Jump to content

iAnna
 Share

Recommended Posts

Det är skrämmande hur vi människor håller på.

 

Den mesta mjölken i Sverige kommer från Holstein kossor, ger mycket mjölk men relativt låg fetthalt. Dessutom ger de den sämre kasein varianten, A1.

 

Jersey kor ger lite mindre mjölk men fetare och har den bättre formen av kasein, A2. Det finns också fjällko, mfl.

 

Jag har försökt få tag på A2 mjölk från ko för att se om jag klarar den bättre än den vanliga mjölken men det har inte lyckats ännu.

 

Nedan ett antal intressanta länkar om mjölk.

 

http://www.halsasomlivsstil.com/2011/11/skillnad-pa-mjolk-och-mjolk/

 

 

http://www.svenskjersey.se/

 

 

http://www.snowvillecreamery.com/a1-and-a2-beta-casein-in-cow-milk.html

 

 

http://www.westonaprice.org/book-reviews/devil-in-the-milk-by-keith-woodford/#

 

 

http://www.fjallko.se/index.php/mjolkkaseiner

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...