Jump to content

Läkare varnar: Ge inte barn LCHF-diet


patrix
 Share

Recommended Posts

Denna läkare pratar också om gradskillnad.

Finns ingen anledning att ge barn strikt lchf. Naturlig mat med bra fetter och en massa grönsaker, även rotfrukter är nog tillräckligt för växande barn.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hela inslaget var okunnigt och pinsamt. Man sa något i stil med "Det finns sajter på internet . . .", vad är det för typ av källa? På sajter på internet påstås en massa absurditeter hela tiden som inte alls stämmer. Sen när bryr sig Sveriges Radio om det? Sen tog läkaren (Gun Forsander) upp risken för höga blodfetter och högt blodtryck, hälsovärden som ofta blir bra eller bättre vid LCHF-kost (dock existerar undantag, men tallriksmodellen har fler undantag).  Man kan också undra hur rökning kopplas till LCHF.

 

Det kommer säkert alltid att finnas korkade föräldrar även till diabetesbarn, även om de allra flesta är otroligt dedikerade, kunniga och noggranna. Dessa korkade föräldrer kan säkert följa vilka korkade tips som helst i nån sorts naiv tro på undergörande kurer som hittas på internet. Men det allra vanligaste är ändå att föräldrar som gör förändringar med maten har totalkoll på blodsockernivåer och insulindoser och har nära kontakt med läkare.

 

Att sen redogöra för ett FIKTIVT fall utan att berätta att det var "hittepå" är i mina ögon extremt pinsamt, och på en nivå som jag inte kunde föreställa mig på statsfinansierad radio.

 

Skämmes tamef*n!

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Vad jag funderar över är vad ett barn ska äta, enligt dem, för att få i sig hela 50-55E% kolhydrater? Det måste bli en himla massa bröd i alla fall? Säg en unge som ska ha typ 1500 kalorier, det blir väl 200 gram kolhydrater per dag? Eller har jag räknat tokigt?

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Jag är ju kompis med  Jonas "köttfri måndag" Paulsson på Facebook. Han tog upp den här nyheten, och tyckte att det var vanvård att ge sina barn lchf. Han fick flera gillande kommentarer. Jag brukar oftast hålla käften när det gäller honom, men här kunde jag inte låta bli, och frågade om de på fullt allvar tyckte att hemlagad mat, och inte socker och skräpmat, var vanvård. Svaret blev "Japp".

Jag är nog mest nyfiken på hur han resonerade med det svaret...:-)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Oj, ännu ett strålande reportage i P1 av en viss AL nyss, där fick en viss livsstilsprofessor sitta och beklaga sig över att svenska folket inte lyder deras råd om mat..;D

 

Problemet är ju att svenska folket faktiskt gör det...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...