Anders A

Svensk korv med hög kötthalt hos OKQ8

Recommended Posts

LOL! Preem lämnade öppet mål, och OKQ8 bara pangade in den :) Sorry Preem, vi varnade er...

 

När får vi se en sån redig korv serverad på lågkolhydratsvis? Kanske med en fettpresso till ;)

 

Ps. Idag hittade jag en underbar svensk korv från Markos chark - av nöt, lamm och oxhjärta. 28% fett, 90% kött.

  • Gilla 6

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

LOL! Preem lämnade öppet mål, och OKQ8 bara pangade in den :) Sorry Preem, vi varnade er...

När får vi se en sån redig korv serverad på lågkolhydratsvis? Kanske med en fettpresso till ;)

Ps. Idag hittade jag en underbar svensk korv från Markos chark - av nöt, lamm och oxhjärta. 28% fett, 90% kött.

118% ingredienser?
  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

118% ingredienser?

 

Hmm... jag ska dubbelkolla, kanske skrev av fel från förpackningen. Olika köttdelar har ju olika fetthalt, vet dock inte om detta är inom det rimliga. Återkommer.

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

118% ingredienser?

 

Det är väl inte riktigt rätt att summera ingredienser och näringsämnen.

Kött består ju till viss del av t.ex fett...

  • Gilla 4

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kanske 90% kött varav 28% är fett och resten är protein? (62%)

 

Meen ... det kan ju vara 118% korv också, så kallad überwurst! :)

Man får helt enkelt mer korv för pengarna.

  • Gilla 2
  • Haha 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ibland ser man på  förpackningarna att producenter skriver t ex; korven innehåller 120% kött. När det istället borde stå, att till 100 gr korv används 120 gr kött. När korven produceras, så försvinner en del vätska från köttet, och då blir det mindre kvar. 

Jag tycker själv att det är fel att använda % i det här fallet, men tydligen är det ok enligt reglerna.

http://www.kostdoktorn.se/korv-med-104-procent-kott

  • Gilla 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Om man säger som så.. med tanke på LCHF och litta olika benämningar på korv/annat.. det brukar så "köttråvara", dvs det innebär som regel att blir en hel del fett, dvs de har med köttfettet, dvs förr så släängdes det.

Dvs som regel lika mycket "kött" men numera så behåller de fettet oxå till skillnad mot förut då allt i princip skulle vara fettfritt!

En lite glidande anpassning till LCHF.. mnjaeä kanske inte.. samma lur i princip som förut men i princip inget som en LCHFare har några större bekymmer med?

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.