Jump to content

LCHF och gikt


mats
 Share

Recommended Posts

Hej.

 

Jag har ätit LCHF-kost i ca 1 år nu men har tyvärr problem med gikt. Har haft det mycket senaste halvåret och även känt mig stel och orörlig i kroppen.

 

Nu har jag fått tips om att det kan ha att göra med obalans syra / bas i kroppen och att jag skall balansera det med att äta mer "basiskt" och kosttillskott i form av exempelvis björkaska.

 

När jag läser om detta så verkar det logiskt (tex http://carlg.org/nyttigmat.html

 

Livsmedel som är försurande anges till exempel kött, fisk, ost, ägg, kaffe.

 

Det är ju detta jag äter till stor del när jag försöker äta striktare LCHF.

 

Någon som har synpunkter/tips/erfarenheter på detta? Kan björkaska hjälpa mig eller finns det andra tips?

Link to comment
Share on other sites

Detta med att äta efter syra/bas-balans och ta tillskott av björkaska är väldigt alternativt och saknar mig veterligen större vetenskapligt stöd.

 

Möjligen kan det vara klokt att inte överdriva intaget av kött när det gäller gikt. LCHF-kost innebär inte nödvändigtvis ökad mängd kött, utan mer energi från fett.

 

Har man återkommande besvär av gikt som man inte kommer tillrätta med trots detta kan det vara klokt att ta medicin som förebygger, allopurinol.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...