Gå till innehåll

Stekfläsk -vs- Bacon


Stekfläsk -vs- bacon  

20 medlemmar har röstat

  1. 1. Vad föredrar du?



Recommended Posts

För att klargöra..

Bacon är sveriges supertunna gris-skivor.

Stekfläsk är oftast runt 0.5 CM tjocka goda skivor av bacon.

Det som säljs som stekfläsk är rimmat sidfläsk, bacon är rimmat och rökt. Båda går att få i alla former. Jag tycker båda har sina... sidor ;)

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
  • 2 weeks later...

Åh, det beror nog lite på vad jag ska ha det till! Stekt fläsk med bondsås och hemgjorda baconchips är lika gott fast på olika sätt  :)

Men måste jag välja så är det nog ett riktigt bra bacon, typ det som Zepp la upp ovan

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Bacon är oftast inte rökt utan smaksatt med rökarom. Jag föredrar fläsk, mindre kemikalier.

Hur avgör man, står det då just rökarom på paketet? Jag har sett paket av rökt oxkött där det står "rök" sist i innehållsförteckningen - är det rökarom då eller rökt på riktigt?

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Om rök står i innehållsförteckningen, är det tillsatt. Men vad jag sett, brukar det då oftast stå som just rökarom. Om det står alspånsrökt, vedrökt eller liknande, är produkten faktiskt rökt.

  • Gilla 3
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...