Jump to content

Namninsamling till stöd för Kostfondens "Höj Kraven på Offentliga Rekommendationer"-inspel till Utbildningsdepartementet


Kostdemokraten
 Share

Recommended Posts

Stort tack alla, keep them coming! Ju större uppslutning desto bättre. Vi anklagas ju allt som oftast ironiskt nog för ovetenskaplighet och emotionella resonemang av kaloritänkets förespråkare, så att ställa sig bakom detta är väl om något ett sätt att motbevisa dem. Hade detta varit fallet hade vi ju knappast välkomnat högre krav på offentliga rekommendationer.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

128, och med det har jag nog både uppnått och vida överskritt min egna ringa räckvidd. Stort tack alla för underskrifter och delningar, fortsätt med det så växer förhoppningsvis listan med tiden! Underlaget till regeringens forskningsproposition ska vara inlämnat senast 20161025, så namnlistan bör vara inskickad innan dess. Jag sätter 20160930 som preliminär deadline, men kommer även att hålla ett öga på uttalanden från utbildningsdepartementet. Det står klart och tydligt i regeringens uttalande om forskningspropositionen att tillfälle kommer ges för allmänheten att kommunicera synpunkter man vill ska tas med i beräkningen, uppges en annan deadline för detta framöver så anpassar jag inlämningsdatum därefter.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Bra initiativ, jag har skrivit på.

Men Kostfonden borde väl blandas in i underskrifterna på något sätt?

 

Jag har kontaktat dem, samt en del andra (såsom vår gode kostdoktor) som kan nå ut till oändligt många fler. Det är ju däremot påskhelg fortfarande, så svar lär nog dröja lite.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Veckovis uppdatering: 272 i nuläget, regelmässigt ett par underskrifter om dagen. Har dessutom fått en del arga mail om att jag stödjer livsfarliga åsikter som sprids av ovetenskapliga häxdoktorer och att man absolut ska lita på statens och landstingets specialister.. hur nu högre krav på offentliga rekommendationer skulle vara förenligt/oförenligt med det. :rolleyes:

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Jag ser tydligt i statistiken att underskrifter huvudsakligen kommer i samband med mina veckovisa uppdateringar i olika kanaler. Dubblar således dessa till två gånger i veckan. 389 idag. Fler ska det i vanlig ordning bli.

 

I övrigt varken uppmuntran eller protester från LCHF-profiler/organisationer, annat än att jag identifierat att vissa av dem själva har skrivit under. Tycker det gör detsamma och kör således på som tidigare, kan vi komma upp i ansenliga siffror utan hjälp kändishjälp så är det i sig både en bedrift och ett argument för Tony Berglunds förslag på en riksförening/lobbyorganisation!

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ovanstående uppatering uteblev i övriga kanaler pga oväntat högt tryck på jobbet sedan i onsdags. Aktivism i all ära, men man måste ju se till "brödfödan" (hemskt ord!) först! Men om inte annat lär jag väl få ett hum om huruvida uppdateringarna här ger något;]

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 2 weeks later...
 • 2 weeks later...
 • 2 weeks later...
 • 1 month later...

Återupptar spridningen av detta inom kort. Har spenderat semestern i Kina och upptäckte när jag väl kommit dit att internetcensuren är mer sofistikerad än tidigare, har inte kommit åt varken kostdoktorn eller västerländska sociala medier. Knappast lär det väl ändras till det bättre efter dagens nyheter, vänner "därhemma" säger att de blivit inkallade och att stämningen är hätsk.. så vi åkte nog tillbaks i rättan tid!

 

More to the point: 632 underskrifter i nuläget. Nog ska det bli bra mycket fler innan 30/9.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
 • Create New...