Jump to content

Influensa, vad gör en LCHFare?...


*Sara*
 Share

Recommended Posts

Jag har åkt på influensa så det skriker om det, det första som alla säger när halsen gör ont är ta halstabletter och te med honung...jag blir galen, ge mig lite tips, huvudet som ändå är van vid LCHF är lite trögt just nu.

 

Mat och dryck tips mottages med stor tacksamhet.

Lätta och svåra, jag kommer inte kunna handla hur som helst närmaste dagarna... får ta det jag har hemma...

 

Jag behöver bli frisk till måndag morgon ....såklart !!! :) :)

Link to comment
Share on other sites

Jag kommer här och är negativ: Ingenting hjälper. Jag försöker få i mig salt och lite vätska och försöker sova så mycket det bara är möjligt. Har gett upp huskurerna när det väl brutit ut. På sikt tycker jag att tillskott av gurkmeja och zink verkar ha hjälpt mig, men jag är tveksamt ill om det gör skillnad när väl sjukan är ett faktum. 

 

Men det där kan ju vara olika för olika kroppar. Jag tror faktiskt att jag blir snäppet mindre dålig av att inte äta under sjuka, men om det stämmer kan jag inte riktigt avgöra.

Krya på dig!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Jag har nyss haft influensa, har boostat mig med ingefärsdryck.

Koka upp vatten, ha i rejält med hackad eller riven ekologisk ingefära.

Låt sjuda ca 1 timme och låt svalna.

Häll upp i flaska och drick varm eller kall ( jag föredrar varm) tillsätt ca 1 msk citron per glas.

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Jag gör en lite enklare version av ingefärsdricka

 

Skiva motsvarande 1 tumme ingefära.
Klyfta 1 citron och ta bort skalet. Använd ekologisk ingefära och citron, om möjligt. 

Lägg ingefära och citron i en tillbringare el dyl och häll över 1 liter kokande vatten.
Låt stå över natt eller tills det svalnat. Förvara i kylskåp.
Ta bort ingefäran och citronen i samband med servering.

Drycken kan spädas om man tycker den är för stark. 

Link to comment
Share on other sites

Fasta och vila. Ta inga febernedsättande medel, om inte febern är alldeles outhärdlig.

När man är sjuk så har man oftast ingen matslust, det har jag tolkat som att kroppen vill ha energi till att bekämpa sjukdomen och inte till att smälta en massa mat.

Likadant med febern, tror att det är kroppens sätt att bekämpa bakterier och virus.

Det händer att jag blir smittar av nåt ibland, men sjukdomsförloppet är mycket kortare och lindrigare än för de i min omgivning.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Hur mkt av

Jag gör en lite enklare version av ingefärsdricka

 

Skiva motsvarande 1 tumme ingefära.

Klyfta 1 citron och ta bort skalet. Använd ekologisk ingefära och citron, om möjligt. 

Lägg ingefära och citron i en tillbringare el dyl och häll över 1 liter kokande vatten.

Låt stå över natt eller tills det svalnat. Förvara i kylskåp.

Ta bort ingefäran och citronen i samband med servering.

Drycken kan spädas om man tycker den är för stark.

 

 

Hur mkt av drycken dricker man i taget??

Link to comment
Share on other sites

Jag måste bara tacka för ingefära och citrongrejen

Jag kokade en dryg liter vatten och hällde över citron i bitar och skivad ingefära, drack lite nu medan ljummet, jättegott ju. Ja jag blev förvånad, men mumsgott.

Tack ni snälla!!

 

Jag ska gå en kurs som jag längtat efter i dryga 2 år på måndag, och den håller på hela veckan, snacka om att jag är "frisknatill fokuserad"!! :)

Jag har hopp!!

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...