Jump to content

Kycklinglever och A vitamin


Angelico
 Share

Recommended Posts

Läser trådar här, andra ställen och även Livsmedelsverket för att ta reda på hur mkt kycklinglever man kan äta vid en måltid utan att det orsakar A vitaminförgiftning. Men hittar inget svar . Ni som äter kycklinglever som lunch/middag ibland, hur mycket vågar man äta? 

Link to comment
Share on other sites

A-vitamin lagras i din lever.. det är där det kan bli för mycket.

 

Isbjörnslever lär ha så höga halter A-vitamin att det är toxiskt.  :o

 

Så undvik Isbjörnslever! :blink:

 

Så länge du inte äter kopiösa mängder lever och har leverpastej på mackorna varje dag i veckan så tror jag kroppen klarar detta?

 

http://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/naringsamne/vitaminer-och-antioxidanter/vitamin-a/

Link to comment
Share on other sites

Ja, jag har också läst den från livsmedelsverket men där står det ju högsta  rekomenderad mängd per dag 800 ug och i 100 gram är det mer än så. En portion på 100 gram är ändå ganska lite för en måltid så jag funderar på om de menar att det är för mycket att äta tex 300 gram.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...