Jump to content

Mjölk från fjällkor i glasflaska säljer som smör med bra vinst


Erik 2
 Share

Recommended Posts

Kvalitet lönar sig. Undrar om fjällkor har A1 eller A2 casein i sin mjölk. Tydligen mer fett och mer protein än vanlig i alla fall.

 

http://www.lantbruk.com/lantbruk/darfor-saljer-solveig-slut-pa-mjolken

 

Solveig Johansson driver en mjölkgård i Hjortsjö utanför Växjö. Med sina vita fjällkor producerar hon en av Sveriges mest exklusiva och dyra mjölk.Kunderna backar inte för priset – 35 kronor per liter, skriver ATL.nu

Hon har ett eget mejeri sedan 2009 i Rydaholm i Småland. Mjölken från Hjortsjö gårdsmejeri säljs enbart på glasflaska och den tar ofta slut i Coops butiker i Växjö.

När hon frågade butiksföreståndaren på Coop om hon fick sälja sin mjölk på glasflaska tvekade de först.

– De var inte riktigt med på det. Men jag sa glasflaska, annars blir det ingen affär,berättar Solveig Johansson för ATL.nu

 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Lycko dem som bor i och runt Växjö!

 

Till Parmesan används i rätt stor utsträckning svensk SRB på grund av sin höga kvalitet på mjölken!

 

Till skillnad här i Sverige där vi allt mer går över till Frisiska kor SLB.. som har lägre kvalitet men ger större volymer.

 

Grejen är att allt som har med kvalitet att göra är borta för länge sedan och numera går alla främst på literpris.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Avelsutvecklingen i Sverige är sorglig. Ensidig satsning på hög avkastning, men ingen tanke på kvalitet. Det har kört våra bönder i botten. Det är tragiskt. Det finns flera ko-raser som ger högkvalitets mjölk, fjällkor, röd kulla, jersey, SRB m.fl. Det är helt nödvändigt att våra mjölkbönder får stöd för att fortsätta och att utveckla sina mjölkgårdar. Det handlar om vår framtid, för trots alla moderna elektronik prylar, behöver vi alla, tre mål mat varenda dag. Detta är ett ansvar för våra politiker, eftersom det handlar om samhällets fortlevande.

 

Finns inte mat, och vi kan inte räkna med importen, så bryter samhället ihop. För folket klarar inte svält utan allvarliga skador på samhället. Sverige behöver minst dubbelt så många kor jämfört med idag. Och det är småbruken som behöver mångfaldigas. De stora gårdarna är inte hållbara, dessvärre. Det är småbruken som kan skapa ett hållbart jordbruk.

 

Just nu är det brist på svenskt nötkött, frågan är, Varför?

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...