Gå till innehåll

Svensk korv med hög kötthalt hos OKQ8


Recommended Posts

Se där ja! OKQ8 har förstått vad som gäller när de nu introducerar ett nytt korvsortiment.

 

Korvarna är tillverkade av garanterat svenskt kött med hög kötthalt. Unikt för det nya korvsortimentet är bland annat Västerbottensostkorven, en favorit tillverkad med enbart svenska smaker.

 

Se och lär Preem. (Som ju gör flitig reklam för sin nya korv med MINDRE kötthalt...)

 

http://www.mynewsdesk.com/se/okq8/pressreleases/okq8-vaelkomnar-vaaren-med-ett-helt-nytt-korvsortiment-1338389

  • Gilla 7
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

LOL! Preem lämnade öppet mål, och OKQ8 bara pangade in den :) Sorry Preem, vi varnade er...

 

När får vi se en sån redig korv serverad på lågkolhydratsvis? Kanske med en fettpresso till ;)

 

Ps. Idag hittade jag en underbar svensk korv från Markos chark - av nöt, lamm och oxhjärta. 28% fett, 90% kött.

  • Gilla 5
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

LOL! Preem lämnade öppet mål, och OKQ8 bara pangade in den :) Sorry Preem, vi varnade er...

När får vi se en sån redig korv serverad på lågkolhydratsvis? Kanske med en fettpresso till ;)

Ps. Idag hittade jag en underbar svensk korv från Markos chark - av nöt, lamm och oxhjärta. 28% fett, 90% kött.

118% ingredienser?
  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

118% ingredienser?

 

Hmm... jag ska dubbelkolla, kanske skrev av fel från förpackningen. Olika köttdelar har ju olika fetthalt, vet dock inte om detta är inom det rimliga. Återkommer.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ibland ser man på  förpackningarna att producenter skriver t ex; korven innehåller 120% kött. När det istället borde stå, att till 100 gr korv används 120 gr kött. När korven produceras, så försvinner en del vätska från köttet, och då blir det mindre kvar. 

Jag tycker själv att det är fel att använda % i det här fallet, men tydligen är det ok enligt reglerna.

http://www.kostdoktorn.se/korv-med-104-procent-kott

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
  • 2 years later...

Om man säger som så.. med tanke på LCHF och litta olika benämningar på korv/annat.. det brukar så "köttråvara", dvs det innebär som regel att blir en hel del fett, dvs de har med köttfettet, dvs förr så släängdes det.

Dvs som regel lika mycket "kött" men numera så behåller de fettet oxå till skillnad mot förut då allt i princip skulle vara fettfritt!

En lite glidande anpassning till LCHF.. mnjaeä kanske inte.. samma lur i princip som förut men i princip inget som en LCHFare har några större bekymmer med?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...