Gå till innehåll

Mjölkprodukter och insulin


Recommended Posts

hej,

jag aer nyfken vad folk tycker om det haer http://www.marksdailyapple.com/dairy-insulin/#axzz3xcDBJFYm (iofs paleosida, men aemnet aer neutralt, det handlar om att mjoelkprodukter har vaeldigt hoegt insulininflytande)

 

near man aeter lchf aer mjoelkprodukter som quark och ost ju en central del. Naer jag boerjade lowcarba med CADIS metoden 1997 foer att sen gaa oever till Atkins sa vetenskapen att det var protein som framfoerallt foerde till ketos. Idag vet vi att fett aer aennu effektivare.

 

Jag undviker ko-produkter idag, eller raettare sagt: A1 beta-casein. men det senaste har jag boerjat med vassleprotein igen, mest pga resor och kontoret foer att faa lite protein efter middagstraeningen- och faar inget utslag paa ketostixen laengre. MEN: har laest att near man vael aer helt ketoadapterad saa gaar ketonivaan ner.

 

 

 

 

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ett mycket intressant ämne. Det finns en hel del att läsa. 

 

De här svenska forskarna letade efter något som skulle kunna hjälpa diabetiker (T2) att få bort glukos ur blodet. Man gav dem vassle. Man fann att vassle stimulerar insulinutsöndring och därmed fick de ner blod glukosen. Testpersonerna fick köttbullar och potatismos ;-) det var 2 personer man testade. 

 

concluded that the addition of whey to meals with rapidly digested and absorbed carbohydrates stimulates insulin release and reduces postprandial blood glucose

 

http://ajcn.nutrition.org/content/82/1/69.full

 

Background:Whey proteins have insulinotropic effects and reduce the postprandial glycemia in healthy subjects. The mechanism is not known, but insulinogenic amino acids and the incretin hormones seem to be involved.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Angående mjölkprodukter och insulin!!

 

Mjölk är en optimal näringslösning för att däggdjursungar skall växa och lägga på sig vikt!

 

Såå först o främst.. är man ingen unge utan vuxen som inte behöver växa mer så livnär dig inte på mjölk!

 

Sen så.. mejeriprodukter i övrigt skilljer sig en del åt till skillnad från ren mjölk.

 

Smör kan vi i princip räkna som rent fett, ost som en proteinkälla.. grädde som fett och vatten.. diverse gainers/vassle/kasein-produkter som rena lurendrejerier!

 

Mjölk ger exakt det hormoniella svar som gör att vi växer och lägger på oss.. och det var förr rätt bra iomed att folk var fattiga och inte hade råd med riktig mat.. utan gröt/potatis och bröd var främsta/billigaste livsmedlet!

 

Oså kan man kika på lite vetenskap i sammanhanget.. då framträder en tendens att de barn som äter fullfeta mejerier/smör/ost/mjölk.. är de som är normalviktiga och friskast! :huh:

 

Detta har även studerats i Sverige.. där kom man fram till att de som hade högst halt CLA i blodet var närmare normalvikt och friskast.. varvid rekomendationen blev.. ät mer margarin.. dvs tvärtemot det studierna visade! :wacko:

 

CLA är Conjungerad linolsyra, en form av transfett som uppstår hos idisslande djur, främsta livsmedlet är mjölkprodukter.

 

Därmed inte sagt att vuxna redan fördigväxta.. ofta växta extra mycket på bredden skall livnära sig till stora delar utav mjölk/andra mejerier!

 

Men så länge man inte ersätter lagad mat med mejeriprodukter så kan de med måtta användas i normal matlagning!

  • Gilla 5
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Angående mjölkprodukter och insulin!!

 

Mjölk är en optimal näringslösning för att däggdjursungar skall växa och lägga på sig vikt!

 

Såå först o främst.. är man ingen unge utan vuxen som inte behöver växa mer så livnär dig inte på mjölk!

 

Sen så.. mejeriprodukter i övrigt skilljer sig en del åt till skillnad från ren mjölk.

 

Smör kan vi i princip räkna som rent fett, ost som en proteinkälla.. grädde som fett och vatten.. diverse gainers/vassle/kasein-produkter som rena lurendrejerier!

 

Mjölk ger exakt det hormoniella svar som gör att vi växer och lägger på oss.. och det var förr rätt bra iomed att folk var fattiga och inte hade råd med riktig mat.. utan gröt/potatis och bröd var främsta/billigaste livsmedlet!

 

Oså kan man kika på lite vetenskap i sammanhanget.. då framträder en tendens att de barn som äter fullfeta mejerier/smör/ost/mjölk.. är de som är normalviktiga och friskast! :huh:

 

Detta har även studerats i Sverige.. där kom man fram till att de som hade högst halt CLA i blodet var närmare normalvikt och friskast.. varvid rekomendationen blev.. ät mer margarin.. dvs tvärtemot det studierna visade! :wacko:

 

CLA är Conjungerad linolsyra, en form av transfett som uppstår hos idisslande djur, främsta livsmedlet är mjölkprodukter.

 

Därmed inte sagt att vuxna redan fördigväxta.. ofta växta extra mycket på bredden skall livnära sig till stora delar utav mjölk/andra mejerier!

 

Men så länge man inte ersätter lagad mat med mejeriprodukter så kan de med måtta användas i normal matlagning!

 

Hear hear!

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...