Syster Posted January 21, 2016 Share Posted January 21, 2016 En "nyhet" idag på nyheterna. En studie från Karolinska, där man involverat föräldrar till att barn ska äta nyttigare. http://www.dagensmedicin.se/artiklar/2016/01/21/okat-stod-till-foraldrar-ger-halsosammare-barn/ Det är ju jättebra att man förstår att en rejäl minskning på sockret har en positiv inverkan på viktnedgång, men varför envisas man fortfarande med att avråda från fett? Kan inte föräldrar istället få lära sig att tillräckligt med bra fett till barnen håller dem mätta och suget efter sötsaker minskar. Att insulin och Leptinnivåerna stabiliseras och barnen går ner i vikt. Och varför rekommenderar man fortfarande Nyckelhålsmärkta produkter till överviktiga barn. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kareng Posted January 21, 2016 Share Posted January 21, 2016 Ja, det här med att tro att barn har lättare för att gå hungriga än vuxna... 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MickeB Posted January 21, 2016 Share Posted January 21, 2016 Om barnen i genomsnitt inte sänkt sitt BMI, utan bar de med övervikt gjort det, innebär det då inte att de andra gick upp i vikt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inez Posted January 21, 2016 Share Posted January 21, 2016 Den springande punkten är väl Livsmedelsverkets bizarra syn på socker ö h t. Citerar här nedan ur deras kostråd från hemsidan: "Enligt de nordiska näringsrekommendationerna, NNR 2012 bör högst 10 procent av energin från maten komma från tillsatt socker. För vuxna motsvarar det ungefär 50-75 gram tillsatt socker per dag beroende på hur mycket energi man behöver." ALLTSÅ; SOCKERMÄNGDEN SKA REGLERAS EFTER HUR MYCKET ENERGI MAN BEHÖVER!!! 50 - 75 G SOCKER ÄR JU 16 - 27 SOCKERBITAR!!! PER DAG!!! Fortsätter citera ur samma text: "Enligt Livsmedelsverkets senaste undersökning av svenskars matvanor, Riksmaten Vuxna 2010-11, äter fyra av tio svenskar mer socker än så. Äter man mer socker än 10 procent av kalorierna är det svårt att få plats med näringsrik mat som ger tillräckligt av vitaminer och mineraler, utan att man samtidigt får i sig mer kalorier än man gör av med. Socker ökar också risken för karies, hål i tänderna." OCH SÅ KOMMER SLV MED GODA RÅD OM HUR MAN KAN MINSKA SOCKERINTAGET TILL DE GODKÄNDA 10% AV KALORIINTAGET: "Hur kan man minska på sockret? Minska på söta livsmedel som läsk, godis, glass, kakor och bullar, framför allt till vardags. " Man tar sig för pannan. (Det är jag som har färgat viss text med rött.) 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.