DRAKULLA Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 Jag har senaste dagarna gått och funderat över att själv prova att syra grönsaker. Jag äter köpt surkål ibland och vill utöka "växtligheten" lite. Läste i senaste Måbra- tidningen om just vikten av att ta hand om mag- och tarmbakterier. Läste också det här på NA idag, intressant och kanske lite oväntat resultat av forskning på probiotika: http://na.se/nyheter/orebro/1.3802620-goda-bakterier-ger-mindre-stress Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petra183 Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 Tycker jag absolut att du ska göra. Det är en trevlig liten hobby. Karin Bojs har skrivit en bok med bra grundläggande recept, Syra själv. http://www.bokus.com/bok/9789171262530/syra-sjalv-konsten-att-foradla-gronsaker-med-halsosamma-bakterier/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xls Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 Surtanten, http://www.surtantens.se, har precis gett ut en bok. Väldigt intressant och det blir nog lite laborerande med detta för min del snart. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRAKULLA Posted April 27, 2016 Author Share Posted April 27, 2016 Tack för tipsen! Det är väl bara att köra igång. Är det något särskilt som man bör tänka på förutom rena burkar? Kan man blanda vilka grönsaker som helst i samma burk? Hur länge håller sig bakterierna i öppnad burk ungefär? Använder man enbart råa grönsaker eller förkokar man något ex. blomkål? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.