Jamtlandstjej Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 Rubrik i dagens nyhetsflöde... sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=6392293 Äsch, får inte till länken... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jala Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 Rubrik i dagens nyhetsflöde... sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=6392293 Äsch, får inte till länken... http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=6392293 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xiro Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 Hur påverkar det innehållet i djur som betar? [se #5 nedan] Kommer kadmiumet av mänsklig påverkan, kanske av avloppsslam som man använt på åkrarna? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jamtlandstjej Posted March 18, 2016 Author Share Posted March 18, 2016 Delvis så verkar det beror på naturliga kadmiumhalter i jorden. Delvis kadmiumhalter i konstgödning... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xiro Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 Fick nyss detta av en vän: "Runt 80 % av det kadmium en icke-rökare får i sig kommer från vegetabilier. Kött och mjölk bidrar i liten grad eftersom halterna i dessa produkter är låga. Den höga kadmiumexponeringen via födan kommer därför i första hand från växtodling, dvs BÖNDERNA har ett stort ansvar för att vi inte får i oss för mycket. " http://matbluffen.blogspot.be/2009/09/ny-rapport-om-kadmium-i-livsmedel.html Ps. Har även mailat Jan Eriksson på SLU för att få hans syn på det. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.