Jump to content

Preem först med korv med lägre kötthalt


Anders A
 Share

Recommended Posts

Ja då vet man vilken mack man ska undvika när man är ute och kör framöver då. Som tur är säljs den bara på Preem...
Ytterligare en i raden som försöker tjäna pengar på den minskande skara människor som tror att kött är dåligt för såväl oss som naturen. Hå hå ja ja...

http://preem.mynewsdesk.com/pressreleases/preem-foerst-med-korv-med-laegre-koetthalt-1304499

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Denna vändning känns lite lustig. Länge har vi sett charkuteristerna öka kötthalten i korvarna eftersom folk (såvitt jag förstår) velat ha mer riktigt kött och mindre bullshit. Nu lyckas veggarna med klimathotet som välkommet tillhygge vända utvecklingen i rakt motsatt riktning. Och försäljarna, de vänder kappan efter vinden  :D

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Får rysningar när jag läser detta.

En korv med mindre kötthalt. Då har producenten lyckats sänka sina kostnader ännu mer, genom att fylla korven med billig morot, linfrön o annan smörja.

Sen så försöker de få produkten att framstå som miljövänlig. Smart.

Jag hade helst velat ha en korv med hög kötthalt, av ekokött.

Sen ett vegetariskt alternariv till de, som inte äter kött. Eko det också, såklart. Annars är miljötänket som bortblåst.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Jag har inget emot varken chiafrön eller morötter.

Men köpet jag en korv, så är det en korv (innehåll kött) jag vill ha, vill jag ha chiafrön och morötter köper jag det.

Jag tror (kan nog till och med säga "vet") som föregående talare att det enbart är ett försök till att tjäna mer pengar.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

I mitt inlägg ovan föll en del av mitt mail till Preem bort:

 

Ps. Såklart bör man även hålla med vegetarisk lokalproducerad korv för dem som är veganer. Men låt köttkorven få vara av kött.

 

 

Har kompletterat inlägget.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Fler har korresponderat med entusiastiska Preem :)

http://matfrisk.com/2016/02/04/harligheter-som-morotter/

 

Naturbeteskött står sig riktigt bra i jämförelse med vegetabilier vad gäller vattenfotavtryck:
http://tradgardenjorden.blogspot.be/2013/09/vattenfotavtryck-under-luppen-att-lagga.html

Ja faktiskt alla typer av kött... om man tänker och räknar rätt!

 

Ett annat perspektiv, majs vs naturbeteskött:

http://blogg.naturskyddsforeningen.se/blog/2012/08/20/vi-anvander-vara-kor-for-att-hela-var-jord/

...där naturbetesköttet är outstanding!

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Nu har jag hört reklam om det ekologiska sortmentet.......hmmmm, det stämmer inte riktigt.

Kabanossen är inte ekologisk, inte brödet som den serveras i heller, och inte dressingen heller.

Men korven är klimatsmart för att den innehåller mer grönsaker, enligt kundservice......

Snacka om att famla i mörkret

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Shell är inte mycket bättre, stannade till på en Shellmack nyligen och dom hade inte ens jordnötter. Hittade inget jag kunde äta!

Bara av nyfikenhet, så cyklade jag bort till min lokala Shell. Utbudet är inte att skryta över :( 

Men det fanns portionsförpackad ost. Nötter hade de också.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...