Popular Post Birgitta Höglund Posted January 1, 2016 Popular Post Share Posted January 1, 2016 God fortsättning på nya året, alla nybörjare och gamla LCHF-rävar. För mig blir det 7e året sen jag började med LCHF efter en föreläsning med Annika Dahlqvist. Jag har blivit piggare och starkare för varje år. I stort sett problemfri från min värk och trötthet från fibromyalgi, migränfri och ett livs krånglande mage har blivit glad och snäll. Många känner nog till att jag matbloggat under de här åren och skrivit några kokböcker. Jag har nu som nyårslöfte bestämt mig för att dela med mig av ett recept varje dag på min blogg, för att inspirera fler att äta sig till en bättre hälsa. Har fått många förfrågningar om jag inte kan börja en nätkurs med recept och tips hur man kan må riktigt bra på min variant av LCHF/Paleo. Men det räcker med alla andra som tar betalt för den rådgivningen, jag vill inte konkurrera med dem. Jag kör hellre så här och hoppas kunna sälja nån kokbok mellan varven istället Här är det första receptet, prenumerera gärna på bloggen så du inte missar nåt mattips: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/01/01/schnitzel-med-blomkalspure-och-tomatsmor/ Här en bild på gårdagens Nyårsskål, friskt bubbelvatten med en jordgubbe till 16 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariaF Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 Du har delat med dig av massor av fantastiskt goda recept redan (älskar räksalladen!!) så detta ser jag fram ett emot, ett riktigt GOTT nytt år! 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ulf Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 Bra Birgitta. Måste säga att bland lchf-receptsidorna ligger din i topp. Jag återkommer alltid till något av dina recept. Hittills har jag aldrig blivit besviken. Tack för många och bra recept, önskar dig en god fortsättning på det nya året. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ghanna Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 Jag gillar också verkligen din receptsida! Ska bli jättespännande att läsa fler recept. Tummen upp! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Birgitta Höglund Posted January 1, 2016 Author Share Posted January 1, 2016 Tack, blir glad att ni tycker om mina recept. När jag nu inte kan jobba på restaurang längre pga min ryggskada, så är det ju himla roligt och givande att få så många nöjda matgäster på det här viset istället, genom mitt matskrivande <3 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelico Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 Roligt att få del av recepten! Jag gillar verkligen dina recept eftersom de bygger på gedigen matkunskap. Det finns så många "Lchf-recept" där man bara försöker uppfinna hjulet igen och gör stor grej av att man hittat på en egen "LCHF-majonäs" . Det är bra när du delar med dig av kunskaper bakom recepten ibland också. Däremot tycker jag att det är svårt att hitta recept på din blogg, som man läst tidigare. Jag har bland annat letat efter ditt recept på hönsbuljong och även äldre recept som jag tror att jag läst där du använt lergryta för långkok.Kanske har du tagit bort dem för att de finns i kokböcker nu men många idag vill inte samla på sig böcker utan hellre ha recepten på datorn. Kanske en digital kokbok istället framöver? Förstår verkligen att man vill ha betalt för sitt arbete och inte bara dela gratis. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Birgitta Höglund Posted January 1, 2016 Author Share Posted January 1, 2016 Roligt att få del av recepten! Jag gillar verkligen dina recept eftersom de bygger på gedigen matkunskap. Det finns så många "Lchf-recept" där man bara försöker uppfinna hjulet igen och gör stor grej av att man hittat på en egen "LCHF-majonäs" . Det är bra när du delar med dig av kunskaper bakom recepten ibland också. Däremot tycker jag att det är svårt att hitta recept på din blogg, som man läst tidigare. Jag har bland annat letat efter ditt recept på hönsbuljong och även äldre recept som jag tror att jag läst där du använt lergryta för långkok.Kanske har du tagit bort dem för att de finns i kokböcker nu men många idag vill inte samla på sig böcker utan hellre ha recepten på datorn. Kanske en digital kokbok istället framöver? Förstår verkligen att man vill ha betalt för sitt arbete och inte bara dela gratis. Tack Alla recept ligger kvar på bloggen sen starten. Sökfunktionen längst upp till höger funkar bra, eller att skriva in det du söker plus mitt namn på Google. Kycklingbuljong finns här: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2014/09/28/2-recept-av-en-ekologisk-fagel-kycklingbuljong-och-ugnsstekt-kyckling/ Här skrev jag in lergryta i sökfunktionen, då kommer alla recept upp med anknytning till det: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/?s=lergryta&submit=S%C3%B6k Digital kokbok är ingen dum idé. Alla mina böcker på engelska finns även som E-böcker, men mitt svenska förlag sa att det var för dyrt att ge ut dem på det viset när jag frågade... 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lchfwinther Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 Det var ett bra nyårslöfte tycker jag 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anlim Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 Toppen! Har gjort ditt valnötsbröd ett par gånger, ren lycka! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petra183 Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Uppskattar verkligen dina recept. De är relativt lättlagade, samtidigt som de tillför något extra, lite restaurangkänsla i hemmet så att säga. Ser fram mot att följa din blogg under året. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Birgitta Höglund Posted January 2, 2016 Author Share Posted January 2, 2016 Tack, roligt att kunna bidra med lite restaurangkänsla i hemmaköken <3 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelico Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Tack Alla recept ligger kvar på bloggen sen starten. Sökfunktionen längst upp till höger funkar bra, eller att skriva in det du söker plus mitt namn på Google. Kycklingbuljong finns här: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2014/09/28/2-recept-av-en-ekologisk-fagel-kycklingbuljong-och-ugnsstekt-kyckling/ Här skrev jag in lergryta i sökfunktionen, då kommer alla recept upp med anknytning till det: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/?s=lergryta&submit=S%C3%B6k Digital kokbok är ingen dum idé. Alla mina böcker på engelska finns även som E-böcker, men mitt svenska förlag sa att det var för dyrt att ge ut dem på det viset när jag frågade... Men visst har du väl gjort något recept på kyckling i lergryta också, eller minns jag fel? Jag tycker nog det är lite svårt att söka på dina recept faktiskt , om man jämför med vissa andra. Har försökt många olika sökningar, tex så står det på din sida om kycklingbuljongen att du använde den ena halvan till en ugnsstekt kyckling. Du skriver att man ska klicka på bilden för att komma till receptet men då kommer jag till en presentation av kostrådgivarna. Jag tror du skulle behöva ha enklare rubriker eller nåt och att kategorierna som finns på din blogg skulle kunna innehålla recepten även om de är lite äldre. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Jag måste oxå säga tack för alla recept.. även om jag alldrig använder några, utan mer för att du visar för alla att man kan äta gott/laga god mat med LCHF-tema! Det bästa utav allt är att du är matlagningskunnig.. så de som vill laga lite mer avancerad mat kan finna vad de söker/dvs de behöver inte bli besvikna på LCHF! Du drar ditt strå till stacken och visar att LCHF inte är så konstigt och att man kan äta gott.. och varierat! 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Birgitta Höglund Posted January 2, 2016 Author Share Posted January 2, 2016 Tack, Zepp, det var ett mycket fint betyg <3 Angelico; Har du min Långkokbok så finns receptet på kyckling i lergryta där har inte det på bloggen. Länkningen till KRG ska gå till mitt recept där, ska kolla upp och ändra om det blivit fel. Som Zepp skriver så har jag stora matlagningskunskaper, men tyvärr minimala datorkunskaper, därav min oförmåga att få till bloggens kategorier på annat sätt än de är i dag... Kategorierna innehåller alla recept sen starten, men man får klicka sig bakåt till äldre inlägg, då de är så många. Jag skriver taggar i varje inlägg för att de ska gå att hitta via sökfunktionen och Google, så du får leta vidare den vägen. Är det nåt särskilt du vill hitta som inte dyker upp den vägen, så skriv bara en kommentar på bloggen så letar jag reda på det åt dig, har rätt bra koll på nästan alla ca 1200 recept jag skrivit genom åren Här kommer rätt länk till kycklingen inne på KRG, det hade blivit fel i inlägget, tack för att du sa till http://www.kostradgivarna.se/2014/09/ugnsstekt-kyckling-med-het-coleslaw/ 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelico Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Tack, Zepp, det var ett mycket fint betyg <3 Angelico; Har du min Långkokbok så finns receptet på kyckling i lergryta där har inte det på bloggen. Länkningen till KRG ska gå till mitt recept där, ska kolla upp och ändra om det blivit fel. Som Zepp skriver så har jag stora matlagningskunskaper, men tyvärr minimala datorkunskaper, därav min oförmåga att få till bloggens kategorier på annat sätt än de är i dag... Kategorierna innehåller alla recept sen starten, men man får klicka sig bakåt till äldre inlägg, då de är så många. Jag skriver taggar i varje inlägg för att de ska gå att hitta via sökfunktionen och Google, så du får leta vidare den vägen. Är det nåt särskilt du vill hitta som inte dyker upp den vägen, så skriv bara en kommentar på bloggen så letar jag reda på det åt dig, har rätt bra koll på nästan alla ca 1200 recept jag skrivit genom åren Här kommer rätt länk till kycklingen inne på KRG, det hade blivit fel i inlägget, tack för att du sa till http://www.kostradgivarna.se/2014/09/ugnsstekt-kyckling-med-het-coleslaw/ Tack vad bra! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.