Gå till innehåll

Frukost: Istället för Tonfiskröra?


Recommended Posts

Hej, jag har ganska nyligen åter-startat med LCHF, och har kört på med ett ägg och en tonfiskröra (ägg, tonfisk, röd lök, majjo, svart peppar, salt).

Håller mig jättemätt i flera timmar på det från frukost. Dock så har jag iom Gastric-By pass, problem med denna frukost, jag blir fullständigt lös i magen, ordentligt.

 

Det jag nu letar efter är något som kanske passar bättre, som också är mättande. Det kan inte vara något jag måste göra på morgonen, då inte tid finns till det, utan jag behöver göra det kvällen innan. (Obs: Är inte "normal" -> Gastric bypass).

 

Det var runt ett år eller mer, sedan jag körde LCHF, så jag har tappat bort det mesta.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Är du hungrig på morgnarna eller känner du att man SKA äta frukost? Skippa den om du inte är hungrig :-) Kan kanske en fatchock fungera? Mycket fett, vet ju inte hur du reagerar på det, dock. Tar några minuter att göra och mättar mycket bra! Om det fungerar att göra den kvällen innan vet jag inte, men det kanske går att värma upp den lite snabbt dagen efter? http://nutriavans.se/fatchock/

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Är det fettet du reagerar på kanske du kan äta lite men ofta i stället? Ta en mindre del av din röra till frukost och ta med nån ketoboll eller nåt till fm kaffet på jobbet

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Varför inte steka mandelpannkakor på kvällen? De är goda kalla och mättar väldigt bra. Känn efter hur mycket fett tarmen klarar och anpassa därefter. Ägg innehåller ca 60 % fett så din röra med ägg och majonnäs och tonfisk kan nog snabbt bli för fet för en ovan tarm. Du kanske får acceptera att du inte håller dig mätt lika länge med mindre fett men det är kanske lättare att leva med än diarré  :) 56-kilo.se har recept på goda mandelpannkakor och bra frukostförslag också så du kan få variation och inspiration.

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Är det fettet du reagerar på kanske du kan äta lite men ofta i stället? Ta en mindre del av din röra till frukost och ta med nån ketoboll eller nåt till fm kaffet på jobbet

Ok, får kolla upp vad en ketoboll är.

EDIT: Ok, det är "kokosbollar". Näe har provat det en gång förut, var inte direkt så förtjust i dem.

 

 

Varför inte steka mandelpannkakor på kvällen? De är goda kalla och mättar väldigt bra. Känn efter hur mycket fett tarmen klarar och anpassa därefter. Ägg innehåller ca 60 % fett så din röra med ägg och majonnäs och tonfisk kan nog snabbt bli för fet för en ovan tarm. Du kanske får acceptera att du inte håller dig mätt lika länge med mindre fett men det är kanske lättare att leva med än diarré  :) 56-kilo.se har recept på goda mandelpannkakor och bra frukostförslag också så du kan få variation och inspiration.

 

Aldrig provat mandelpannkakor, får kolla upp receptet på det och se om det är något för mig.

EDIT: receptet såg enkelt ut, får prova fixa det i helgen och se om det är något för mig.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Idag så har jag köpt hem mandelmjöl och... nåt mer som finns i mandelpankisar.. Imorgon så ska jag tillverka dessa saker.. Jag käpte även hem "skogsbärblandning" på CityGross (frysta "skogsbär").. Jag hoppas det blir bra. isåfall så byter jag eventuell den enormt mättande tonfisk-"geggan" mot desssa... Tyvärr så tror jag inte att jag kan "grädda på" dess på jobbetöö Tyvär var tonfiskgeggna så"bra.. mättate i 3-7 timmar-.... men explotions-extraktionen efter det :(

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Näe.. inget för mig.. bränd kolbit på ena sidan, ostekt/ogräddad på den andra sidan soppan.

Pyttsan att mandelmjölet å det andra "sväller". Bortkastade 120kr eller nåt sådant på att steka mjölksoppa.

Det åkte i soporna direkt.

Följde detta recept till mandelmjölksoppan

http://www.lchfgourmet.se/baka-med-lchf/lchf-efteratter/mandelpannkakor/

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nej mandelmjölet sväller inte mycket, det gör däremot fiberhusken som också fanns bland ingredienserna. Du glömde väl inte den?

Ja, hade i hela 2 tsk som receptet säger. Gick och dubbelkollade i köket att det var fiberhusk och inte pofiber. Det är fiberhusk jag hade i också.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja, hade i hela 2 tsk som receptet säger. Gick och dubbelkollade i köket att det var fiberhusk och inte pofiber. Det är fiberhusk jag hade i också.

Knepigt.

 

Nu brukar jag förvisso inte heller lyckas med pannkakor på mandelmjöl, jag har faktiskt gett upp mina försök att steka LCHF-pannkakor. Jag gör våfflor på smeten istället, det är mycket enklare och minskar risken att få vidbränt eller trasigt resultat. Men jag brukar använda johannisbrödkärnmjöl istället för mandelmjöl:

http://www.jillsmat.se/recipe/brunch-pancakes/ 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Knepigt.

 

Nu brukar jag förvisso inte heller lyckas med pannkakor på mandelmjöl, jag har faktiskt gett upp mina försök att steka LCHF-pannkakor. Jag gör våfflor på smeten istället, det är mycket enklare och minskar risken att få vidbränt eller trasigt resultat. Men jag brukar använda johannisbrödkärnmjöl istället för mandelmjöl:

http://www.jillsmat.se/recipe/brunch-pancakes/ 

Jag ska i veckan kolla in det där receptet och gör ett försök till, igen.

 

Testa att byta ut majonnäsen mot creme fraiche, gräddfil eller yoghurt. Då kanske du kan fortsätta med tonfiskröran, om den blir mindre fet?

Jag had en tanke. Jag har för mig att jag har sett tonfisk-geggor där lite grädde ingår och lite mindre majjo.. Kan det bli en skillnad tro?

Jag älskar hur "min" tonfiskröra kunde hålla mig mätt att från 7-8 på morgonen ibland ända till 14-tiden innan jag blev sugen på lunch (dvs lite hungrig igen).

 

Jag har motarbetat sprutrännan med medikament likt Dimor.. som får slut på "vattenfallet". Men det är ju fel att det måste bli så.

 

 

Är det någon som har en efarenhet hur "bara" majjor är mot "lite majjo å grädde"röra gör sig i skillnad i "rören"?

 

Konstigt: jag har inte fått ett endaste epostmeddelande om nya svar sedan mitt senaste svar här.. mysko.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Testa att byta ut majonnäsen mot creme fraiche, gräddfil eller yoghurt. Då kanske du kan fortsätta med tonfiskröran, om den blir mindre fet?

Kan du ge något bra exempel på en sådan tonfiskröra? T.ex en burk 100-150 g tonfisk med någåt mättande? Som jag kan prova ifall det är bättre för mig?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har inget direkt recept, men skulle kunna tänka mig att det kan fungera att byta ut majonnäsen i ditt vanliga recept mot samma mängd gräddfil. Gräddfil är ju det minst feta alternativet, bortsett från om du vill prova med lättare varianter av yoghurt. Men jag misstänker att yoghurt är lite för syrligt, då är troligen gräddfil bättre. Sen funderar jag lite över löken... Kan inte rå lök sätta oönskad fart på magen, om man är känslig? Om du inte säkert vet att löken inte är problemet, kan det ju också vara värt att testa, att göra tonfiskröran utan lök.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...