Xiro Posted December 5, 2015 Share Posted December 5, 2015 Bakade nyss lussekatter enligt Åses recept på http://56kilo.se/lchf-lussekatter/ Blev så himla goda! Sötade med tre delar sötströ, en del muscovado, en del strösocker. Hade inte mandel- och kokosmjöl, men det fixade matberedaren! Använde potatis- och hasselnötsmjöl som non-stick vid rullningen. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xiro Posted December 14, 2015 Author Share Posted December 14, 2015 I helgen testade jag detta pepparkaksrecept http://www.lifezone.se/recept/bakverkdesserter/basta-lchf-pepparkakarna/ med vissa modifikationer - tog i lite kardemumma, en gnutta salt, och gav dem några minuter extra i ugnen. Blev tyvärr inte så bra, varken smak eller konsistens, jämfört med konventionella pepparkakor. (Jag själv tyckte de var ganska ok som mjuka julkryddade kex, om man bortsåg från att avsikten var pepparkakor.) Någon som har tips för bra LCHF-pepparkakor? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kareng Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Jag provade ett par olika recept samt ett färdigt mix under mina första år med LCHF men inget var värt besväret. Så jag måste svara nej på din fråga. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petra183 Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 I helgen testade jag detta pepparkaksrecept http://www.lifezone.se/recept/bakverkdesserter/basta-lchf-pepparkakarna/ med vissa modifikationer - tog i lite kardemumma, en gnutta salt, och gav dem några minuter extra i ugnen. Blev tyvärr inte så bra, varken smak eller konsistens, jämfört med konventionella pepparkakor. (Jag själv tyckte de var ganska ok som mjuka julkryddade kex, om man bortsåg från att avsikten var pepparkakor.) Någon som har tips för bra LCHF-pepparkakor?Tack för din recension. Jag har funderat på att testa dem, eftersom det receptet verkar vara det bästa. Nu tror jag att jag avstår. Pepparkakskryddade frökex har jag redan gjort.https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/?s=pepparkakor&submit=S%C3%B6kDe är goda med ost, gärna någon mögelvariant, men de smakar inte som vanliga pepparkakor. Rent allmänt tycker jag det är svårt med LCHF-bakat. Det blir för mycket för mig och kolhydratsätarna gillar det inte. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xiro Posted December 14, 2015 Author Share Posted December 14, 2015 Jag kände redan på degen att det inte skulle bli en klockren pepparkaksersättare, främst för att den var väldigt osöt, och även något kladdig. Skulle jag försöka igen får det nog bli mer sötning, och möjligen torrare blandning, så att degen blir mindre kladdig och slutresultatet sprödare. Men som sagt blev lussekatterna ovan enastående, helt klart godare än konventionella! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syster Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Jag tror jag ska försöka mig på att göra frökex med lite sötning och pepparkakskryddning, så får vi se vad det blir 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelico Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Jag tror jag ska försöka mig på att göra frökex med lite sötning och pepparkakskryddning, så får vi se vad det blir Ja! jag ska också också testa någon slags julfrökex, men utan sötning, som kex till kycklingleverpastejen och cheddarosten! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelico Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Ikväll testade jag att baka dessa: Saffransmuffins som finns längst ner på den här sidan av Paleobloggen: http://www.swedishpaleo.se/julhalsning-med-paleomat-fran-gavle/ Jag bakade utan sötningsmedel men med en banan i smeten. De blev otroligt saftiga och goda. Smakar faktiskt ganska sött också om man inte är van vid sötningsmedel eller socker. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiim Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Bakade nyss lussekatter enligt Åses recept på http://56kilo.se/lchf-lussekatter/ Blev så himla goda! Sötade med tre delar sötströ, en del muscovado, en del strösocker. Hade inte mandel- och kokosmjöl, men det fixade matberedaren! Använde potatis- och hasselnötsmjöl som non-stick vid rullningen. IMG_20151205_174905.jpg Har också provat dem, men var tvungen att dubbla mängden saffran andra gången jag gjorde eftersom de smakade knappt någon saffran 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xiro Posted December 15, 2015 Author Share Posted December 15, 2015 Har också provat dem, men var tvungen att dubbla mängden saffran andra gången jag gjorde eftersom de smakade knappt någon saffran Mängden saffran hade jag dålig koll på, jag öste på rätt bra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kareng Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 Har också bakat dem. Bra för att vara LCHF men det behövs allt två påsar (1 gram) saffran för att få saffranssmak. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.