GargamelSE Posted January 21, 2016 Share Posted January 21, 2016 Hej, jag har ganska nyligen åter-startat med LCHF, och har kört på med ett ägg och en tonfiskröra (ägg, tonfisk, röd lök, majjo, svart peppar, salt). Håller mig jättemätt i flera timmar på det från frukost. Dock så har jag iom Gastric-By pass, problem med denna frukost, jag blir fullständigt lös i magen, ordentligt. Det jag nu letar efter är något som kanske passar bättre, som också är mättande. Det kan inte vara något jag måste göra på morgonen, då inte tid finns till det, utan jag behöver göra det kvällen innan. (Obs: Är inte "normal" -> Gastric bypass). Det var runt ett år eller mer, sedan jag körde LCHF, så jag har tappat bort det mesta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bitte Posted January 21, 2016 Share Posted January 21, 2016 Är du hungrig på morgnarna eller känner du att man SKA äta frukost? Skippa den om du inte är hungrig :-) Kan kanske en fatchock fungera? Mycket fett, vet ju inte hur du reagerar på det, dock. Tar några minuter att göra och mättar mycket bra! Om det fungerar att göra den kvällen innan vet jag inte, men det kanske går att värma upp den lite snabbt dagen efter? http://nutriavans.se/fatchock/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GargamelSE Posted January 21, 2016 Author Share Posted January 21, 2016 Jag brukar oftast bli ganska hungrig någon timma efter jag gått upp. Så är jag på jobbet redan. Med GBP så är cirka 75 cm av tunntarmen borta, dvs en ganska stor bit som tar upp fettet saknas. Där av lös i magen-problemet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xiro Posted January 21, 2016 Share Posted January 21, 2016 Hmm... har för mig att dekokt på ris stabiliserar lös mage - kanske nåt att testa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petra183 Posted January 21, 2016 Share Posted January 21, 2016 Kalciumkarbonat är stoppande. Det finns på Apoteket eller hälsokosten och säljs som kosttillskott. Det är lite av en huskur mot lös mage och jag vet inte om det fungerar i ditt fall. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted January 21, 2016 Share Posted January 21, 2016 Är det fettet du reagerar på kanske du kan äta lite men ofta i stället? Ta en mindre del av din röra till frukost och ta med nån ketoboll eller nåt till fm kaffet på jobbet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted January 21, 2016 Share Posted January 21, 2016 Min favorithuskur vid diarre är 1 msk hela vitpepparkorn. Funkar både vid magsjuka och semestermage men ditt problem beror ju inte på baselusker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xiro Posted January 21, 2016 Share Posted January 21, 2016 Kanske prova gradvis återgång till LCHF så kroppen hinner med att ställa om bättre? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HelenaB Posted January 21, 2016 Share Posted January 21, 2016 Varför inte steka mandelpannkakor på kvällen? De är goda kalla och mättar väldigt bra. Känn efter hur mycket fett tarmen klarar och anpassa därefter. Ägg innehåller ca 60 % fett så din röra med ägg och majonnäs och tonfisk kan nog snabbt bli för fet för en ovan tarm. Du kanske får acceptera att du inte håller dig mätt lika länge med mindre fett men det är kanske lättare att leva med än diarré 56-kilo.se har recept på goda mandelpannkakor och bra frukostförslag också så du kan få variation och inspiration. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GargamelSE Posted January 22, 2016 Author Share Posted January 22, 2016 Är det fettet du reagerar på kanske du kan äta lite men ofta i stället? Ta en mindre del av din röra till frukost och ta med nån ketoboll eller nåt till fm kaffet på jobbet Ok, får kolla upp vad en ketoboll är. EDIT: Ok, det är "kokosbollar". Näe har provat det en gång förut, var inte direkt så förtjust i dem. Varför inte steka mandelpannkakor på kvällen? De är goda kalla och mättar väldigt bra. Känn efter hur mycket fett tarmen klarar och anpassa därefter. Ägg innehåller ca 60 % fett så din röra med ägg och majonnäs och tonfisk kan nog snabbt bli för fet för en ovan tarm. Du kanske får acceptera att du inte håller dig mätt lika länge med mindre fett men det är kanske lättare att leva med än diarré 56-kilo.se har recept på goda mandelpannkakor och bra frukostförslag också så du kan få variation och inspiration. Aldrig provat mandelpannkakor, får kolla upp receptet på det och se om det är något för mig. EDIT: receptet såg enkelt ut, får prova fixa det i helgen och se om det är något för mig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GargamelSE Posted January 22, 2016 Author Share Posted January 22, 2016 Idag så har jag köpt hem mandelmjöl och... nåt mer som finns i mandelpankisar.. Imorgon så ska jag tillverka dessa saker.. Jag käpte även hem "skogsbärblandning" på CityGross (frysta "skogsbär").. Jag hoppas det blir bra. isåfall så byter jag eventuell den enormt mättande tonfisk-"geggan" mot desssa... Tyvärr så tror jag inte att jag kan "grädda på" dess på jobbetöö Tyvär var tonfiskgeggna så"bra.. mättate i 3-7 timmar-.... men explotions-extraktionen efter det Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GargamelSE Posted January 23, 2016 Author Share Posted January 23, 2016 Näe.. inget för mig.. bränd kolbit på ena sidan, ostekt/ogräddad på den andra sidan soppan. Pyttsan att mandelmjölet å det andra "sväller". Bortkastade 120kr eller nåt sådant på att steka mjölksoppa. Det åkte i soporna direkt. Följde detta recept till mandelmjölksoppan http://www.lchfgourmet.se/baka-med-lchf/lchf-efteratter/mandelpannkakor/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fnutt Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 Nej mandelmjölet sväller inte mycket, det gör däremot fiberhusken som också fanns bland ingredienserna. Du glömde väl inte den? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GargamelSE Posted January 23, 2016 Author Share Posted January 23, 2016 Nej mandelmjölet sväller inte mycket, det gör däremot fiberhusken som också fanns bland ingredienserna. Du glömde väl inte den? Ja, hade i hela 2 tsk som receptet säger. Gick och dubbelkollade i köket att det var fiberhusk och inte pofiber. Det är fiberhusk jag hade i också. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fnutt Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 Ja, hade i hela 2 tsk som receptet säger. Gick och dubbelkollade i köket att det var fiberhusk och inte pofiber. Det är fiberhusk jag hade i också. Knepigt. Nu brukar jag förvisso inte heller lyckas med pannkakor på mandelmjöl, jag har faktiskt gett upp mina försök att steka LCHF-pannkakor. Jag gör våfflor på smeten istället, det är mycket enklare och minskar risken att få vidbränt eller trasigt resultat. Men jag brukar använda johannisbrödkärnmjöl istället för mandelmjöl: http://www.jillsmat.se/recipe/brunch-pancakes/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EVS Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 Testa att byta ut majonnäsen mot creme fraiche, gräddfil eller yoghurt. Då kanske du kan fortsätta med tonfiskröran, om den blir mindre fet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GargamelSE Posted January 24, 2016 Author Share Posted January 24, 2016 Knepigt. Nu brukar jag förvisso inte heller lyckas med pannkakor på mandelmjöl, jag har faktiskt gett upp mina försök att steka LCHF-pannkakor. Jag gör våfflor på smeten istället, det är mycket enklare och minskar risken att få vidbränt eller trasigt resultat. Men jag brukar använda johannisbrödkärnmjöl istället för mandelmjöl: http://www.jillsmat.se/recipe/brunch-pancakes/ Jag ska i veckan kolla in det där receptet och gör ett försök till, igen. Testa att byta ut majonnäsen mot creme fraiche, gräddfil eller yoghurt. Då kanske du kan fortsätta med tonfiskröran, om den blir mindre fet? Jag had en tanke. Jag har för mig att jag har sett tonfisk-geggor där lite grädde ingår och lite mindre majjo.. Kan det bli en skillnad tro? Jag älskar hur "min" tonfiskröra kunde hålla mig mätt att från 7-8 på morgonen ibland ända till 14-tiden innan jag blev sugen på lunch (dvs lite hungrig igen). Jag har motarbetat sprutrännan med medikament likt Dimor.. som får slut på "vattenfallet". Men det är ju fel att det måste bli så. Är det någon som har en efarenhet hur "bara" majjor är mot "lite majjo å grädde"röra gör sig i skillnad i "rören"? Konstigt: jag har inte fått ett endaste epostmeddelande om nya svar sedan mitt senaste svar här.. mysko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GargamelSE Posted January 24, 2016 Author Share Posted January 24, 2016 Testa att byta ut majonnäsen mot creme fraiche, gräddfil eller yoghurt. Då kanske du kan fortsätta med tonfiskröran, om den blir mindre fet? Kan du ge något bra exempel på en sådan tonfiskröra? T.ex en burk 100-150 g tonfisk med någåt mättande? Som jag kan prova ifall det är bättre för mig? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EVS Posted January 24, 2016 Share Posted January 24, 2016 Jag har inget direkt recept, men skulle kunna tänka mig att det kan fungera att byta ut majonnäsen i ditt vanliga recept mot samma mängd gräddfil. Gräddfil är ju det minst feta alternativet, bortsett från om du vill prova med lättare varianter av yoghurt. Men jag misstänker att yoghurt är lite för syrligt, då är troligen gräddfil bättre. Sen funderar jag lite över löken... Kan inte rå lök sätta oönskad fart på magen, om man är känslig? Om du inte säkert vet att löken inte är problemet, kan det ju också vara värt att testa, att göra tonfiskröran utan lök. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.