Anders A Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 Se där ja! OKQ8 har förstått vad som gäller när de nu introducerar ett nytt korvsortiment. Korvarna är tillverkade av garanterat svenskt kött med hög kötthalt. Unikt för det nya korvsortimentet är bland annat Västerbottensostkorven, en favorit tillverkad med enbart svenska smaker. Se och lär Preem. (Som ju gör flitig reklam för sin nya korv med MINDRE kötthalt...) http://www.mynewsdesk.com/se/okq8/pressreleases/okq8-vaelkomnar-vaaren-med-ett-helt-nytt-korvsortiment-1338389 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xiro Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 LOL! Preem lämnade öppet mål, och OKQ8 bara pangade in den Sorry Preem, vi varnade er... När får vi se en sån redig korv serverad på lågkolhydratsvis? Kanske med en fettpresso till Ps. Idag hittade jag en underbar svensk korv från Markos chark - av nöt, lamm och oxhjärta. 28% fett, 90% kött. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Y62 Posted March 11, 2016 Share Posted March 11, 2016 LOL! Preem lämnade öppet mål, och OKQ8 bara pangade in den Sorry Preem, vi varnade er... När får vi se en sån redig korv serverad på lågkolhydratsvis? Kanske med en fettpresso till Ps. Idag hittade jag en underbar svensk korv från Markos chark - av nöt, lamm och oxhjärta. 28% fett, 90% kött. 118% ingredienser? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xiro Posted March 11, 2016 Share Posted March 11, 2016 118% ingredienser? Hmm... jag ska dubbelkolla, kanske skrev av fel från förpackningen. Olika köttdelar har ju olika fetthalt, vet dock inte om detta är inom det rimliga. Återkommer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fnutt Posted March 11, 2016 Share Posted March 11, 2016 118% ingredienser? Det är väl inte riktigt rätt att summera ingredienser och näringsämnen. Kött består ju till viss del av t.ex fett... 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lipofil Posted March 11, 2016 Share Posted March 11, 2016 Kanske 90% kött varav 28% är fett och resten är protein? (62%) Meen ... det kan ju vara 118% korv också, så kallad überwurst! Man får helt enkelt mer korv för pengarna. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naturist Posted March 11, 2016 Share Posted March 11, 2016 Ibland ser man på förpackningarna att producenter skriver t ex; korven innehåller 120% kött. När det istället borde stå, att till 100 gr korv används 120 gr kött. När korven produceras, så försvinner en del vätska från köttet, och då blir det mindre kvar. Jag tycker själv att det är fel att använda % i det här fallet, men tydligen är det ok enligt reglerna. http://www.kostdoktorn.se/korv-med-104-procent-kott 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rickard Posted March 19, 2018 Share Posted March 19, 2018 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted March 19, 2018 Share Posted March 19, 2018 Om man säger som så.. med tanke på LCHF och litta olika benämningar på korv/annat.. det brukar så "köttråvara", dvs det innebär som regel att blir en hel del fett, dvs de har med köttfettet, dvs förr så släängdes det. Dvs som regel lika mycket "kött" men numera så behåller de fettet oxå till skillnad mot förut då allt i princip skulle vara fettfritt! En lite glidande anpassning till LCHF.. mnjaeä kanske inte.. samma lur i princip som förut men i princip inget som en LCHFare har några större bekymmer med? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.