Jump to content

LCHF vid äldreboenden och matdistribution


MagnusH

Recommended Posts

Maanga människor med diabetes 2 har i likhet med mig gaatt över till LCHF och därmed blivit symptomfria och kunnat sluta med tabletter och/eller insulininjektioner. När vi blir äldre kanske maanga av oss behöver matdistribution eller äldreboende. Daa kanske man i flera aar har följt en strikt LCHF diet och vant sig av med kolhydrater. Risken är daa att kommunerna inte tillhandahaaller LCHF-mat. Om man tvingas börja äta kolhydratrik kost igen faar man antagligen mycket höga blodsockervärden och maaste börja injicera insulin. Vad ska vi göra för att förmaa samhället att tillhandahaalla LCHF-mat vid äldreboenden och matdistribution?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det är en bra fråga MagnusH, vad ska man göra åt den offentliga kolhydratmaten till diabetessjuka äldre som bor på äldreboenden. Jag ser ingen annan lösning än att man byter ut chefskapet, läkare och storköksentreprenörerna. Till det fordras förstås en politisk vilja och insikt. Den finns dessvärre inte idag. 

 

All offentlig mat måste ju kunna få samma status, dvs det går ju utmärkt att få vegetarisk kost, glutenfri kost, mjölkproteinfri kost, särskild konsistensanpassad kost och kost som stämmer med religiös uppfattning.

 

Att det inte finns anpassad kost till diabetiker är en skam. Det måste vara en uppgift för dietister att ägna sig åt. Varför gör dom inte det? 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...