Jump to content

Julmys à la LCHF


Xiro
 Share

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

I helgen testade jag detta pepparkaksrecept http://www.lifezone.se/recept/bakverkdesserter/basta-lchf-pepparkakarna/ med vissa modifikationer - tog i lite kardemumma, en gnutta salt, och gav dem några minuter extra i ugnen. Blev tyvärr inte så bra, varken smak eller konsistens, jämfört med konventionella pepparkakor. (Jag själv tyckte de var ganska ok som mjuka julkryddade kex, om man bortsåg från att avsikten var pepparkakor.) Någon som har tips för bra LCHF-pepparkakor?

Link to comment
Share on other sites

I helgen testade jag detta pepparkaksrecept http://www.lifezone.se/recept/bakverkdesserter/basta-lchf-pepparkakarna/ med vissa modifikationer - tog i lite kardemumma, en gnutta salt, och gav dem några minuter extra i ugnen. Blev tyvärr inte så bra, varken smak eller konsistens, jämfört med konventionella pepparkakor. (Jag själv tyckte de var ganska ok som mjuka julkryddade kex, om man bortsåg från att avsikten var pepparkakor.) Någon som har tips för bra LCHF-pepparkakor?

Tack för din recension. Jag har funderat på att testa dem, eftersom det receptet verkar vara det bästa. Nu tror jag att jag avstår. Pepparkakskryddade frökex har jag redan gjort.https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/?s=pepparkakor&submit=S%C3%B6kDe är goda med ost, gärna någon mögelvariant, men de smakar inte som vanliga pepparkakor. Rent allmänt tycker jag det är svårt med LCHF-bakat. Det blir för mycket för mig och kolhydratsätarna gillar det inte.
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Jag kände redan på degen att det inte skulle bli en klockren pepparkaksersättare, främst för att den var väldigt osöt, och även något kladdig. Skulle jag försöka igen får det nog bli mer sötning, och möjligen torrare blandning, så att degen blir mindre kladdig och slutresultatet sprödare.

 

Men som sagt blev lussekatterna ovan enastående, helt klart godare än konventionella!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 Ikväll testade jag att baka dessa: Saffransmuffins som finns längst ner på den här sidan av Paleobloggen: http://www.swedishpaleo.se/julhalsning-med-paleomat-fran-gavle/

Jag bakade utan sötningsmedel men med en banan i smeten. De blev otroligt saftiga och goda. Smakar faktiskt ganska sött också om man inte är van vid sötningsmedel eller socker.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Bakade nyss lussekatter enligt Åses recept på http://56kilo.se/lchf-lussekatter/

 

Blev så himla goda! Sötade med tre delar sötströ, en del muscovado, en del strösocker. Hade inte mandel- och kokosmjöl, men det fixade matberedaren! Använde potatis- och hasselnötsmjöl som non-stick vid rullningen.

 

attachicon.gifIMG_20151205_174905.jpg

Har också provat dem, men var tvungen att dubbla mängden saffran andra gången jag gjorde eftersom de smakade knappt någon saffran :P

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...