Jump to content

Lågt blodvärde


Hundlivet

Recommended Posts

Hej! Jag har ätit LCHF kost under ca 5 år av o till med lite avbrott. För ca 3 år sen så sjönk mitt blodvärde och jag mådde verkligen dåligt. Kunde knappt gå 20 m. Ingen kom på vad det berodde på. Jag har även problem med magen och kunde inte ta de olika järntabletter jag provade, hittade en brustablett som jag tagit 1 om dagen efter det. Jag hade en kraftig förkylning det var det enda om det nu kunnat bli lågt av det. Nu har jag de där känningarna igen, så trött i ca3 veckor efter återigen en kraftig förkylning. Tar nu brustabletterna igen. Vad jag förstår så ska väl LCHF kosten främja blodvärdet? Jag äter mkt ägg, kött, grönsaker. Jag tänkte höra om ngn har några ideer ang det här? Om det är ngt särskilt jag kan ta som gör så att blodvärdet stiger? Tabletter, grönsaker. Blodpudding är väl bra för järnvärdet men absolut inte för den sockermängd som är i. Eller ska jag strunta i att det innehåller socker tills jag mår bättre? Vad tycker ni?

Link to comment
Share on other sites

 

Man sa förr att man fick i sej massor med järn genom att laga mat i järngryta och steka i gammeldags gjutjärnspanna. Men jag vet inte om det är järn som kroppen kan tillgodogöra sej?

Broccoli och rödvin innehåller väl järn?

Link to comment
Share on other sites

Anna Sparre pratar på sin senaste podd om just järnvärden - och att låga värden inte alls behöva ha samband med just järn.

 

http://4health.se/85-candida-dalig-andedrakt-jarnvarden-och-jarnbrist-sotsug-och-mer-lyssnarfragor?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=85-candida-dalig-andedrakt-jarnvarden-och-jarnbrist-sotsug-och-mer-lyssnarfragor

 

Kanske värt att lyssna på?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...