Popular Post Zepp Posted December 16, 2015 Popular Post Share Posted December 16, 2015 Har tre gånger större påverkan på klimatet Att äta sallad istället för bacon kan vara farligare för miljön, enligt en ny studie. Utsläppen av växthusgaser är tre gånger större per kalori när det gäller salladen. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21950655.ab 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jala Posted December 17, 2015 Share Posted December 17, 2015 Då får vi titta lite närmare på detta. http://www.sciencedaily.com/releases/2015/12/151214130727.htm https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=sv&prev=search&rurl=translate.google.se&sl=en&u=http://link.springer.com/article/10.1007/s10669-015-9577-y&usg=ALkJrhiM_L5TUeucIQzQwcdlFhL1dLlOOg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tobias Posted December 17, 2015 Share Posted December 17, 2015 Kaloriräkning? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tor H Posted December 17, 2015 Share Posted December 17, 2015 Og hvor mange av kaloriene fra salat klarer kroppen å nyttegjøre seg av i forhold til kalorienen fra kjøtt? 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evadal0708 Posted December 17, 2015 Share Posted December 17, 2015 Här är lite andra argument i klimatfrågan! Gräv inte upp fossilenergi! http://www.etc.se/ledare/skyll-inte-pa-mamma-mu 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tor H Posted December 17, 2015 Share Posted December 17, 2015 Jeg synes dette var ganske interessant: http://www.hegnar.no/okonomi/politikk/artikkel563280.ece Beklager at det er på norsk 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VIKSUN Posted February 14, 2016 Share Posted February 14, 2016 Kaloriräkning? Håller med dig Tobias! — Ja vad är kaloriräkning? Jag tror inte på detta, punkt!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xiro Posted February 14, 2016 Share Posted February 14, 2016 Exakt! Man bör jämföra fler parametrar, t ex protein, fett m m. Här är ett mycket bra inlägg av Gunnar Rundgren som synar myten/bluffen om att köttproduktion förbrukar mer vatten än annan matproduktion http://tradgardenjorden.blogspot.se/2013/09/vattenfotavtryck-under-luppen-att-lagga.html?m=1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted February 14, 2016 Author Share Posted February 14, 2016 Håller med dig Tobias! — Ja vad är kaloriräkning? Jag tror inte på detta, punkt!!! Eh.. kalorier existerar.. så kaloriräkning fungerar.. därmed basta! Men man måste begripa helheten.. för att de skall kunna sättas in i ett verkligt och fungerande sammanhang! Räkna gärna kalorier/kolhydrater/ketosvärden/glukosvärden/ en del annat oxå, för att begripa ditt eget personliga metabola problem! Man kan tex komma underfund med att det de facto inte är ett metabolt problem, utan ett psykiskt, dvs CDS, Cronic Dieters Syndrom/hypothyreos/att man inte har gener för att bli en blond fotomodell? Kaloriräkning användt med sunt förnuft är rätt bra för att komma underfund med hur mycket man faktist äter per dygn.. och vad som händer när man väl ändrar kost/livsstil.. tex till LCHF! För rent krasst.. de flesta obesa som traskar in i LCHF-träsket äter färre kalorier.. trots/tack vare att större delen av kalorierna kommer från fett! Det då, visar att olika sorters kalorier påverkar kroppen/aptiten på olika sätt! Främst på grund av olika metabola/sjukliga/mentala förutsättningar! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.