transfett er mye mer utsatt. Antagelig er det "sukkerindustrien" som hauser opp dette så vi ikke skal slutte å spise sukker og karb og fortsette å være avhengige av det svineriet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariaF Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 Sunt förnuft och paleotanken tror jag är bäst... Men tyvärr är det redan många som tyckte det var jobbigt att säga "processat kött" så nu är det redan bara "kött"... Fast på tal om sunt förnuft; eftersom jag för närvarande fastnat i sockertrollets klor behöver jag bara ta en kaka till så är allt lugnt för det är ju inte det man gör på lång sikt som är skadligt utan får jag t ex gallsten/cancer/liktå eller vad det nu kan vara medan jag äter LCHF så är det ju det som är problemet, eller hur..?! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter B Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 Idag besökte jag cancerhyllan i min ICA butik! När kommer varningsskyltarna upp?! 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anders A Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 Världens äldsta: ”Äter bacon varje dag” http://omni.se/topic/b13eaa13-0961-46ae-83b3-d382292e5152/556a8aec-db89-4ece-8c4f-4d8c6c63945c 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 Är det inte också skillnad på om dessa undersökningar gjorts i NA eller Europa/Asien? För jänkarna verkar ha en väldigt dålig köttindustri, och varför ska råden utgå från att alla länder har en lika dålig? 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 Är det inte också skillnad på om dessa undersökningar gjorts i NA eller Europa/Asien? För jänkarna verkar ha en väldigt dålig köttindustri, och varför ska råden utgå från att alla länder har en lika dålig? Det stämmer nog rätt bra? Inte nog med det.. bor man i Holland får man cancer i bukspottköteln av rött kött.. i USA coloncancer av korv.. men bara om man är av afroamerikanskt ursprung, i Asien lungcancer, och i landet där de äter mest rött kött i hela världen.. Argentina får man ingen cancer alls! Slutsats.. det är lagom med röttköttochcharketurier som ger cancer.. mycket skyddar! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post MariaF Posted October 29, 2015 Popular Post Share Posted October 29, 2015 Detta beskriver min inställning till vetenskap rätt bra... It's a relief to know the truth after all those conflicting medical studies. The Japanese eat very little fat and suffer fewer heart attacks than the British and Americans. The French eat a lot of fat and also suffer fewer heart attacks than the British and Americans. The Japanese drink very little red wine and suffer fewer heart attacks than the British and Americans. The Italians drink excessive amounts of red wine and also suffer fewer heart attacks than the British and Americans. The Germans drink a lot of beer and eat lots of sausages and fats and suffer fewer heart attacks than the British and Americans. Conclusion: Eat and drink what you like. Speaking English is apparently what kills you. (Källa: en kul text på facebook) 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tirill77 Posted October 30, 2015 Author Share Posted October 30, 2015 Paleo Mom har tankar om hur kött kan vara ofarligt om man samtidigt äter grönsaker, något som jag själv tror är en viktig förklaring till att våra förfäder inte fått dessa cancersjukdomar under vår evolution, då vi ju dagligen ätit massor med grönt: "But, don’t get scared over to vegetarianism just yet! When we take a closer look at these studies, we see something extraordinarily interesting: the link between meat and cancer tends to disappear once the studies adjust for vegetable intake. Even more exciting, when we examine the mechanistic links between meat and cancer, it turns out that many of the harmful (yes, legitimately harmful!) components of meat are counteracted by protective compounds in plant foods." http://www.thepaleomom.com/2015/08/the-link-between-meat-and-cancer.html Jeg tror jo at vi som lever på denne måten slipper unna så mye annet som kan skape kreft som sukker, vi prøver å spise økologisk så vi slipper miljøgifter, bla.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.