jösse

Hjälp med att få till rätt mängder med allt.

Recommended Posts

Nånstans runt 70 g protein och 140 g fett.

Resten grönsaker :-)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nånstans runt 70 g protein och 140 g fett.

Resten grönsaker :-)

OK, så typ 1-2 biff och 1dl creme fraiche :) :)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag ser i tråden att du är 30 år. Om jag hade vetat när jag var i din ålder vad jag vet idag (20 år senare) om kost och processad mat så hade jag inte ätit sånt alls. Att sikta på långsiktig hälsa kanske kan verka viktigare i min ålder men jag tror att man behöver tänka på sånt redan tidigare.

Det är en helt annan diskussion.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

OK, så typ 1-2 biff och 1dl creme fraiche :) :)

Per dag alltså.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Per dag alltså.

Jaha :(

 

Sikket skit! Men jaja. Man kan inte få allt.

 

Fördelen är ju att jag slipper lägga en massa tid på att äta.

 

En TSK mct frukost

En biff med creme fraishe lunch

En tsk mct till middag och ev en till kvällsmat vid behov.

 

Känns det acceptabelt?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Förtydligande:

Jag menar runt 70 g protein och 140 g fett per dag.

Kött innehåller ca 20 g protein per 100 g, dvs du kan äta ca 350 g kött.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Förtydligande:

Jag menar runt 70 g protein och 140 g fett per dag.

Kött innehåller ca 20 g protein per 100 g, dvs du kan äta ca 350 g kött.

OK! Tack!

 

Två biff till lunch

Två biff till middag

 

Det känns ju mer rimligt :)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

OK! Tack!

 

Två biff till lunch

Två biff till middag

 

Det känns ju mer rimligt :)

CF:en får du räkna ut själv. Jag skulle få ont i magen om jag åt så mycket cf varje dag.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

CF:en får du räkna ut själv. Jag skulle få ont i magen om jag åt så mycket cf varje dag.

Ja, får kika lite mer på vad som är i den.

Men ja, är ju en bra mall detta.

 

 

Tack för hjälpen så länge!

 

Btw, med resten grönsaker menar du väl chips nu va?? :)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

*LOL*

 

Din diet skulle jag inte rekommendera till någon.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja, får kika lite mer på vad som är i den.

 

 

 

Fick du det också till drygt 400 g cf/dag? 

Vet inte hur noga du är, men det blir en del kolhydraterna per dag ... med tanke på att din korv innehåller en del kh också.

 

Ett alternativ kan vara 150 g majonnäs.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Om jag räknat rätt är energiinnehållet I korvarna

kh 9%

protein 12%

fett 79%.

Men köttfärsbiffar (gjorda på blandfärs) är säkert bättre. Om kryddsmör later för krångligt; har du testat vanligt smör utan smaksättning? Jag är väldigt förtjust I kallt smör till varmt kött.

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Fick du det också till drygt 400 g cf/dag? 

Vet inte hur noga du är, men det blir en del kolhydraterna per dag ... med tanke på att din korv innehåller en del kh också.

 

Ett alternativ kan vara 150 g majonnäs.

 

Korven ryker ju och blir ersatt med biffar då. Får se lite hur jag gör med CF. Kan bli att man ersätter en del av den med något annat. 

 

Om jag räknat rätt är energiinnehållet I korvarna

kh 9%

protein 12%

fett 79%.

Men köttfärsbiffar (gjorda på blandfärs) är säkert bättre. Om kryddsmör later för krångligt; har du testat vanligt smör utan smaksättning? Jag är väldigt förtjust I kallt smör till varmt kött.

 

Ja, biffar får det bli. Vanligt smör är ju inga problem att äta. Har väl inte testat till kött men får ju göra det! 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Har du funderat på varför du är så lat? Varför mat inte får ta någon tid alls? Är det en principsak för dig att inte låta maten ta någon tid?

 

Hur fick du i dig mat innan LCHF och vad fick den kosta i tid och pengar då?

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

... och varför började du med lchf? *just asking*

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Har du funderat på varför du är så lat? Varför mat inte får ta någon tid alls? Är det en principsak för dig att inte låta maten ta någon tid?

 

Hur fick du i dig mat innan LCHF och vad fick den kosta i tid och pengar då?

 

 

Lat är väl kanske fel ord. Lat när det gäller mat är det väl mer. 

Det ger mig inte så mycket att äta mer än att jag blir mätt. Just nu ger det inte mig någon glädje att äta en god måltid. 

Ännu mindre lägga en massa tid för att få till denna måltid.... som jag inte ens uppskattar fullt ut. 

 

Innan så var det väl ungefär samma tidshantering gällande mat. Dock kostade det mer innan men nu lägger jag hellre pengarna på något annat än "hämtmat" 2ggr om dagen. Som smakar samma varje gång och som ger mig lika lite glädje som att äta mig mätt på knäckebröd. 

 

Mat är ett nödvändigt ont och hade jag kunnat hade jag bara druckit mig mätt och gjort något roligt samtidigt. 

 

Varför spendera 1h på att laga mat och äta den när jag istället kan äta ett paket korv på 5minuter och skruva isär något roligt i 55minuter? 

 

... och varför började du med lchf? *just asking*

 

I början var det för att gå ner i vikt. Vilket jag gjorde. Men det gick åt så mycket tid med att planera, laga, frakta, värma så jag tappade suget efter ett halvår. 

 

Sen blev min korv-LCHF dels en vana och ett smidigt sätt att äta hyfsat rätt utan att behöva anstränga sig. Dock har jag inte orkat få i mig tillräckligt med fett troligen för att LCHF-magin ska fungera så jag har gått upp lite långsamt under 1,5-2år (dock bara 7kg eller så) men nu behöver jag ta nya ryck. 

Anledningen till att jag har fortsatt är dels för det är smidigt och dels för humöret blir bättre av LCHF och man blir inte panikhungrig som man blir när man moffar bröd hela dagarna. 

 

Och istället för att gå ut hårt och tro att jag ska orka anstränga mig en massa och fixa massa fräsiga rätter så väljer jag att acceptera hur jag fungerar och bygger det runt det. Detta för att det faktiskt ska bli hållbart i längden. 

 

Många andra sätter orimliga krav och vissa nivåer som man ska uppnå, jag väljer i detta fallet att inte göra det utan väljer att inse hur jag fungerar. :)

 

 

Jag ser inte mitt sätt att se på mat som en nackdel eller ett fel. Utan det är en prioritering som jag gör. Hade jag velat ändra på det så hade jag säkert kunnat göra det. Men ser ingen anledning till att göra det just nu. 

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Om jag vore du skulle jag satsa på färsbiffar med kryddsmör. Laga ett lass på helgen så att det räcker hela vecka.

Jag gör det också gärna lätt för mig i matlagningen men vill inte vara utan min dagliga avokado och mina ägg.

 

Lite inspiration kanske du hittar hos Tommy:

http://www.tommytappar.se/?page_id=64

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

"Mat är ett nödvändigt ont och hade jag kunnat hade jag bara druckit mig mätt och gjort något roligt samtidigt".

 

Här kommer ett tips på mättande dryck

Äggmjölk:

1 ägg

30 g smör

1,5 dl vatten

Koka upp vattnet så att smöret smälter. Häll sedan den kokande vätska i en jämn stråle över ägget samtidigt som du mixar ihop allt.

Gott, mättande och ca. 300 kcal

 

Jag gör tredubbel sats och dricker detta tll frukost i tre dagar, men det är ju inget som säger att man inte kan dricka allt på en dag :-)

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Om du gärna vill gå ner i vikt så ta smör, inte grädde eller cf. Du kan ju strunta i kryddorna, kanske hittar du smör med havssalt, det är supergott.

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Om du gärna vill gå ner i vikt så ta smör, inte grädde eller cf. Du kan ju strunta i kryddorna, kanske hittar du smör med havssalt, det är supergott.

Bra tanke där. Kan ju likaväl äta smör som CF. Lite CF till biffarna och sedan en sked smör efteråt :) 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag tror att din inställning behöver ändras.. och mycken mat lagar sig själv medans man skruvar isär något roligt under 60 minuter!

 

Vad det handlar om är kunskap.. om matlagning.

 

Man behöver inte stå och stirra på maten medans den lagas till.

 

Ugnen är en underskattad del av köket!

 

Likaså grytan.

 

Tja, du får ju självklart tro precis vad du vill. Faktum är att det inte är något problem utan det fungerar bra för mig. 

Det är inte så att jag inte kan laga mat, är rätt ok på det. Det är bara som så att jag tycker det är tråkigt att laga mat när jag ändå inte uppskattar det. 

Det är ju ganska ogjort arbete så att säga. 

 

Jag lägger hellre tiden på något som ger mig glädje och om du tror att jag behöver ändra den attityden för att få vilja att laga mat så är det helt ok. 

Mest för att jag inte bryr mig det minsta. :) 

 

Och det är inte så att jag ber om tips om hur jag ska ändra min attityd, hade jag bett om tips för det så hade ditt inlägg varit bra. 

Nu är det bara..... ett inlägg utan värde. Tyvärr. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Om jag vore du skulle jag satsa på färsbiffar med kryddsmör. Laga ett lass på helgen så att det räcker hela vecka.

Jag gör det också gärna lätt för mig i matlagningen men vill inte vara utan min dagliga avokado och mina ägg.

 

Lite inspiration kanske du hittar hos Tommy:

http://www.tommytappar.se/?page_id=64

 

Köpte på mig några kilo köttfärs igår men orkade inte fixa med det efter att barnen somnat. 

Men snart så ska det göras biffar så det sprutar ur ögonen! 

 

(fick bli rå falukorv idag igen på grund av min avsaknad av ork)

 

"Mat är ett nödvändigt ont och hade jag kunnat hade jag bara druckit mig mätt och gjort något roligt samtidigt".

 

Här kommer ett tips på mättande dryck

Äggmjölk:

1 ägg

30 g smör

1,5 dl vatten

Koka upp vattnet så att smöret smälter. Häll sedan den kokande vätska i en jämn stråle över ägget samtidigt som du mixar ihop allt.

Gott, mättande och ca. 300 kcal

 

Jag gör tredubbel sats och dricker detta tll frukost i tre dagar, men det är ju inget som säger att man inte kan dricka allt på en dag :-)

 

Tar det till mig och ska se om jag inte kan testa det någon dag. 

Känns som om det skulle kunna passa mig :) 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Att vara lat eller minimalistisk, konceptet tilltalar mig. Man ska inte överdriva behovet av att märkvärdisera mat. Mätt och frisk, helst på något gott. Dock, korv och chark är inte optimalt utan goda tillbehör eller nödmat. Kokta ägg är lätt att ta med. Biffar också. Men du behöver ju inte ändra alla vanor på en gång. Gör det när du får feeling.

 

Om du är noga med vikten kanske du behöver välja smör istället för grädde/cf.

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag är inte överviktig eller så, men jag har ungefär samma inställning som dig när det kommer till att laga mat. Lagade mycket mat förrut när jag bodde hos föräldrarna fortfarande. Nu käkar jag banan pannkaka varje dag med smör och riven ost. Varierar köttet som jag har till, nötfärsbiffar, kyckling, gravad lax.

 

Recept:

Mixa/mosa 1 banan, och vispa ihop med 12 ägg samt 2msk kokosolja och salt.

Smöra en djup plåt eller liknande som du kan stoppa i ugnen. Häll över smeten och lägg i ugnen. ca 20-30min 200grader

 

Blir bara 4 portioner, så lite omständigt är det, funderar på att göra storkok så att jag har bananpannkaka för en hel vecka så jag slipper göra en ny varannan/tredje dag.

Blir en del disk om man inte har diskmaskin, ska installera en snart å andra sidan.

 

Jag äter 1 slice och lägger de resterande 3 portionerna i en matlåda.

Serverar med smör och riven ost.

River 300g ost eller något sånt i en food processor och lägger i en matlåda så att jag bara kan ta en nypa när jag micrar pannkakan vid senare tilfälle

 

Käkar det till frukost och middag, lunch äter jag ute på jobbet.

 

Servera med korvar eller nötbiffar vilket det nu blir.

En pannkaks slice med rimlig mängd smör och ost hamnar på ca 500-700kcal.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.