Gå till innehåll

Hur latt att fa ta prover?


convinced

Recommended Posts

Hej!

 

Hur latt ar det att fa ta de prover man vill hos lakaren?  speciellt om man inte har nagra speciella symptomer?

Jag bor i England och ville testa mitt d-vitamin och fick till svar att de aldrig gjorde dom testerna om man inte hade valdigt starka symptomer eftersom i stort sett alla har d-vitamin brist.

 

Tack

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skitsvårt!

 

Det är läkaren som bestämmer vilka prover som skall tas.. och det gör denne som ett led i sin undersökning av de symptom du har!

 

Går man däremot till en privat läkare så kan det tänkas att prover tas mot betalning.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

I USA finns ett lab som man kan beställa ifrån som privatperson. http://www.zrtlab.com/ Jag tror de även arbetar mot Europa. Jag  bor i USA för tillfället och min gyn läkare använder detta lab. https://store.zrtlab.com/index.php?option=com_virtuemart&view=category&virtuemart_category_id=11 Vitamin D testet kostar 75 dollar att få utfört  men jag antar att man får lägga till porto från Sverige. Det är ett test där du tar lite blod och fyller upp en papperscirkel (stick i fingret du behöver ej gå till ett lab)och sedan skickar tillbaka till labbet. 

 

Du kan utan problem stoppa i dig 5000 IU dagligen det är först om man intar över 10000 IU under en längre tid som det är risk för överdosering.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Detta ämne är nu arkiverat och det går inte längre svara i det.

×
×
  • Skapa nytt...