Melker Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article22371116.ab 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xls Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 Det är tur att jag inte är en mus utan istället är en man 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xiro Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 Haha, jösses så snurrigt, inte många rätt i den artikeln! Mössen blev feta på den feta kosten i studien (man kan undra hur mycket kolhydrater/socker...). Människor brukar bli normalviktiga på fet kost... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EvaLeva Posted March 3, 2016 Share Posted March 3, 2016 Trist bara med dessa stora rubriker som skrämmer gemene man. Vi har artikeln i sydsvenskan också med rubrik "Därför ökar fet mat cancerrisken". Suck. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariah Posted March 3, 2016 Share Posted March 3, 2016 Det är meningslöst att jämföra möss och människor. Vi har inte samma matsmältningsapparat, möss är inte skapta för att äta samma kost som vi människor. Inte alls konstigt att de inte tål fett. http://matmedicin.blogspot.se 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xiro Posted March 3, 2016 Share Posted March 3, 2016 Många journalister verkar endast jobba med layout och drama, inte kritisk granskning. Blir förödande i kombo med de forskare som snubblar bort helheten när de tunnelser genom sitt mikroskop.Vilka djur vore mer relevanta än möss - apor, grisar? De pengar som sparas genom möss förloras mångfalt i andra änden... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Melker Posted March 3, 2016 Author Share Posted March 3, 2016 Det stod ju inte heller vilke makronutrientfördelning som mössen verkligen fick att äta. Ser man t ex till doktoranden Lisa Söderström som det skrivs artiklar kring och diskuteras i en annan tråd här så definierades där fet mat som t ex kakor. Knappast fettet som är det stora problemet i kakor.... 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 Mm.. det är nog förklaringen till att vegetarianer får mer tjocktarmscancer.. dvs de äter för mycket fett? "Vad vi äter kan ha betydelse för om vi drabbas av cancer eller inte. Enligt en engelsk studie drabbas vegetarianer generellt av färre cancerfall, förutom när det gäller tjocktarmscancer. Tjocktarmscancer var enligt studien vanligare hos vegetarianer än hos dem som äter kött, något som förvånar forskarna." http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=2708554 Jisses vad kan man äta.. man får ju cancer av allt! 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.