Jump to content

Klänningen


Recommended Posts

Med rätt motivation och ett mål inte allt för långt bort (i sommar, inte må bra när jag blir gammal) så går det lite lättare att hålla fokus. Och när bröllopet är förbi kan du nog fortsätta på spåret av bara farten!  :P Håller tummarna för att visionen när du blundar blir verklighet!  ;)

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Härliga dag. Jag har varit så himla duktig och det är fantastiskt vad bra jag mår av LCHF  :D Jag är så stolt över mig själv och det känns som att jag aldrig mer vill äta nåt annat. Just nu finns det absolut ingenting som känns som jag måste ha vad gäller kakor/godsaker mm. Jag äter inte särskilt mycket då sötsuget/chipssuget försvunnit. Jag har hittat en metod att göra fettkaffe som passar mig och ska nu prova att ta en fettkaffe till lunch på jobbet. Jag har hittat styrkan nu att verkligen säga nej till kaffebröd och godis även om jag får förklara varför, heheheheh. Så helt makalöst konstigt egentligen att jag ses som underlig när jag inte tar tårta/vetebröd/chokladkakor/glass på jobbfikat. Ingen säger nåt till de som varje dag dricker läsk och äter glass. Hela samhället är så förvrängt, det har blivit nån sorts sanning att man MÅSTE unna sig en massa godsaker varje dag.

Nä nu ska jag UNNA mig att bli friskare, gladare ( hur det kan va möjligt ;) ) , rörligare, slank, ännu mer vacker. 

Ja och nån gång i början på juli ska jag ut på klänningjakt, det ska bli såå himla kul. Nä nu ska jag dra ut till min fina trädgård och sätta nävarna i jord och sätta upp den svenska flaggan för att fira vår nationaldag.

Ha en fin dag allihopa, det ska i alla fall jag ha. Det är ju även min och gubbens förlovningsdag också så det är extra lyckligt idag :wub:

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

På jobbet har de lärt sig vid det här laget att jag alltid tackar nej till sötsaker och fika, jag tycker det är svårare privat. Tex äldre släktingar man inte träffar så ofta, som gärna bjuder på hembakat fikabröd. Det blir svårt på många sätt. Både omgivningens förväntningar och sina egna känslor. Så mysigt att sitta i faster Ingers kök och äta hennes goda vaniljbullar, precis som när man var liten. Och min moster som gör världens bästa rabarberpaj. Osv. Bävar lite inför sommaren av den anledningen faktiskt.

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Därför har jag lgrat upp med mandlar paranötter, fläsksvålar och kommer tärna ostbitar och salamisticks och givetvis ha gurkstavar alltid färdigstavade i kylen.. .

 

Men visst, vad hjälper det när man är borta, 4-5 rejält stora paranötter KAN.. rent teoretiskt funka som substitut,.. men bara OM.. jag fattar att jag inte ska tugga dem som mat, utan knapra dem på samma "fina" fikabordsmanér som när man sitter och äter god sockerbulle med faster, men i själva verket skull evilja klämma in alla fem på raken, bara sno hela fatet.. hälla upp 5 dl kall mjölk och glufsa som kakmonster.

 

Nej ambitionen är att "kunna bete sig lite" .. liksom.. civiliserat...  och sluta ha det söta som socialiseringsfaktor, jag är såå heligt trött på det!!! 

 

Och jaaaa.. det är ju en missbrukskarusell, men inte kan man såra genm att inte belöna fasters alla fina prestationer och kosnter i köket, men så var det också faster moster mormor farmor och tjocka släkten som INITIERADE iaf mig och FÖRFÖRDE mig in i deras galna värld, där man om man var en fin flicka.. fick en extra fin söt och vacker kaka, som skulle avspegla hur fiiiin och duktig man varit. 

 

Så alltså... man ska sitta fint som en knähund, och vänta medglittrande ögon, för att bli fört bekräftat att duga.. sedan belönad som en pudel med rosett och marsipan. 

 

ÄR lite trött på denna jargong, som genomsyrat precis alla sociala situationer precis överallt. Och är man på semester i Europa.. så nog fan dignar diskarna av det ena överdrivet söta skrytverket efter det andra.

 

Det är mycket skönare att ha kommandot att säga.. nej tack - men betänk detta... att det är asociat och lite fult för fina flickor att säga nej. Har tösen febr månne?? Ja det spekuleras om vaaad i hela värden varför vill lilltjejen inte ha glass.. kakor... och oj vad man åbäkar sig för att ändå luyckas pressa och truga in alal dessa konstverk, för att få flickan att bli en riktigt fin dam, men motsägelsefullt.. bara sitta och knapra fint,.. inte glufsa så pass att klänningen börjar spricka. För DET är minsann inte kakornas fel alls det. 

 

Ack.. jag får va lite lycklig över att mina fastrar iaf inte bo nära  mig och bjuder mig på sötverk i tid och otid, alltid något att trösta sig med..  för de hade aldrig fattat att jag helt enkelt inte tåler detta regelbundna skyfflande av kakor in i gapet alltid - men som sägs här redan.. samhället har blivit galet upp och nervänt, man är alltså inte socialt civiliserad av att inte förstå poängen med dessa kakberg.

 

Tja.. kolla bara in livsmedelsaffärerna.. mina horn växer alltid till sig lite varenda gång sådant här kommer på tal.

 

Men rädslan att sitta där som ett fån och spela spelet, och brja ljuga för sig själv... den delar jag med er! 

 

Man kan tänka så här simpelt.. finns det någon som egentligen med fysiskt tvångtrycker in kakorna in i gapet på en? inte va...

 

Finns det någon som hotar en om man säger nej tack? knappast va? 

 

Får man stryk eller blir det slagsmål om man säger nej tack, jag tar några nötter till kaffet istället.. inte va?

 

Nej man blir bara lite i deras ögon "asocial" och å andra sidan!! så älskar de att se fina flickor i sina sååå slanka silhuetter och välanpassade klänningar att  man väl får agera värsta folkhälsoupplysare när de gråter över att man inte "ta nu för sig nu lilla vän" av fatet... upplysa om att man inte avser att kränka.. 

 

Min egen mamma, blev närmast ledsen om jag inte tydligt visade uppskattning för både maten och kakorna.. så är det nog för en majoritet.. mat är som mutor, man binder till sig folk genom att muta med mat. Och fjäska loss så den som är bara liiite lite kräsen,... får någon ännu värre sockerbomb, så det kan säga sseee så hon bara älskar mammas bullar eller faster känner sig lyckad, av att se fatet rensas av lillbattingen -är det inte så?

 

Mat som värdemätare, på din dugliga identitet i socialiseringen. (men det har blivit bra mkt bättre ändå, på den fronten.. trots allt)

 

Lustigt, men det är ju bara klassisa i-landsbekymmer... gråter ungen så ska den ha nåt för det, istället för att ventilera. Men när man sedan sitter där tilltäppt och inte kan knyta skorna utan att bli tomatröd i huvudet... då låter det.. "ja men lilla vän, kan jag hjälpa dig med något stackarn" "jösses vad kämpigt du har det.." ??

 

Kämpigt? Efter alla stunder dagar och år med förgivetTagning att man fint ska bete sig... betyder att "man" säger inte nej, till någon som vänt in och ut på sig,för att bevisa sig vara en fin rätt och korrekt dam, och bara vill väl.. för man är ju så genomgod bara för att man har en massa kösksmaskiner och hel uppstättning till.. då är det alltså beviset på lyckad moster? Hon har  åbälkat sig rejält  och donat hemma i köket, fy skäms att våga kritisera... för gå på djupet det gör man INTE! Tig .. med kakan i mun, visa lite tacksamhet. 

 

Detta skuldätandet, kan gå också mig på nerverna, kakorna ska vara där för att de SKA, av principskäl... för att kungen gör eller nåt.

 

Och du, värdesätts över hur du klarar att helt enkelt anamma socialiseringskonsten. Det är vad jag tror på, tills jag blir motbevisad. 

 

I-landssjukan ja. Det är X-tra allt, inte bara lite strösocker över bullarna , åh ne stora halgelklumpar pärlsocker ska det vara - när man går in på Maxi... då inser man att klimax nåtts för länge länge sedan, jag frågar mig numera... vad gör jag här... men vill inte fråga faster samma sak! jag vill bara att hon ska förstå!! inte braa att jag hela tide ska underordna mig gamla tiders sjuka begär.. måste väl ha med rokoko-eran att göra.. detta sirliga sliskiga överdrivna, vem sa att det ens är GOTT?

 

:angry: .. man blir dizzy... groggy... pösig och lam och kanske medgörligare?  av en lagom dos X-tra allt :wacko: ,  

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

När man blir bjuden på sockerfika, har jag kommit på att man helt enkelt kan säga "Nej tack, jag äter inte sötsaker".  ^_^

Det fanns inte på kartan i det hem jag växte upp i. Morsan åkte iväg med mig till doktorn när jag inte åt maten hon gav mig. Men vad gjorde hon istället? Jo började riva choklad på mannagrynen och sockra brödet och lät mig välja vilken marmelad som passade bäst, bara det fick ner.

 

Vid middagarna, satt jag som en hamster, bokstavligen och det brukade vara timslånga sessioner vid matbordet, där man skulle "äta upp" .

 

Sedan fick jag själv barn, men har aldrig trugat eller tvingat på ungen att principiellt behöva äta upp maten. Int ens på McDonalds när han blev bjuden på kalas dit ofta.. nej han gillade inga hamburgare alls, men så småningom skulle samhälle nog se till att han skulle mer än gilla dem, men jag personligen hade aldrig t.ex McDonalds som höjdpunkt att presentera McDonalds eller Burger King eller andra sådana kedjor, som att vara the ting to be and thing to löööve.

 

Det finns så många smygvägar in att etablera galna matvanor och få folk att anamma felvända teorier.

 

Att äta söt kaka och automatiskt njuta.. handlar ju om inlärning, tycker du inte? med släkten eller den så genomgoda mostern, som ju aldrig kan ha fel.. kan ändå visa sig åstadkomma epidemi..

 

Titta nu hur det ser ut, toånåringar bypassopereras och Sverige är rätt gneröst att bjuda på sådana operationer. Lite mer saft till kakan hjärtat? Mmm mumma...

 

Vatten kan man ju inte bjuda på , nej fyy! vatten kan man bespotta.. när man ska in i den fiiina världen.

 

Är trött på sjukan jag också, så jag  krämar på... med klagomål.

 

(kan ha att göra med att jag är inne på 6:e dagen low carb... kanske?  :P

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Kostrådgiverskan, vet du vad... jag vill också att magen ska sluta hoppa för sig själv.. det är inte roligt alls att dra på sig en fin klänning men se ut som att man har den på sig för att man är gravid.

 

Men vill du på spåret igen, så vil jag rekommendera Mascarpone! Jösses vad gott, och redantvå teskedar knockar en totalt. 

 

Jag menar alltså, sensmoralistiskt.. att man måste! och bör! ge sig lov att dock med andra metoder och sammansätting unna sig, om så det behövs på dagl basis egentligen, men att kapa alla band till gourmét.. menar jag är oklokt och får een just att en dag, om så man hllt stången i åratal, att isf ge efter och börja smaska på exakt det man färbjudit sig. Bättre då att från början grunda med vad man vet är en s svaga punkt, för jag TROR och verkligen gissar nu, att det är svårt att helt designa om ett psyke som redan är van att typ leva gott och där detta socialieringsätandet etablerat sig djupt in i ens nervbanor, att äta i en högindustrialierad era. där  man lever kanske ett optimalt urbant liv, är extremt svårt att komparera med matintag, som inte tar hänsyn till de psykosociala variablerna soom handlar om livskvaliteten - du kan inte kapa alla dessa.. för mig är det som att bädda för att jag kommer att gå upp alla kilona vid första bästa tillfälle och det kanske när det är minst lämpligt, t.ex på ens 60-års dag elelr 70-årsdag.. är det vid de åren, när andra krämpor nog ändå kommer att göra sig mer påminda, då kul att ha dessutom backlashes med ens gamla matvanor?

 

Jag vill ha det långsiktigt.. att itne vilja kast mig över ett kakfat.. inte vilja äta två stora tårtbitar.. kunna säga nej tack, för att min low carb diet for life.. ska va hållbar och därför måste rymma den högsta formen av njutning för den som behöver socker. Vad är då honung... på vispad grädde... ingenting jämfört med kakor. 

 

Istället för komplett kaka säg mazarin.. så enbart vispa grädde och ringla pyttelite honung över el om du gillar sirap så ta det, eller nötcreme så ta det..  mängden är så liten, och vinsten så stor, för psyket lurar hela tiden att EN DAG MINSANN, LÄGGA IN EN FET VÄXEL och ta mig tusan ge igen så det står helvetet till. Så gick det för mig.

 

t funkar nog inte på alla, så klart inte.. men jag som nu snart är 55.. har mina erfarenheter, när man är så här lastgammal  :unsure: haar man börjat lära kämna sina svaga punkter,  och kan förebygga sig genom att om man späkt sig under år tidigare, som jag gjort flera perioer/år av mitt liv... och nu ändå hamnat där jag hamnat, med lite mer än 20 kg övervikt, då är det lika bra att för mig, ge trollet lite så de håller käften.. men är osäker på att det ska göras varje dag.. ambitionen är typ ska man ha kul och festa så gör man det som folk, "bara ibland" men.. . jag är lite skeptiskt där.

 

OM, det får ens psyke att slappna av, menar jag att ddet redan är vunnet, men då talar vi om ca 200 cal, och absolut inte mer!! och givetvis maxat med fett, minimalt med socker. - men kombon!!!! att det får ses som en antidot.

 

Ursäkta väldigt långt inlägg. Men jag tänker att när man gillar klänningar, som jag också gör.. mucho, då vil man ju ha dem gärna livet ut, varför enbart några år??!

 

I en snar framtid, kan man genom lite beräkning, veta.. att man kommer vilja sluka inte bara den där bakelsen med ett par kakor, utan också annat gott till.. och v erkligen dippa. 

Jag är livrädd för den där dippen.. som är i framtiden, för den kan bli inte enbart en dags dipp.. kan bli en vecka.. och tänk om det blir en månad.. det betyder för mig, att jag kan säga välkommen nya tjocka liv.. efter en hel del ansträngning, förgäves, isf.

 

Därför detta, vil del amed mig av ett förslag för folk som älskar fett i form av grädde, oss som vet vad gräddkolasmak.. är , lyckokänslan och att enbart  lite av detta, kan bromsa en helångvält på väg att rulla in, om man väntar för länge på att ge sig lov. För det blir som en jävla kontrollant i huvudet, som antagoniserar med ens kanske basic behov.

 

Min livskvalitet utan godsaker, sjunker. jg kan inte vara en duktig nyttomänniska året om, det funkar inte så för mig. Dem som kan, grattis.. de saknar fåfängan kanske, men jag måste ha njutningen, den som inte följer behovsprincipen. Som går beyond, som inte följer någon som helst nytoprincip. Jag tror tyvärr, att det i detta vårt tidevarv, är viktigare än man någonsin kan ana.. för att orka galenskapen (finns vldigt många saker i livet, som är verkligen sjukt felvänt, som är i princip, sjukt svårt att öht förändra, det maler på och ingen kan bromsa det, ibland är dt svårt att förliak si gmed, så ofattbart det kan vara, och därför menar jag att nutida människan lever med så många veritbla paradoxer, att hon bör och måste  ha någon form av knark, tyvärr. 

Att då grunda ellr föreygg med en verkligen lågdos... med enormt få kh.. är ju en kalr vinst. varför låtsas att man kan "optimera sig" , det är vad jag TROR, ett självbedrägeri, något för OS-kandidater, men jag tror de har sina avigsidor, som aldrig kommer ut.. vi ser enbart en sida.. som hyllas, det andra hålelr man knäpptyst om.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ber verkligen er alla om ursökt över att ta sådant här utrymme, men det är bara nu.. jag har nyss börjat med lchf.. och kör keto, det är min sjunde dag, och jag ser RESULTAT, blygsamt.. men en vinst för mig som  är AVGÖRANDE för framtiden, jag vill inte bli ett medicinskt vrak, vill att det håller som sagt, livet ut.

Nyttjar forumet för att föredla min glädje över att ha hittat hit. Det är guld värt för mig, att alla kunniga och superstarka mplmedvetna och mkt erfarna kämpare, finns och förmedlar, jag läser massor av artiklar.. och  inser ju vilka otroligt begåvade individer som finns, med djupt hedervärda insatser, att skriva och kampanja och upplysa! 

Så forumet här för mig medelmåtta och som ska bygga upp självrespekten igen, efter sjukt usel ksothållning.. som fått mig att avsky mig själv, går till så här att jag initialt vrålskriver någon vecka.. sedan bärja ranpassa mig till forumsformat, hoppas man har överseende med det.

 

 

 

Insikt... (kanske fel, isf modifierar jag min filosofi, så gott jag kan, med tiden.. man ska ju inte dö iaf än)

 

 

Detta - idag :

 

 

Jag sällar mig till skaran som har kvällscravings.. ack, smakar inte smarrig mat som bäst efter 20.00... när dagsstöket är överstökat och man får den där kontakten med sig själv och gärna när man intagit den där halv eller helhorisontella totaltavslappnade ställningen.. 

 

Nu har jag kommit på ett knep, för att konfrontera mina cravings som kickar in givetvis.. som om om man kunde ställa klockan efter dem, mellan 20 och 22 cirka.

 

Då ska man väl ha förbrukat sina kalorier om man kör keto, dvs low carb, of course!! som är helig regel.. som börjar bli riktigt trivsam här, något jag iaf temporärt utifrån känslan nu, kan hålla nog hela året ut om det krävs, helst eett par år för at stabilisera hyddan som ska tbx til normalproportion.

 

Till saken för oss och er, som lider av att behöva det feta och det söta i sammansättning, varför försaka det intil späkning?? När man KAN unna sig... med enbart att spara ca 200 cal om man har ett maxtak på säg 1100 el 1200 cal/dygn

 

Då är det baske mig VÄRT varenda lidande minut,  att i kvällningen laga sig en lyxgourmand-dessert (elelr mitt på dagen, man väljer självklart tidpunkten precis när man känner att jag bara måste ha det känslan!!

 

Receptet :

 

Mascarpone som har skyhög fetthalt, inte minst konsistensen är enormt maffig, trögfet.  och himmelskt god , för oss som verkligen älskar grädde och vad gäller då sockret,... enbart ringla på en halv el hel tesked honung på, i favoritsorten.. och har man sparat sig bara lite, så istället för tre ägg tog man två, istälelt för beasås.. hoppade man den.. osv... och någon dag hoppar man  grönsakena... eller halverar, så den himmelskt goda honungen.. bara biter en på tungan och man får kicken, och tycker verkligen att denna dessert är så liten med maxat späckad med fett och socker som ändå inte uppnår ens nära vad en nmormalportion gör när man äter som tjockisar äter, dvs slevar upp halva el hela asken gräddfil eller mascarpone och ringlar på matskedsvis med lönnsirap honung eller annat oc en massa nötter.. nej, enbart så man får en snabb svepning av något riktigt fettsött.. i kombination.

 

För min del, hoppar det inte i hjärnan på mig, om jag får.. än att jag bestraffar mig, och kan man bara se till att et inte blir en systematisk på dagl bass vana, så kan iaf jag klara mig helt förträffligt med very low carb trots, att jag inberöknar en liten men optimalt späckad dos av hederlig kaloribomb, i format mini.

 

Det började med att jag i förrigår hittade en pytteliten dessertchokladbit, sådan som man får på bättre restauranger till kaffet, det var 70% kakohalt.. så liten , kanske 2,5 gram.. det triggade lite.. hade choklad i huvudet, vad jag upptäckte alal efterföljande timmar... och har ruvat på hur i helsike jag ska kunna klämma in choklad i min kosthållning.

 

Och har kommit på att jodå, en liten ruta om dagen, eller två.. av 70% elelr 85% mörk choklad.. det håller djävuen borta!! 

 

Jag blir snäll som en kattunge, av så liten dos... något har hänt, oc här nästan euforisk nu, av att ha kommit på själva grejen med hight fat in, bekymra sig icke om kalorierna på det, för den där mascarponen.. den knockade mig totalt!!!

 

Som att äta koncentrerad gräddfil, då är mascarpone ändå en färskost.  Man behöver enbart just så lite honung att det enbart bryter av ... om ens en halv tskd. 

 

Honung är trots allt en förnäm källa, och varannan dag är ju ok om man ska ha 1300 kal per dag, om man sedan tränar, så är det ju ännu smidigare, än som jag.. fortfarande passiv. 

 

Många kanske menar neeeej nej nej, det underhåller sockertrollet inom en, om man är el varit hängd på socker... men tjaa.. ska man hålla hållbar lchf i längden.. så är det ju ändå lika bra att inse sina svagheter på förhand, istället för att förstöra ett kanske superlyckat projket med att falla rakt ner i fällan för att enbart börja sleva i sig ändå större mängder, än detta minimalistiska men att ge sig lov.. istälelt för aatt strikt tabubelägga?

 

Jag har fortf. efter att ha ätit mina tre mål.. plats för ca 100 kalorier.. och då är taket 1100  kalorier/dygn, att få choklad till kvällskaffet är ju för mig ultimat kvalitét.. den där lilla lyxkänslan, som innan påbörjan av denna diet, kunde se ut som att smälla i mig en hel toblerone.. el en toscabakelse kl 22 på kvällen.. och så lösgodiset och det efter en dag som bestått av husmanskost med allt vad det innebär.. vilken avgrundens skillnad, att då sleva upp en matsked mascarpone... ringla över en liten tesked honung el sirap.. och smarra, och om man vill.. ett par rutor  mörkchoklad till. Som en hel bakelse! 

 

Jag har för första gången fått huvudvärk nu två dgr i rad, och ser det som omedelbart symptom på att ha gått in i ketos, det är inte för att jag druckit för lite vätska då jag så gott som aldrig responderar med huvudvärk över att ha fått i mig för lite vätska. Kan inte vara annat, för jag har huvudvärk typ tre gånger om året..och då rejält, men denna värken.. är lågfrekvent och sådan har jag typ faktiskt aldrig . När jag har, då kan jag kanppt tänka.. så detta måste vara bevis om att jag efter nu en vecka, fixat biffen och börjar förstå vilka iaf mängder mat i någorlunda proportioner olhydrater och fett, jag ska stå på. Så långt.

 

Och jag är överraskad över att man kan!!! unna sig och att hög andel fett in, verkligen bromsar kallet efter bl.a godis.. enda jag kräver är något koncentrert fett och unset äkta sötma på det, ibland.  också med keto där jag alltså istälelt för 1700 kal om dagen, ska in med enbart 1100, för att få fettet att lossna men inte behöva väna ett år, utan se lite verkstad också.

 

Dvs .. initialt, utan träning eller konditionsmotion, som jag käner mig helt blockerad inför, i nuläget.

 

Jag vill de förta två tree månaderna, se vad lchf keto, gör med kroppen.. per se. Få bevisat att metabolismen förändras, och vil se konkreta resultat , som bevis på att metabolismen via denna metod, där insulinhalten inte mobiliserar oönskad fettinlagring, utan med nu omställningen , men å andra sidan, kan det ju faktiskt behöva ta mer än 3 månader? Är det så?

 

För mig, skulle det kunna ta 6 månader, inget man kan veta på förhand. Men ett år, är helt orimligt.. att gå ner ett kilo per månad, tycker jag är alltför klent.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag sällar mig till skaran som har kvällscravings.. ack, smakar inte smarrig mat som bäst efter 20.00... när dagsstöket är överstökat och man får den där kontakten med sig själv och gärna när man intagit den där halv eller helhorisontella totaltavslappnade ställningen.. 

 

Nu har jag kommit på ett knep, för att konfrontera mina cravings som kickar in givetvis.. som om om man kunde ställa klockan efter dem, mellan 20 och 22 cirka.

 

Då ska man väl ha förbrukat sina kalorier om man kör keto, dvs low carb, of course!! som är helig regel.. som börjar bli riktigt trivsam här, något jag iaf temporärt utifrån känslan nu, kan hålla nog hela året ut om det krävs, helst eett par år för at stabilisera hyddan som ska tbx til normalproportion.

 

Till saken för oss och er, som lider av att behöva det feta och det söta i sammansättning, varför försaka det intil späkning?? När man KAN unna sig... med enbart att spara ca 200 cal om man har ett maxtak på säg 1100 el 1200 cal/dygn

 

Då är det baske mig VÄRT varenda lidande minut,  att i kvällningen laga sig en lyxgourmand-dessert (elelr mitt på dagen, man väljer självklart tidpunkten precis när man känner att jag bara måste ha det känslan!!

 

Receptet :

 

Mascarpone som har skyhög fetthalt, inte minst konsistensen är enormt maffig, trögfet.  och himmelskt god , för oss som verkligen älskar grädde och vad gäller då sockret,... enbart ringla på en halv el hel tesked honung på, i favoritsorten.. och har man sparat sig bara lite, så istället för tre ägg tog man två, istälelt för beasås.. hoppade man den.. osv... och någon dag hoppar man  grönsakena... eller halverar, så den himmelskt goda honungen.. bara biter en på tungan och man får kicken, och tycker verkligen att denna dessert är så liten med maxat späckad med fett och socker som ändå inte uppnår ens nära vad en nmormalportion gör när man äter som tjockisar äter, dvs slevar upp halva el hela asken gräddfil eller mascarpone och ringlar på matskedsvis med lönnsirap honung eller annat oc en massa nötter.. nej, enbart så man får en snabb svepning av något riktigt fettsött.. i kombination.

 

För min del, hoppar det inte i hjärnan på mig, om jag får.. än att jag bestraffar mig, och kan man bara se till att et inte blir en systematisk på dagl bass vana, så kan iaf jag klara mig helt förträffligt med very low carb trots, att jag inberöknar en liten men optimalt späckad dos av hederlig kaloribomb, i format mini.

 

Det började med att jag i förrigår hittade en pytteliten dessertchokladbit, sådan som man får på bättre restauranger till kaffet, det var 70% kakohalt.. så liten , kanske 2,5 gram.. det triggade lite.. hade choklad i huvudet, vad jag upptäckte alal efterföljande timmar... och har ruvat på hur i helsike jag ska kunna klämma in choklad i min kosthållning.

 

Och har kommit på att jodå, en liten ruta om dagen, eller två.. av 70% elelr 85% mörk choklad.. det håller djävuen borta!! 

 

Jag blir snäll som en kattunge, av så liten dos... något har hänt, oc här nästan euforisk nu, av att ha kommit på själva grejen med hight fat in, bekymra sig icke om kalorierna på det, för den där mascarponen.. den knockade mig totalt!!!

 

Som att äta koncentrerad gräddfil, då är mascarpone ändå en färskost.  Man behöver enbart just så lite honung att det enbart bryter av ... om ens en halv tskd. 

 

Honung är trots allt en förnäm källa, och varannan dag är ju ok om man ska ha 1300 kal per dag, om man sedan tränar, så är det ju ännu smidigare, än som jag.. fortfarande passiv. 

 

Många kanske menar neeeej nej nej, det underhåller sockertrollet inom en, om man är el varit hängd på socker... men tjaa.. ska man hålla hållbar lchf i längden.. så är det ju ändå lika bra att inse sina svagheter på förhand, istället för att förstöra ett kanske superlyckat projket med att falla rakt ner i fällan för att enbart börja sleva i sig ändå större mängder, än detta minimalistiska men att ge sig lov.. istälelt för aatt strikt tabubelägga?

 

Jag har fortf. efter att ha ätit mina tre mål.. plats för ca 100 kalorier.. och då är taket 1100  kalorier/dygn, att få choklad till kvällskaffet är ju för mig ultimat kvalitét.. den där lilla lyxkänslan, som innan påbörjan av denna diet, kunde se ut som att smälla i mig en hel toblerone.. el en toscabakelse kl 22 på kvällen.. och så lösgodiset och det efter en dag som bestått av husmanskost med allt vad det innebär.. vilken avgrundens skillnad, att då sleva upp en matsked mascarpone... ringla över en liten tesked honung el sirap.. och smarra, och om man vill.. ett par rutor  mörkchoklad till. Som en hel bakelse! 

 

Jag har för första gången fått huvudvärk nu två dgr i rad, och ser det som omedelbart symptom på att ha gått in i ketos, det är inte för att jag druckit för lite vätska då jag så gott som aldrig responderar med huvudvärk över att ha fått i mig för lite vätska. Kan inte vara annat, för jag har huvudvärk typ tre gånger om året..och då rejält, men denna värken.. är lågfrekvent och sådan har jag typ faktiskt aldrig . När jag har, då kan jag kanppt tänka.. så detta måste vara bevis om att jag efter nu en vecka, fixat biffen och börjar förstå vilka iaf mängder mat i någorlunda proportioner olhydrater och fett, jag ska stå på. Så långt.

 

Och jag är överraskad över att man kan!!! unna sig och att hög andel fett in, verkligen bromsar kallet efter bl.a godis.. enda jag kräver är något koncentrert fett och unset äkta sötma på det, ibland.  också med keto där jag alltså istälelt för 1700 kal om dagen, ska in med enbart 1100, för att få fettet att lossna men inte behöva väna ett år, utan se lite verkstad också.

 

Dvs .. initialt, utan träning eller konditionsmotion, som jag käner mig helt blockerad inför, i nuläget.

 

Jag vill de förta två tree månaderna, se vad lchf keto, gör med kroppen.. per se. Få bevisat att metabolismen förändras, och vil se konkreta resultat , som bevis på att metabolismen via denna metod, där insulinhalten inte mobiliserar oönskad fettinlagring, utan med nu omställningen , men å andra sidan, kan det ju faktiskt behöva ta mer än 3 månader? Är det så?

 

För mig, skulle det kunna ta 6 månader, inget man kan veta på förhand. Men ett år, är helt orimligt.. att gå ner ett kilo per månad, tycker jag är alltför klent.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jaha. Nu har jag min dator igång igen :) Det har annars varit ganska skönt att "slippa" datorn ett tag. Den la helt plötsligt av och jag trodde alla mina foton hade gått förlorade. Men jag gjorde en storrengöring på datorn och då blev den glad och började fungera igen,hihihihihi.  :rolleyes:

Jo jag fortsätter att gå ner i vikt och igår satte jag mig vid datorn för att kolla klänningar :)

Jösses vad mycket det finns att välja på. Hittade en som jag gillade en stund ända tills jag såg priset. 13500!! Ja TrettonTUSENfemhundra kronor. Jag trodde fasiken att jag skulle trilla av stolen. Jag hade tyckt trettonhundra hade varit dyrt. Får väl ta en sväng på stan och prova lite och se vad jag passar i, det är ju inte varje dag jag har klänning på mig. 

Fast jag har faktiskt en klänning som hänger i min garderob, en svart jeansklänning som jag drömmer om att kunna komma i igen, har väl en 12-15 kg dit och just nu känns allt möjligt.

Jag mår så himla bra alltså och det är så kul. Det är en stor skillnad på jobbet nu när magen försvunnit en del. Då jag har ett fysiskt jobb med mycket knäböjande så är det numera lätt att "falla på knä" Mina jobbyxor hänger och inom en snar framtid lär de åka av om jag inte köper mig ett skärp. Angenäma problem tycker jag.

Jag har förklarat för alla på mitt arbete att jag bantar just nu och att jag gör det för att komma i en klänning så nu får jag vara ganska så ifred med mitt ätande. Att jag äter som jag gör för att jag vill må bra kan de ju själva se. Tyvärr verkar ingen ens lite nyfiken på att jag mår så bra, men det är deras probelm. Alla utom jag äter mackor varje dag, några dricker läsk varje dag, vid mitt bord dignar det skålar med plockgodis och choklad. 

Men när alla känner lukten av min frukostmatlåda så hör jag flera som utbrister att det luktar underbart,heheheh. Ja, bacon och äggröra eller smarriga köttfärsröror är ju så himla mumsigt.

Dags för mig att sova snart så jag orkar upp i morgon bitti för ännu en fantastisk dag.

Ha det gött :)

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Härligt när det går bra! Jag behöver också en ny klänning, vi är bjudna på bröllop i augusti.

 

Köpa nu eller vänta och försöka tappa nåt kilo till, det är frågan [emoji6]

 

 

Skickat från min iPhone med Tapatalk

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ja det är en mycket bra fråga. Nu eller vänta nåt mer kilo :)

Jag älskar köttfärs då jag kan variera det i det oändliga och denna vecka har nästan alla i vårt fikarum på jobbet utbrustit,åhhhhh, när jag värmer mina frukostlåda. Idag blev det köttfärs med stekt vitkål, chili, vitlök och tomatpuré. I morgon blir det köttfärs med stekta kantareller (egna) och sambal oelek, samt skivad färsk ingefära. Det är så himla gott. Käkar samma sak till frukost och lunch. Käkar frukost kl 9 på vardagar, sen luch 12.45 sen nåt litet när jag kommer hem, typ ett par ostskivor och en kopp kaffe. Omelett är också bra i matlådan och en omelett räcker till både frukost och lunch. Som tilltugg till mina matlådor har jag skivad färsk gurka som jag gillar.

Idag såg jag att det är sånt där jippo på Duse udde snart och jag vill ju sååå gärna dit. Kanske ska tjata lite på gubben, damma av husvagnen och dra dit. Pengar har jag :) otroligt nog. Semester en dag borde inte vara omöjligt och nog finns det en plats ledigt för oss. Det är en dröm jag har haft länge att få träffa mina förebilder och träffa likasinnade. Men det har aldrig riktigt passat tyvärr. Då jag har haft tid har jag varit pengalös och när jag har haft pengar har jag inte kunnat få ledigt, hehehehehe. Så dumt va?

Jo det finns ju så många som skapar fina lchf-recept och det finns en dansk tjej som kallar sig madbanditten som brukar göra otroligt spännande recept. Det senaste var baconsmör och det lät ju väldigt spännande. Måste provas.

Kan slutligen berätta att när jag var i affären i måndags hade de tre paket smör som gått ut på datum för halva priset. Tog dom direkt.

Ha det gött alla människor :)

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

13 500 för en trasa... ??  :blink:

 

Ok, att känna sig värd, att wrappa in sig i i alla fall något lite extra är en sak.. det ska få kosta.. OM det gynnar ens fightingspirit, men 13 500 nope! 

 

Att man kan få noja på att handla kläder efter ett väl utfört projekt jovisst, man vad är det för kalas egentligendär du går och kollar på plagg i den prisklassen? RÄ någon såå fin at den behöver göra sig av med 13500på en liten jävla trasa, som säkert ändå bara hänger där, eftersom NÄR DU VÄL (när man väl.. missförstå mig rätt :P )vet och känner, att du/man stabiliserat dig i sin nya rätta och egentliga  livsstil/matvana ju väl ska ha betydligt mer än en enda klänning, VÄL??

 

För närdet förbaskade överflödet rinner av, då är du ju nte mindre kul att ha också skärp, det är dyrt.. jeans.. dyrt, höstblusar vintertröjor och en massa til.. och det sammantget är ett dyrt inköpskalas.

 

Men jag rä lika svag som du, för att smycka sitt tempel till kropp. Jag förstår !! att man så klart sneglar på det finaste man kan ge sig.. och helt apropå... heter inte den där danska baconanrättnignen "brännande kärlek"

Om det är samma rätt som din väninna tipsade om , danskan : då måste det vara "bränande kärlek" , smörbacon, som egentligen ska ackompanjeras ringlande över huh.. :ph34r:  potatismos ( som är favoritanrättning här!!!) 

 

Inse kaloribomben.. och meningslösheten, men nu är den rätten i sig så god, att man lätt kan sleva den i sig utan att ens behöva tänka potatis, bara det, att den liksom blri komplett, först när det möter det där typiskt goda moset.

 

I övrigt, herregud vilka goda anrättningar du gör och orkar, för att klara igenom också jobbdagarna - det måste och vill jag också börja ta tag i.

 

Men roliga fakta.. tadaa : jag har gått ner på enbart tre veckor.. så mycket att där jag blev lilablå i ansiktet över att enbart dra upp gylfen i jeansen, idag kan dra upp dragkedjan och magen skvalpar inte utanför. 

 

Jag vann!! Jag har gått ner nästan en hel storlek, på ENBART ketodiet, med ytterst minimala marginella "försyndelser" , typ tuggummi.. och gör o häpna : icke ett spadtag i motionsväg, icke ett sporttag .. inte ens powerwalks.. inte ens motionspromenader á la en halvtimma som start, NADA.

 

Om någomn månad till, kommer min vilja att återigen sporta, åter.. redan nu.. tar jag trapporna lekande lätt, och flåsar inte som för tre veckor sedan, som om jag var 90 år gammal.

 

Känner mig lite stolt, över att kunna sitta bredvid folk när de vräker i sig mycket kh-späckad mat, och att mina sockerbegär är så drastiskt kapade, är ju oerhört tillfredsställande.

 

Har klännningar i garderoben, som utgör mitt alterntiv för vågen, jag väger mig helst inte, eftersom det av psykologiska skäl.. att behöva se siffran igen,... sätter igång mitt psyke med fixeringar på vikten osv, känner mig själv.. mina livremmar, mina jeans och fina kläder där i garderoben som samlat damm nu ett år, vissa två år... är mina allra bästa riktmärken 

 

Ska back to myself! och älskar berättelser som dina Kostrådgiverskan.. det är krut i och fart i dig, och kanske.. kanske, skulle väl jag kunna rent presumtivt.. gå och drömshoppa trrettontusenkronors-klänningar,... ens kropp är ju värd avsevärt mycket mer än 13 500 kr hur som helst!! 

 

:P  ride on sister!! pepping är A och O det också...disciplinen är mycket, kanske allt.. men man måste bekräfta en o annan gång! Ens psyke, är ordentligt intrasslat i falska belöningssystem, och kan vänta om hörnet när man mest tycker sig vara etablerad och ha rott hem projektet, för det ska ju vara en livstid, helst.

 

Jag tänker på att också uner ålderdomen, kunna känna sig frisk och glad, vilket är lite svårare om man lever på den kh-rika kost... som samhället är bombarderat av, ju äldere man blir desto svårare motståndskraft.. så hellre lida lite grand.. jo sockersuget har gjort sig påmint, men sällan har jag gett det på käften så snabbt som sistens. 

 

Mina horn i pannan, har visst mer än bara fjunbehåring på sig, och vem vill inte ha en midja?!  gärna NU DIREKT!  man är ju van vid snabba belöningar i kh-träsket.. 

 

Hälsningar

från en annan klänningsfantast, men samtidigt, vill komma bort i från dessa fladdriga tunikor som ideligen ska dölja bilringar dölja mage och dölja att man helt enkelt inte har midja.. .men jag anar en svag svag kontur av midja, och detta efter två fjuttiga veckor!!   :wub:

 

hurraaaa

 

Du kommer lyckas, så god mat, finns ingen macka eller kaka eller ens tårta som övervinner. man MÅSTE finna sina smakläkar, för utan det goda, klarar man inte lchf på lång sikt, det har jag konstaterat vid detta laget. 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Smaklökar, det finns också forskningsunderlag, som gör gällande att man behöver också socker. Men konsten att inta socker, t.ex en tårtbit.. och sedan NÖJAS MED DET... är dilemmat med oss sockermissbrukare som iaf jag, slängt allt vett ombord, och börjat kränga glass chips kakor bekelser pizzor kebab hamburgare mer shocklad mer croissant, potatismos hela veckan.. osv osv hela året, hjärnan blir DAMAGED!

 

Att då ge en bakelse nobben, är att ha återfått sin inre disciplin.. när ens riktiga jag.. int elängre går med på mishandeln, när hoppet där i botten, brjar ro båten.. och man klarar av att runda riskmomenten.

 

Kämns väldigt tillfredsställande, t.o.m mer än att smarra en bakelse i tio minuter, sedan känna hur valkarna matats och sväller ut sig, och man stampar på samma fläck.. samtidigt somman kämpar som en blå.. nej ANTINGEN ELLER GÄLLER, och att få det som självklar van in i skallen.. att inte vara en suppoffring, är mitt livsmål. Med eller utan klänningar, men inte utan mina jeans, dem tänker jag kunna dra på fast jag fyllt 90.

 

Inget får mig att lida så hemskt, som att inte kunna röra mig bekvämt i ett par jeans, och nej.. storlek 46 är inte the option här, aldrig mer i livet! 

 

 

 

 

tack

Link to comment
Share on other sites

Härligt när det går bra! Jag behöver också en ny klänning, vi är bjudna på bröllop i augusti.

 

Köpa nu eller vänta och försöka tappa nåt kilo till, det är frågan [emoji6]

 

 

Skickat från min iPhone med Tapatalk

 

Du ska ju tveklöst fortsätta tappa, godis och glass är äckligt! Ta då hellre en näve paranötter, krossa dem lite.. och ringla lite lönnsirap el honung över, klicka en tsk mascarpone till.. (om du gillar godsaker...) och du är kvitt alla tankar på att ens snegla på glass kakor och sådant.

 

Men, inte varje dag. Men visst kan man köpa klänningar som "stor" eller som lönnfet eller bara om man har strl 38 men tvunget vill ner till strl 36.. absolut men det kan ha med umgängrskulturen att göra - vad anses som snyggt i ens bekantskapskrets, liksom? Att SE en bilring enbart, eller ska den vara väck? 

KRITERIER.. sådant spelar in. Var är din personliga kriterie för godkänt trivselfläsk på en just sådan klännung just du vill ha, vad är omivningens?

 

 

Inte fel att vara fin också under tiden... och där bestämmer enbart din egen smak det,  så det är en smakfråga samt ekonomisk fråga egentligen, man kan t.ex köpa hem många många räkor fiskar salamis och gräddfiler, SMETANA t.ex som är dyrare än vanlig gräddprodukt.Glöm inte att den nya klänningen, kan behöva lika fina skor till.... ups.

 

 

 

Hänger det på EN riktigt snygg klänning - så vänta. För just den klänningen kanske "behöver" de där svindyra skorna, för att kunna bäras upp, eller ?

 

Skräpmat (kh-rik mat) är dyrt.. man spar ihop till många klänningar på ketodiet - då har jag t.ex satt en maxgräns på 20 kh/dygn och det funkade helt utmärkt. 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Jag kommer ihåg en gång när jag skulle börja på ett nytt jobb och få arbetskläder. Jag kom inte ens i de största herrstorlekarna. Fasen vad drygt,hehehehe. Alla kom och fråga varför jag jobbade i jeans. Jo jag är för fet för jobbyxorna. Ja men så är det, gubben sydde i stora kilar så jag kunde passa byxorna sen. En gång provade jag kläder i en affär och gick till tältavdelningen. Fick inte på mig byxorna i storlek 56. Då kändes det inte så kul. Nu är 44 för stora :) :) men jag kommer ihåg när jag köpte ett par riktigt snygga jeans i storlek 46 och det var gudomligt. 

Jag tror att man måste komma till en gräns där viljan att må bra övervinner viljan att äta det som är dåligt för dig.

Just nu känner jag mig så himla bra, hela kroppen sjunger. En dag denna veckan blev jag sådär himla glad så jag drog på riktig ösig musik och dansade loss här hemma. Jag trodde katten dog,fniss. Den låg tryckt mot golvet med uppspärrade ögon, gapande mun och bakåtslickade öron. Kul katt jag har. Igår när jag och gubben grillade så provade jag att göra baconsmör och det var ganska så gott, fast köttet jag grillade var väldigt starkt kryddat med en massa chili så det tog liksom överhanden. Min festliga katt tiggde vid bordet så han fick väl smaka en liten bit kött då med chili. Han åt den glatt sen rusade katten till min vattenkanna , drog ner huvudet och drack som en galning. Ja sen ville han inte ha mer kött.....

Min mage har liksom säckat ihop, den ser verkligen festlig ut. Det känns knappt som ätt den är verklig. Som en ballong man blåst upp och sen släppt ur luften. Den är skrynklig och degig och slapp. Det få nog bli en sån där kroppsstrumpa under klänningen så dallret håller sig på plats :)

Nu till slut så vill jag bara säga att det bästa för mig med lchf är att slippa sötsuget/chipssuget. Sen så är det så gött att må bra, vara piggare och smidigare.

Ha en fin kväll :)

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Ja då var midsommar avklarad :) Det har varit en fantastisk helg med sol, grill, fiske och lite regn. Det har varit otroligt varmt och gött för att vara midsommar.

Allt har varit bra förutom maten. Har jag gjort avsteg?? Nä.

Men jag känner mig så besviken på våra affärer. Då jag tänkt mig extra god mat tänkte jag lägga några kronor på fin kvalitet. Jag köpte varmrökt lax över disk, inlagd sill över disk. Jag köpte svensk karré för att marinera, skageröra över disk samt kallrökt lax från Coop.

Hem och in med allt i kylskåp. På midsommarafton dukade vi upp alla läckerheter och sillen smakade inte så värst nånting. Den varmrökta laxen var torr och smaklös och full med ben, den kallrökta laxen var smaklös och full med ben, skagenröran var full med surimi och sladdriga burkräkor. Den svenska karrén var när jag kom hem importerad, hur fan jag lyckades missa det och den var inte särskilt god trots egen marinering.

Så jag är faktiskt så himla besviken att jag ska skriva ett långt mejl till coop och fråga hur de kan ta så mycket betalt för sin undermåliga mat? Att jag lyckades köpa importerat segt griskött kan jag ju inte skylla affären på,hehe.

Fast katten blev glad som fick lax och karré  :P

Nästa år ska jag ta mig fasen dra ut på Vänern och fixa mig en egen lax som jag röker själv, sen blir det att beställa fläsk från Kils slakteri där de har värmlandsgrisar. Sillen tänker jag lägga in själv och jag drar över till Norge och köper räkor och gör en egen skagenröra utan surimi. För samma pris som de tar för skagenröra över disk ( 179 kr/kg) får jag 5 kg frysta räkor på Kiwi i Magnor :)

Nu har jag betalat räkningar, fått pengar över och känner mig nöjd och glad. Min mage krymper, byxorna hänger, jobbyxorna trillar av utan bälte, och jag ser smalare ut.

Nu ska jag göra mig lite goda matlådor till veckan. Det blir stekt fläskfärs ( svenskt,hehehehe ) med röd currypasta, wookgrönsaker och en skvätt kokosmjölk i. Mums.

Har förresten glott på säkert 100 klänningar och ingen ser kul ut, blir väl att ge sig ut och prova här framöver.

Kram på er  :)

Ha en fin kväll

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Jag hade KLÄNNING i går. En vansinnigt tjusig blåsa i guldskimrande tyg med kjol och tajt linne med paljetter. Den köpte jag för 3500 kr till ett bröllop 2006 och använde första gången på min 50 årsdag. Då var jag riktigt fit och snygg. Igår när jag fyllde 60 hade jag samma klänning. Jag är lite sladdrigare men den satt helt OK. Fast jag väger 7 kg mer och för 10 år sen hade jag betydligt mer muskler.

Jag tror allt jag såg den och du såg ju grymt snygg ut :). Igår var jag på stan och provade klänning. Köpte mig en märkesklänning som satt som en smäck och har man som jag knappt kommit i flerfamiljstält så är det fantastiskt att ha en klänning i storlek 44 :) Joseph Ribkoff heter designern och jag provade flera av hans vackra klänningar och det var lite svårt att välja. Just nu så byter tydligen affären ägare så alla klänningar var till halva priset, hihihihihi. Fasen vilken tur jag alltid har! Så nu ska jag och gubben till stan och prova underkläder, skor, en snygg kostym, skjorta, och annat kul. 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jag tror allt jag såg den och du såg ju grymt snygg ut :). Igår var jag på stan och provade klänning. Köpte mig en märkesklänning som satt som en smäck och har man som jag knappt kommit i flerfamiljstält så är det fantastiskt att ha en klänning i storlek 44 :) Joseph Ribkoff heter designern och jag provade flera av hans vackra klänningar och det var lite svårt att välja. Just nu så byter tydligen affären ägare så alla klänningar var till halva priset, hihihihihi. Fasen vilken tur jag alltid har! Så nu ska jag och gubben till stan och prova underkläder, skor, en snygg kostym, skjorta, och annat kul. 

En designklänning går ju aldrig ur modet så det är en bra investering. Och skulle storleken ändras nångång framöver går det säkert att sy om den

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Sådär, nu var bröllopet avklarat och jag kände mig så otroligt snygg i min fina klänning. Ja inte snyggare än bruden, det går inte :) Jag har haft det så himla hektiskt och i morgon ska jag börja jobba så jag får komma med lite mer när jag hinner och kanske också bildbevis om det går. Jag hade platåpumps som var jättesköna, men efter en dag i såna skor.....Fy fasiken alltså,heheheheh. Det lär dröja innan jag klämmer ner fötterna i såna skor igen.

Ja vi hörs :)

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...