Jump to content

När man tror att man hört allt....


Bitte

Recommended Posts

Var har den videon publicerats?? Hon bidrar till ohälsa genom desinformationen om animaliskt fett och LCHF!! Och 15 kg kött per år... jeez alltså   :wacko:


 


Naturbetat kött och fett är bra för hälsa och miljö, och mättat fett är bra. Och massor av människor mår bra och bättre av LCHF oavsett vad hon påstår!!


  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

 

Var har den videon publicerats?? Hon bidrar till ohälsa genom desinformationen om animaliskt fett och LCHF!! Och 15 kg kött per år... jeez alltså   :wacko:

 

Naturbetat kött och fett är bra för hälsa och miljö, och mättat fett är bra. Och massor av människor mår bra och bättre av LCHF oavsett vad hon påstår!!

 

Den är upplagd på Region Örebro Läns Facebook-sida.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Helt makalöst. Hur kan hon säga att alla "modedieter" är farliga på sikt? Ingen har ju undersökt det! Vi är ju många som äter LCHF stadigt, följ oss till vi dör!

Jo, modefieten fettsnålt är testad i 30 år. Och den har ju visat sig farlig.....

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Denna "Läkare mot framtiden" som jag brukar kalla de, är en synnerligen farlig organisation. De rider på folks tilltro till läkare och sprider vegan-propaganda.

 

De borde anmälas för att få prövat hur korrekt det är enligt lag. 

Läkare ska arbeta enligt Vetenskap och Beprövad erfarenhet.

Det finns inge korrekt vetenskap bakom veganism. Och erfarenheten är att det är skadligt för individen.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Det lustiga med animaliskt versus vegetabiliskt fett är att vegetabiliskt fett sänker kolesterolet men inte antalet hjärt-kärlsjuka. Så logiken haltar.

 

Precis, så kopplingarna mellan kolesterol och hjärt-kärl-sjukdom är möjligen ett litet missförstånd... :rolleyes:

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Jag är fortfarande inne på hypotesen att det är Colan och pommesen man drar i sig tillsammans med det mättade fettet!

 

För att inte tala om allt rött kött man då oxå äter.. och som väl så finns det goda vetenskapliga studier som lyckats säkerställa vad detta leder till.. mera snus/rökning, alkohol och strunta i motion!

 

Inte nog med det.. en annan konsekvens är att man flyttar till ett riktigt lågstatusområde!

 

Såå.. akta er för att gå in på Mc Donalds/BK.. what ever!

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Skulle man inte kunna ge igen med samma mynt som Annika Dahlqvist fick och anmäla någon av de här stollarna till Socialstyrelsen? Det dom säger är ju inte i enlighet med vare sig vetenskap eller beprövad erfarenhet. Det finns inget vetenskapligt stöd för att animaliskt fett bidrar till hjätkärl- eller några andra sjukdomar. Socialstyrelsen vill såklart inte ha detta på sitt bord och kommer naturligtvis att avslå/lägga ner, men det skulle ju vara intressant att läsa den motivering som dom tvingas knopa ihop  :)

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Stackars Örebro län!

Vilken BS! Verkar att kliniken är sponsrat av margarintillverkare el. dyl. Det sämsta kosten man kan äta är förresten sjukhusmat, och inte bara i Sverige. Dessutom är det bäst att hålla så långt avstånd från läkare överhuvudtaget, de vill tillsammans med farmaindustrin bara tjänar pengar på hjälpsökandes bekostnad. 

Se till att vara friskt så långt som möjligt genom rätt kost, rörelse, glädje osv. och undviker läkare. Tror att det är det bästa preventivmedicinen. Tyvärr är läkare de okunnigaste yrkeskategori på planeten och det finns bara vissa undantag (ni vet vem). Har aldrig träffat än som visste nånting bra (man kan ju göra sin egen uppfattning genom att läsa rätt literatur och testa på egen kropp).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Den här kvinnan begår ju tjänstefel när hon uttalar sig kring saker som ingen har forskat på och som inte har några bevis kring. Anmälan till socialstyrelsen är ju det minsta man borde göra, tyvärr hitta jag inget formulär på deras hemsida för sånt så folk i branschen kan ju gärna hjälpa till med det. 

 

Hon eldar ju även på den stora vilseledande maskinen runt forskning av kost och hälsa. Det är tråkigt att se seriösa forskare som publicera sina resultat utan vilseledande manipulation av siffror och procent, hamnar i skuggan av dom som öser ut sig skit och trollar med siffror för att försöka få det att se ut som det är större påverkan än vad det är. Och när oberoende studier kommer ut och motbevisar nyttan med tidigare råd så kör man på som inget hänt. När folk läser igenom gammal forskning som folk baserat sina åsikter kring och ser att det står svart på vitt att dom tolkat fel, då kör man på som inget hänt. Hur många forskare både svenska och utomlands har inte bevisat att hela fett-hjärt-kopplingen är skitsnack. 

 

Kan man inte lägga fram en teori och en mätmetod som går att upprepa med samma resultat av alla som vill utföra experimentet själv så är det ju bara egna teorier och egna åsikter. 

Står en läkare och säger att man kan reversera typ 2 diabetes med kost så borde ju sjukvården vara överlyckliga för dom vill ju spara pengar på allt dom kan med nerskärningar, tänk vilken kostnad man kunde minska genom att lägga ner hela diabeteskliniken och ersätta den med en skyllt där det står "ät inte Kolhydrater av något slag". 

Istället kommer det idioter som denna kvinna och plockar pengar från industrin och planterar deras åsikter i sjukvården (har inga bevis för att hon gör det, det är en egen åsikt baserad på att det är den enda anledning, förutom att vara dum i huvudet, som skulle förklara varför man står och ljuger). Mitt bevis för att industrin styr våran sjukvård kommer från min lokala BVC där en matvarubutik skickar föreläsare som föreläser om nyttan med tillsatser i deras barnmat som sen min BVC-läkare säger till oss, och när jag ifrågasatte hennes källa till denna kunskap så sa hon rakt ut att det var föreläsare från matbutiken som varit där och sagt detta, och det var ingen som ifrågasatte om denna föreläsare var forskare eller läkarutbildad och vart dom oberoende testerna fanns utan det var solklar reklam och propaganda. Det är ganska genomskinligt att Örebros klinik blir lika vilseledda av folk som inte har utbildning inom området eller kommer från andra organisationer med vinstintresse. 

Link to comment
Share on other sites

Hon refererade antagligen till den här studien angående den ökade risken för hjärt-kärlsjukdom (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4323805/). 

 

Studien är baserad på information insamlade under andra studier. Forskarna valde att titta på dieterna hos individer som överlevt en hjärtattack. De hypotiserade att de med dieter med lägre andel kolhydrater skulle ha en minskad dödlighet.

 

Det de fann var att dieter med låga kolhydrater och mycket animaliska produkter resulterade i en ökad dödlighet (hos dem som redan genomlidit en hjärtattack). Lågkolhydratsdieter baserade på vegetabilier gav ingen förbättring i förhållande till normaldieten. Alltså konkluderade de att dieter med mer animaliska fett- och proteinkällor var ohälsosamma för personer som genomlevt en hjärtattack. Antagligen har livsmedelsverket tagit detta i åtanke som en implikation på att lågkolhydratsdieter kan vara ohälsosamma. 

 

Men värt att påpeka är att studien inte undersökte en strikt lchf diet. Fick som minst 40% av sina kalorier från kolhydrater, och även om forskarna fann att ju mindre energi som kom från kolhydrater desto större blev mortaliteten så säger det inte direkt någonting om hälsoeffekterna av en ännu kraftigare kolhydratsrestriktion. 

Link to comment
Share on other sites

Lite tog du väl i här Sonja. Det är mycket grejor på ett järnspett, och en människokropp har lite fler. Visst har jag träffat många läkare som är negativa till LCHF, men ändå påstår att det spelar ingen roll vad jag äter. Men när det kommer till kritan är det stora flertalet uppriktigt intresserade av förändringarna som kosten åstadkommit (när vi väl kommit över det där med att smör är dödligt) och inte alls intresserad av att skriva ut mediciner i onödan.

Så mycket trassel som jag haft på sistone så är jag tacksam över att läkarkåren är så kunnig och utbildad och intresserad som den är i Sverige

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...