Jump to content

Skinkpaj med halloumi och soltorkade tomater


stoscha
 Share

Recommended Posts

Jag blev ombedd att göra en matig paj till ett julbord och tittade i kylskåpet vad som redan fanns. Jag är superdupernöjd och vill gärna dela med mej. Jag använde en snutt julskinka. Mina soltorkade tomater (LeRoc som innehåller en del socker, men som jag fortfarande använder för att de inte är stapelvara och jag gillar smaken) samt halloumin är rätt salta så det behövs inget extra salt.

 

Pajdeg (om jag bara gör åt oss själva skippar jag den, men till gäster ser det snyggare ut)

2 ägg

1,5 dl kokosmjöl

2 tsk bakpulver

125 g smält smör

 

Fyllning

400 g fintärnad skinka/kassler

400 g riven halloumi

100 g finhackade soltorkade tomater

1 solo vitlök (går lika bra med klyftad vitlök, jag vill bara ange mängden)

1,5 dl hackade cashewnötter

1 burk svarta oliver som skivas

1 finhackad chili

1 kruka finhackad basilikka

Lite svartpeppar

6 ägg

6 dl grädde

 

Rör ihop pajdegen och kläm ut den i formen. Det behövs en högre form än vanlig pajform, springform funkar.

Blanda rubbet och ös i pajformen.

Grädda minst 45 min i 200 g

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...