Jump to content

Sockerindustrin påverkar


iAnna
 Share

Recommended Posts

Sockerindustrin kan ha påverkat EU:s rekommendationer

"Den europeiska livsmedelsmyndigheten Efsa har kommit fram till att det inte finns någon bevisad koppling mellan socker och övervikt. Men den slutsatsen har grundat sig på rapporter betalda av sockerindustrin, visar Ekots granskning. Det här har troligtvis påverkat slutsatserna hävdar experter."

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6357719
 
 
Är någon förvånad?!

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Inte ett dugg. Sockerindustrin kämpar med näbbar och klor nu när de ser sin försäljning minska och tar till alla medel. Vi kommer att få se mycket sådant framöver eftersom de är ekonomiskt starka.

 

Det riktigt sorgliga är när stora beslutande myndigheter går på det. Eller i värsta fall är medvetna om det men ändå av olika anledningar sprider lögnerna...

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Det var ju ett bra inlägg i debatten, SR verkar ha fattat det här med hur allt hänger ihop.

 

De har ett program om kött och miljö också i serien, vet inte om det visar på någon stor insikt eller inte? Det är gött att de ivart fall söker i fler än en riktning det är man ju inte van vid med andra kostochhälsajournalister. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...