Jump to content

LCHF mot cancer


Hundrik

Recommended Posts

Hej!

Såg en liten föreläsning på internet av någon amerikansk professor som talade om att en gemensam egenskap för alla cancerceller är att de måste ha socker som bränsle, och inte kan använda ketoskroppar som bränsle.

Med denna kunskap menade han att man kan få kancer att sluta växa och till och med dö, genom att sluta äta kolhydrater och vara i ketos. Han visade till och med ett antal exempel på detta.

Framför allt var det tillsammans med den vanliga behandlingen detta var effektivt, och forskningen pågår tydligen för fullt.

 

Har inte läst om detta på kostdoktorn alls. Är det bull eller?

 

Har någon som hört att man blivit av med cancer med LCHF?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Otto Warburg Nobelpris 1931, http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/medicine/laureates/1931/warburg-bio.html 

visade bland annat att cancerceller kan leva och utvecklas i syrefri miljö. Hans forskning visade att cancerceller bara kan göra energi av glukos, inte av ketonkroppar. Teorin är därför att om man slutar tillföra kroppen glukos (och födoämnen som bryts ner till glukos) så kan man svälta cancer. Thomas Seyfried (se nedan) är numera den som framför detta budskap tydligast. Det är nog honom du lyssnat till.

 

För mig låter det väldigt logiskt men det är nog mer komplicerat än så, tex producerar ju kroppen själv glukos vid behov av framförallt protein så det går nog inte att helt svälta en cancercell på glukos. För att ta det ett steg längre måste man väl då även strypa kroppens möjligheter att tillverka glukos, men utan glukos drabbas vi av ketoacidos som är livshotande. 

 

Warburg hypothesized that cancer growth is caused by tumor cells mainly generating energy (as e.g. adenosine triphosphate / ATP) by anaerobic breakdown of glucose (known as fermentation, or anaerobic respiration). This is in contrast to healthy cells, which mainly generate energy from oxidative breakdown of pyruvate. Pyruvate is an end product ofglycolysis, and is oxidized within the mitochondria. Hence, and according to Warburg, cancer should be interpreted as a mitochondrial dysfunction.

https://en.wikipedia.org/wiki/Otto_Heinrich_Warburg

Warburg continued to develop the hypothesis experimentally, and held several prominent lectures outlining the theory and the data.[14]

 

Cancer, above all other diseases, has countless secondary causes. But, even for cancer, there is only one prime cause. Summarized in a few words, the prime cause of cancer is the replacement of the respiration of oxygen in normal body cells by a fermentation of sugar.

— Otto H. Warburg, [13]

Today, mutations in oncogenes and tumor suppressor genes are thought to be responsible for malignant transformation, and the metabolic changes are considered to be a result of these mutations rather than a cause.[15]

 

Thomas Seyfried  

 

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3941741/

 

http://www.amazon.com/Cancer-Metabolic-Disease-Management-Prevention/dp/0470584920

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Når man ikke spiser sukker og andre karbohydrater funker immunforsvaret best mulig, mens kreftcellene har redusert tilgang på mat.

Da bremses veksten deres og immunforsvaret får lov å gjøre jobben sin.

 

"If you have a functioning immune system, you don't have cancer.

And if you have cancer, you don't have a functioning immunesystem"

Ble det sagt i en av de første videoene til Ty Bollinger

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...