stoscha Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 Jag blev ombedd att göra en matig paj till ett julbord och tittade i kylskåpet vad som redan fanns. Jag är superdupernöjd och vill gärna dela med mej. Jag använde en snutt julskinka. Mina soltorkade tomater (LeRoc som innehåller en del socker, men som jag fortfarande använder för att de inte är stapelvara och jag gillar smaken) samt halloumin är rätt salta så det behövs inget extra salt. Pajdeg (om jag bara gör åt oss själva skippar jag den, men till gäster ser det snyggare ut) 2 ägg 1,5 dl kokosmjöl 2 tsk bakpulver 125 g smält smör Fyllning 400 g fintärnad skinka/kassler 400 g riven halloumi 100 g finhackade soltorkade tomater 1 solo vitlök (går lika bra med klyftad vitlök, jag vill bara ange mängden) 1,5 dl hackade cashewnötter 1 burk svarta oliver som skivas 1 finhackad chili 1 kruka finhackad basilikka Lite svartpeppar 6 ägg 6 dl grädde Rör ihop pajdegen och kläm ut den i formen. Det behövs en högre form än vanlig pajform, springform funkar. Blanda rubbet och ös i pajformen. Grädda minst 45 min i 200 g 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.