Renate Posted January 23, 2013 Share Posted January 23, 2013 Hur är det med havrekli egentligen? I min bok "Frisk med LCHF" av Sofie Hexeberg och Gunn-Karin Sakariassen, så finns ett recept på ett lågkolhydratbröd innehållande Havrekli. Men enligt tabellen så innehåller ju detta en hög andel kolhydrater, eller ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
copecca Posted January 23, 2013 Share Posted January 23, 2013 Tror jag bakar med samma recept fast fick den från en av expressens bilaga om lchf ... reagerade också för havreklin och bytte ut den mot samma mängd fibrex som "bara" har 5,5 g kolhydrater per 100g.. Fungerar utmärkt och brödet blir väldigt gott. Har ätit det en längre tid redan alltid när jag blir brödsugen som det heter... bra frukost variation till bacon och ägg med mycket pålägg på... Mvh en frisk diabetiker typ0 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjell Granelli Posted January 23, 2013 Share Posted January 23, 2013 Rikigt, havrekli innehåller enligt Fineli 45 g kh, nästan allt i form av stärkelse. Så det skulle jag hoppa i alla lägen 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renate Posted January 23, 2013 Author Share Posted January 23, 2013 Tack för upplysningen! Synd bara tycker jag att receptet finns i Dr Hexeberg och Sakariassens LCHF recept bok. Det blir ju missvisande.. Min dotter hade bakat idag när jag kom hem och hon trodde ju naturligtvis att hon gjort något bra, som bakade "LCHF lågkolhydratbröd".. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
margaretha Posted January 23, 2013 Share Posted January 23, 2013 Tack för upplysningen! Synd bara tycker jag att receptet finns i Dr Hexeberg och Sakariassens LCHF recept bok. Det blir ju missvisande.. Min dotter hade bakat idag när jag kom hem och hon trodde ju naturligtvis att hon gjort något bra, som bakade "LCHF lågkolhydratbröd".. Hur mycket kruskakli ska det vara i receptet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lowcarbjunkie Posted January 23, 2013 Share Posted January 23, 2013 Änglamarks havrekli innehåller mindre kolhydrater, har för mig 27 g per 100 g. För mycket för mig, men kanske inte för någon annan. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeanette H-H Posted January 23, 2013 Share Posted January 23, 2013 Jag brukar ibland baka LCHFbröd som jag modifierar lite för att det ska bli godare och passa resten av familjen. Då sätter jag med en halv dl bovetemjöl eller mindre. Det gör att brödet blir mycket mer brödlikt men är fortfarande glutenfritt. Kan hända receptet med havrekli är tänkt lite lika. Jag har faktiskt bakat det och det blev mycket brödlikt. Och är ännu glutenfritt (strikt sett kan havre vara kontaminerat av tex vete). Jag tror receptet är ok för tex barnfamiljer. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renate Posted January 23, 2013 Author Share Posted January 23, 2013 Hur mycket kruskakli ska det vara i receptet Enligt receptet ska det vara 60 g Havrekli.. Inte så mycket, men ändå! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renate Posted January 23, 2013 Author Share Posted January 23, 2013 Änglamarks havrekli innehåller mindre kolhydrater, har för mig 27 g per 100 g. För mycket för mig, men kanske inte för någon annan. Tack för tipset! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.