Jump to content

illamående av salt


R2D2

Recommended Posts

Jag har naturligt lågt blodtryck, kan emellanåt bli lite yr när jag reser mig upp, ibland se stjärnor och kan tänka mig att extra salt hade kunnat hjälpa lite mot detta. Tycker också att det jag dricker rinner igenom väl snabbt och tror att salt hade kunnat vara lösningen mot detta också.

Dock mår jag väldigt illa av salt. I mat går det ok, men kan inte salta vad jag anser skulle vara tillräckligt pga smaken, och kan ibland få lätt huvudvärk om jag ätit en saltrik måltid. Äter enbart ekologiskt, oraffinerat Himalaya salt från urtekram. Senast idag tänkte jag att det kunde vara en bra idé att ta en liten saltshot, vilket jag testat några gånger tidigare också, men, precis som tidigare, får jag upp allting igen. Ca 20 sekunder efter jag svalt vatten och salt, ett par kryddmått, blir jag extremt illamående och allt kommer upp igen, sen försvinner illamåendet lika snabbt.

Är det vanligt? Vad kan det bero på? Och vad gör jag istället om jag behöver få i mig mer salt? Tränar mycket och skulle behöva det.

Tack för hjälp

Link to comment
Share on other sites

Hur mycket salt åt gången tar du? Kan vara en fråga om tillvänjning.

Som jag skrev, ett par kryddmått, får samma reaktion med ett kryddmått som med två kryddmått. 

 

Tillägg;

Jag skulle absolut inte säga att jag har känslig mage, förstår att det inte är samma sak, men jag kan svälja t.ex. 2 msk kokosolja på fastande mage med lite vatten utan att någonting händer. Kan lätt svälja ner en halv till en dl kokosolja under en dag utan minsta reaktion.

Link to comment
Share on other sites

När jag var liten sa min pappa att "om du sväljer en tsk salt så kräks du", som en reaktion på att det är farligt med så mycket salt på en gång.

 

Jag minns dock att han tog saltshots på sommaren.

 

Kanske du är extra känslig för salt?

Link to comment
Share on other sites

Hur är det med buljong, kan du dricka det? Har du provat om havssalt ger samma reaktion? Det kan vara mineral i bergssaltet som ger den reaktionen också. Du kan om inget annat salta så mycket du förmår på den mat du äter. Lägga vinägrett med salt i på grönsaker. Många bäckar små... :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...