Gå till innehåll

Moraliska problem med LCHF (kött, ägg, mejerier)


Recommended Posts

Ok. Men bacon/sidfläsk är ju kött så blir lite förvirrad när folk skriver att de inte äter mer kött utan fokuserar på fett. Fast de kanske menar att de äter mindre kött eftersom de äter fettet och blir mätta snabbare.

 

Gud vad hungrig jag blir av allt matsnack.  :P *fastar*

 

Ja, precis så är det. Fettet är det tillbehör på tallriken som ger mättnad. Protein är också ett tillbehör på tallriken och kan begränsas. Största delen av tallriken ska enligt min mening bestå att ovanjordgrönsaker. Fett är också bra för att tillgodogöra sig näringen i grönsakerna.

 

Sen talar många om att paleo är mer palett, en "template", än en kost man ska följa slaviskt (fast det kan vara bra att göra i början). Många som äter enligt paleo måste utesluta mejerier helt eftersom de t ex har autoimmuna sjukdomar. Jag tål både smör, crème fraîche och get- och får-ost bra.

 

Jag tycker också att LCHF är som en palett där man kan plocka ihop det som passar en själv. T ex intaget av kolhydrater tror jag är jätteindividuellt hur mycket man klarar. Jag mår bäst av att variera har jag märkt. Igår t ex åt jag en riktigt kolhydratrik lunch, och sen knappt något mer på hela dagen. Idag kommer jag äta rätt strikt.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ok. Men bacon/sidfläsk är ju kött så blir lite förvirrad när folk skriver att de inte äter mer kött utan fokuserar på fett. Fast de kanske menar att de äter mindre kött eftersom de äter fettet och blir mätta snabbare.

 

Gud vad hungrig jag blir av allt matsnack.  :P *fastar*

 

Mm.. förvirrad kan man bli.. och hungrig!

 

Problemet är när man kommer från olika tankevärldar!

 

Ett problem som flera har när de närmar sig LCHF fast utan kunskap om macronutrienter och deras energifördelning i olika livsmedel!

 

Sidfläsk är kött.. no snack om saken.. däremot så har det en macronutrientfördelning som påminner om rent smör.. sug på den tanken ett tag! :blink:

 

Köp färskt sidfläsk i din affär, testa hur många skivor du orkar äta och hur länge du står dig!

 

Det är altså nästan som att äta smör med sked.. macronutrientmässigt och energimässigt! :o

 

Ät även svålen.. den tillför andra aminosyror som ioförsej inte är essentiella.. främst sådant som brukar slumpas ihop i begreppet kollagen! :P

 

Inte nog med det.. vi har tarmbakterier i Colon som är specialiserade på att bryta ner sk animaliska fibrer, främst svål, senor och brosk.. du behöver inte köpa detta som tillskott, ej heller överdriva intaget av vare sig vegetabiliska fibrer, RS eller animaliska.. däremot så kan det ge en fingervisning om vilken föda våra stenåldersgener är anpassade för?

 

Problemajset är att det tenderar till att man blir tvungen att sluta köpa alla dessa hårt processade, högt raffinerade och jävligt hårt drivna/uppfödda produkter!

 

Sådant tär på plånboken iomed att riktig mat kostar en slant medans junkfood är mer köp tre betala för två!

 

Den sista tredjedelen tenderar främst hur som helst vara vatten och/eller kolisar!

 

På detta så går det inte ens att jämföra sidfläsk med kycklingfile.. det är diametralt olika macronutrientfördelning även om de bägge går under epitetet kött!

 

Testa för övrigt baconlindad kycklingfile.. helst Bosarps file och riktigt torrsaltat bacon!

  • Gilla 3
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Fast vad för fett äter du? Jag får uppfattningen att det är mejerier/smör som står för det mesta fettet. Som vi vet krävs det ju en kossa för detta och en kalv.

 

Undantaget är Paleo som hämtar fettet från avokado, kokos och vegetabiliska oljor (rena oljor är dock inte Paleo om man ska vara ärlig). Å andra sidan finns det även Paleo-ätare som äter Ghee dvs. kräver återigen en kossa. Jag anser att Ghee inte hör hemma i en Paleo-kost alls. Finns ingen grottmänniska som åt det.

 

Hemmagjord majonnäs är min största fettkälla, så det blir ju en del ägg så klart. Kryddar den på en mängd olika sätt beroende på vad jag ska äta. Aioli har blivit en favorit här hemma nu när det är grilltider. :)

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Sitter och letar KRAV-certifierat och naturbetes kött i veckobladen. Ska snart till affären och kolla igenom utbudet. Har dessvärre mycket dåligt ekonomi men det måste gå ihop.

 

Kuriosa: Mailade Matpriskollen (app) och poängterade felmärkning av Änglamarks ekologiska grillkorv. Stod KRAV trots att den inte är det.

 

Förutom Gröna gårdar hittade jag Jord på trynet (upptäckte att Gröna gårdar endast säljer nöt och lamm). Jord på trynet lät som glada grisar.

 

Tänkt lite på slakten. Förstår att det ofta sker i slakterier. Någon som vet hur många eller vilka gårdar som sköter slakten själv? Gårdar som är KRAV-certifierade.

 

Hittade även Gårdsnära men där framgår ju inget om hur djuren lever, vad de äter eller att de är KRAV-certifierade. Så Gårdsnära kanske inte är någon vidare bra sida. Gröna Gårdar och Jord på trynet verkar bättre.

 

Jord på trynet säljer dessutom till dagligvaruhandeln.

 

Önskar allt kött som såldes kunde behandlas värdefullt.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Idag blev det ett mindre paket nötfärs (KRAV) och en rökt korv (påläggskorv) för halva priset som gick ut idag. Sen MSC-märkt torskryggsfilé.

 

Drar in på sallad och ekologiska grönsaker i förmån för bättre kött.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Cowfunding är ett alternativ för dem som bor i Skåne. 

 

http://cowfunding.se/

 

Vi vill utmana och uppmuntra våra kunder att äta kött på ett mer hållbart vis. Genom att samarbeta med gårdar som föder upp välskötta, friska och harmoniska djur, och genom att sälja hela kon, så kan vi bidra till ett godare och mer medvetet sätt att äta.”

 

 

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Någon KRAV-certifierad gård som slaktar själv känner jag inte till. Däremot finns Hälsingestintan som har ett mobilt slakteri. Djuren slaktas på gården där dom är uppfödda.  http://www.halsingestintan.se/halsingestintan/

 

 

Husa gård var först med KRAV. De har eget slakteri. Nu ska de tyvärr lägga ned.

http://www.husagard.se/om

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag tänker som så, att om man ur etisk synvinkel inte ska behöva må dpligt eller få moraliska bekymmer geenom att äta lchf eller i sig saken att äta kött.

 

Därför att apropå sanningarnabakom framtagning av mediciner och medicintekniska lösningar, genomgående varit betydligt grövre än att som mänsklig varelse känna sig spontant existentiellt som naturlig köttätare varmed däremot det inte varit lika naturligt med en hel del spektakulär experimentell forskning, särskilt inte när man ser till vilka ändamål forskningsframsteg används, och hur samhällsplanering förvaltar så dyrbar forskning med emellanåt dyrbart svinn.. där väldigt mycket både personliga och kollektiva tragedier är både medvetet och målriktat framtaget att cyniskt ses som nödvändiga bieffekter s,k collateral damage.

 

Sett till detta, och lägg då till försvarsteknologisk industri, som är megastor men till största del att man enbart vet toppen av tt isberg, av dess aktiviteter.. då är det i jämförelse att äta lite kött då och då.. absolut ingenting, det är peanuts!!

 

Moraliskt etiskt, nästan löjeväckande fjuttigt.

 

För det har länge funnits, och ännu alltjämt pågående ständigt aktiv, extremt cyiska metoder i hu rman manipulerar fram en hel massa märkliga förhållningssätt - det ska vara en personlig angelägenhet att välja mellan ett salladsblad eller en biff. Inget som ens samvete ska behövautöver det redan helvete som man så motvilligt mer el mindre, indirekt ch direkt TVINGAS acceptera. 

 

Jag ser det rent proportionellt, att jag äter knappt en hel ko om året.. rent moraliskt, är inget.. mot vad som sker och tystas bakom kulisserna.

 

Man ska inte behöva existera, äta.. och därtill må mentalt elelr emotionellt illa.. över det lilla att äta kött.

 

Vad lever man då här för när man ju inte överlevde på vegankost.. innan industrin började förädla och designa mer välanpassad vegetarisk kost?

 

Man överlever dåligt på vegetabilier, det är min tro - ur det lilla jag lärt mig. (och erfarit, mitt hår reagerar nästan omedelbart efter en veckas vegetarisk kost, dessutom blir jag, med min kroppskonstellation tyvärr aldrig mätt på vegan. eller veg.kost

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Är man bara mentalt färdig med att människosläktet är köttätare/allätare.. då kan de värsta moraliska betänkligheterna åtminstonde minska lite, vad gäller ev, ångest och hämning i att tillgodogöra sig bra kostsammansättning.

 

Det är som alltid, att kunskap är DYRT.

 

Och ibland, mycket svåråtkomligt.. hurra för IT-teknologi o.dyl.  Jg är inte den som har alltigenom frälsande ord att säga om IT-teknologi, men där den är bra, kan den bli som bäst.. och utgöra källa, för annars oåtkomlig kunskap!

 

T.ex .. att kostdoktorn, är tillgänglig.. för inte enbart patienter  :) , kan rädda iaf mitt liv ifrån ett helvete, eftersom matintagets kvalitet ju är Aoch O som de gamla föregångarna lltid sagt. 

 

Att sedan välja mat  någorlunda efter sina preferenser , kan inte vara alldeles galet.. och inte fel att välja att ta med etiska aspekter alls.. så länge man mår bra av det. 

 

Mycket inom veganrörelsen, dess filosofi.. faller mig enormt i smaken.. att jag personligen känner det idealistiskt att själv tillämpa det, är en helt annan sak, veganism.. gör mkt gott för samhällen!!! Belysningskampanjer, vad skulle vi göra utan extremerna? Extremen/ytterpolen befinner sig trots allt på skalan som har en mitt.. och menad att relateras till. Annat med vad som faller utanför skalan.. som går psykologiskt back.. och skadar istället för bygger upp.

 

mkt politik här nu... var inte meningen. men det går bra med min keto... jag äter förstås mindre kött med detta, än när jag bara hemfaller åt marknadens lockelser.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
  • 2 weeks later...

Har inte riktigt lyckats komma igång med LCHF på heltid än (blivit en del skräpmat och glass) men jag ger inte upp än. Svårt att komma bort från gamla vanor. Svårare den här gången eftersom "veganen i mig" spökar.

 

Måste dock meddela att det inte var så svårt att köpa KRAV-märkt kött på tight budget. Använder appen Matpriskollen och köper typ allt KRAV-kött jag kan hitta på rea (fryser även ner). Sen har jag köpt kort datum (både KRAV-märkt och vanligt). Det gäller bara anpassa sig och inse att man inte kan bestämma vilken köttdel eller djur man ska äta varje dag utan äta vad som finns. Ja, ungefär som grottmänniskan. De kunde inte välja sin mat varje dag heller. ;)

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Har inte riktigt lyckats komma igång med LCHF på heltid än (blivit en del skräpmat och glass) men jag ger inte upp än. Svårt att komma bort från gamla vanor. Svårare den här gången eftersom "veganen i mig" spökar.

 

Måste dock meddela att det inte var så svårt att köpa KRAV-märkt kött på tight budget. Använder appen Matpriskollen och köper typ allt KRAV-kött jag kan hitta på rea (fryser även ner). Sen har jag köpt kort datum (både KRAV-märkt och vanligt). Det gäller bara anpassa sig och inse att man inte kan bestämma vilken köttdel eller djur man ska äta varje dag utan äta vad som finns. Ja, ungefär som grottmänniskan. De kunde inte välja sin mat varje dag heller. ;)

 

Mm.. prexis.. hade det funnits utskuren gräsbetesbiff/ekologisk bea varje dag till reapris i affären så kanske jag hade levt på detta? :P

 

Men som väl är så förekommer detta väldigt sällan.. så då blir jag tvungen att tänka efter lite grand och ta fram mina slumrande kokkonster!  :o

 

Det är mest mentalt.. tänka i nya banor!

 

Som regel så är de sämre bitarna på djuret godare.. grejen är att de kräver mer tankemöda/kokkonst.. långkok eller lågtemperatur i ugnen!

 

http://www.gronagardar.se/recept-tips/att-ugnsbaka-kott/

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Måste säga att jag har svårt för äta kött, kanske mest nötkött.

 

Gjorde en chilifärs på hönsfärs (KRAV-märkt) och det gick visserligen ner men då hade jag två burkar bönor (vita bönor + kidneybönor). Bönor är väldigt mättande faktiskt.

 

Fisk går dock ner utan svårigheter. Vet inte varför. Kanske ska äta fisk om det är det som går ner.

 

Såg att några skrev att ni åt bönor så funderar på göra det också.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Gått några dagar nu. Tror jag tröttnat eller ogillar köpta hamburgare. De innehåller ju inte bara kött och kryddor, vet inte om det är det eller något annat som gör de mindre aptitliga. För åt rena hemmagjorda hamburgare i midsommar och de gick ner mycket lättare (bestod av blandfärs+peppar+salt). Får kanske satsa på göra egna hamburgare, det var ju lätt.

 

Köpte nu KRAV-märkt fläskkarré och det gick ner (inte tyckt om det tidigare men nu gör jag av någon anledning). Tänkte jag får passa på medan det är rea nu så cyklade och köpte en till. 99 kr/kg på Coop.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
  • 3 months later...

Måste uppdatera lite. Det är ta mig fan skillnad på bara svensk fläskkarre och KRAV-märkt. Köper KRAV-märkt pga. djurhållningen men köttet är fan godare också. Som en trevlig överraskning och bonus. Min pappa köpte nämligen hem massa fläskkarre till mig och jag tänkte inte på protestera pga. kort datum men - det är inte alls gott! Fan. Har jag gått och blivit finsmakare nu? [emoji33]

 

Skickat från min FRD-L19 via Tapatalk

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Alien, om jag förstår ditt resonemang rätt så föredrar du egentligen fisk... Så varför ens äta kött? Jag gillar teorin att människan enorma behov av EPA (omega 3-fettsyra) kommer sig av att vi är utvecklade vid havet, inte på savannen. En väldigt logisk teori på många sätt och vis.

Äter du fisk så behöver du inte oroa dig för näringsbrist, du behöver inte kött/fågel. Jag är övertygad om att en paleo-diet med fisk och skaldjur som proteinkälla är fantastiskt hälsosam! Själv älskar jag fläskkött och har svårt att sluta med det men som så många andra i tråden vill jag av etiska och kvalitetskäl ha kött från glada grisar och kor som mått bra medan de levde.

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Måste uppdatera lite. Det är ta mig fan skillnad på bara svensk fläskkarre och KRAV-märkt. Köper KRAV-märkt pga. djurhållningen men köttet är fan godare också. Som en trevlig överraskning och bonus. Min pappa köpte nämligen hem massa fläskkarre till mig och jag tänkte inte på protestera pga. kort datum men - det är inte alls gott! Fan. Har jag gått och blivit finsmakare nu? [emoji33]

 

Skickat från min FRD-L19 via Tapatalk

 

Det är en av de allvarligaste biverkningarna med att börja närma sig LCHF/Paleo!

 

Sånt man åt förut smakar inte längre, när man väl fått smakat på riktig mat! :huh:

  • Gilla 6
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Måste uppdatera lite. Det är ta mig fan skillnad på bara svensk fläskkarre och KRAV-märkt. Köper KRAV-märkt pga. djurhållningen men köttet är fan godare också. Som en trevlig överraskning och bonus. Min pappa köpte nämligen hem massa fläskkarre till mig och jag tänkte inte på protestera pga. kort datum men - det är inte alls gott! Fan. Har jag gått och blivit finsmakare nu? [emoji33]

 

Skickat från min FRD-L19 via Tapatalk

Gör en gryta och frys in.
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Alien, om jag förstår ditt resonemang rätt så föredrar du egentligen fisk... Så varför ens äta kött? Jag gillar teorin att människan enorma behov av EPA (omega 3-fettsyra) kommer sig av att vi är utvecklade vid havet, inte på savannen. En väldigt logisk teori på många sätt och vis.

Äter du fisk så behöver du inte oroa dig för näringsbrist, du behöver inte kött/fågel. Jag är övertygad om att en paleo-diet med fisk och skaldjur som proteinkälla är fantastiskt hälsosam! Själv älskar jag fläskkött och har svårt att sluta med det men som så många andra i tråden vill jag av etiska och kvalitetskäl ha kött från glada grisar och kor som mått bra medan de levde.

 

Du har rätt och tack för påpekandet (ibland blir man blind). Jag älskar fisk men har svårare för kött som i fläsk och nöt. Däremot gillar jag faktiskt kyckling och det är nästan värst för det verkar skitsvårt att hitta KRAV-märkt kyckling. Svårare än hitta KRAV-märkt fläskkött. Det verkar finnas mycket mer KRAV-märkt nötkött av någon anledning.

 

Ska nog göra som du skriver och bara äta det jag tycker är gott (både logiskt och vettigt egentligen). I mitt fall fisk och skaldjur, med inslag av kyckling när jag väl lyckas hitta en KRAV-märkt, eller så är jag hemsk som förra veckan och köper en omärkt färdiggrillad halv kyckling (svensk dock och tydligen producerad inte långt ifrån min ort).

 

Känns ändå viktigt, precis som du skriver, att välja kött från grisar och kossor som mått bra medan de levt (om man nu vill äta det).

 

Så numera blir det MSC-märkta fiskar och skaldjur samt någon (förhoppningsvis!) KRAV-märkt kyckling och/eller kalkon.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Mm.. har man hund så skall den oxå självklart ha mat!

 

Oandrasidan.. kan du ge det till hunden så får du lov att vara solidarisk och äta minst hälften själv!

 

Katter kan få lov att Barfa sig själva ute i trädgården/skogen, när du inte är hemma.. för övrigt så är katter petigare på födan då de är rätt strikta karniovorer!

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Oandrasidan.. kan du ge det till hunden så får du lov att vara solidarisk och äta minst hälften själv!

Hahaha. Vår hund äter redan BARF (VOM men provar Sund hundmat nu).

 

Skickat från min FRD-L19 via Tapatalk

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tänkte bara komma med ett inlägg i debatten när det kommer till fisk. Jag har inte några moraliska betänkligheter att äta varken det ena eller det andra, men odlade rovfiskar, så som lax.. är något man inte skall äta alls om man tycker om miljön. Lax och andra rovfiskar som odlas, matas med fisk som fångas i havet.. och då menar jag all fisk.

Jag såg på en dokumentär som jag eftersom jag har tillfälligt hjärnsläpp inte kommer i håg vad den heter.. visar hur man varje år tar upp löjligt mycket fisk som man senare maler ned och matar "tama" fiskar med. Vissa länder har naturligtvis kvoter på hur mycket t ex makrill man får tar upp. Men som överallt annars finns det ju de som skiter i vilket och tar upp hela bestånd. Sedan maler man ned det för att mata andra fiskar som man hellre vill ha. Det gör att hela ekosystemet blir totalt obalanserat.

 

En annan sak man skall äta så mycket man någonsin kan av oavsett hur det är upplockat är kungskrabba, den skövlar havsbotten på allt den kommer över och slår effektivt ut sina konkurrenter.. och att den inte räknas som ren "skräpmat" = billig mat äjr för mig en gåta. Det borde typ vara basföda för att vi skall bli av med eländet.

 

När det kommer till hunden.. är hon också som en allätare.. så länge det finns spår av kycklingköttbullar i  :P

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tänkte bara komma med ett inlägg i debatten när det kommer till fisk. Jag har inte några moraliska betänkligheter att äta varken det ena eller det andra, men odlade rovfiskar, så som lax.. är något man inte skall äta alls om man tycker om miljön. Lax och andra rovfiskar som odlas, matas med fisk som fångas i havet.. och då menar jag all fisk.

Jag såg på en dokumentär som jag eftersom jag har tillfälligt hjärnsläpp inte kommer i håg vad den heter.. visar hur man varje år tar upp löjligt mycket fisk som man senare maler ned och matar "tama" fiskar med. Vissa länder har naturligtvis kvoter på hur mycket t ex makrill man får tar upp. Men som överallt annars finns det ju de som skiter i vilket och tar upp hela bestånd. Sedan maler man ned det för att mata andra fiskar som man hellre vill ha. Det gör att hela ekosystemet blir totalt obalanserat.

 

En annan sak man skall äta så mycket man någonsin kan av oavsett hur det är upplockat är kungskrabba, den skövlar havsbotten på allt den kommer över och slår effektivt ut sina konkurrenter.. och att den inte räknas som ren "skräpmat" = billig mat äjr för mig en gåta. Det borde typ vara basföda för att vi skall bli av med eländet.

 

När det kommer till hunden.. är hon också som en allätare.. så länge det finns spår av kycklingköttbullar i :P

Älskar dessvärre lax. Köper dock alltid MSC-märkt dvs. vildfångad så den har nog matat sig själv så att säga. Ska dock försöka ta och testa lite mer fisk. Är rätt dålig. Tips? Gillar makrill men inte när den ligger i tomatsås. Tycker inte om tomatsåsen den kommer i särskilt mycket och jag tröttnar snabbt (på tomatsåsen alltså).

 

Lite mer skaldjur skulle inte sitta fel men det kan vara rätt dyrt.

 

Skickat från min FRD-L19 via Tapatalk

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Älskar dessvärre lax. Köper dock alltid MSC-märkt dvs. vildfångad så den har nog matat sig själv så att säga. Ska dock försöka ta och testa lite mer fisk. Är rätt dålig. Tips? Gillar makrill men inte när den ligger i tomatsås. Tycker inte om tomatsåsen den kommer i särskilt mycket och jag tröttnar snabbt (på tomatsåsen alltså).

 

Lite mer skaldjur skulle inte sitta fel men det kan vara rätt dyrt.

 

Skickat från min FRD-L19 via Tapatalk

 

 

Skickat från min iPhone med Tapatalk

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skickat från min iPhone med Tapatalk

Är typ usel på det här med att svara från telefonen..

 

Fiskar som är snällare beroendes på hur de odlas är

Tilapa - en allätande fisk som även äter vegetabiliskt foder

Flundra är ett superbra alternativ och funkar bra för mig som inte tycker om så "köttig" vit fisk.

Håll utkik efter kungsflundra.. den är jättegod!

 

Sedan är det ju typ abborre och sånt. Jag är för att vara helt ärlig dålig på fisk, men ska kolla med maken för att se vad han säger.

 

Mackrill tycker jag påminner för mycket om typ kattmat för att jag ska kunna ära det. Yngsta dottern är däremot helt frälst i just det [emoji23]

 

 

Skickat från min iPhone med Tapatalk

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag kallar makrill i tomatsås för kattmat, för det luktar som kattens mat. Nu när jag är borta några dagar konstaterar maken att han klarar sej med oliver, ost, korv och kattmat. (han kan (vill) inte ens koka ägg).

 

Kolla under recepten här på forumet. Jag har iaf lagt upp ett par trevliga fiskrecept som jag använder

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Inkokt makrill är gott. Också makrill i ugn med persilja, smör och citron. Jag använder mest fryst makrill eftersom jag inte får tag i färsk där jag bor.

 

Saltsill är heller inte dumt. Jag steker enormt mycket lök, lägger den i en ugnsform, sillen ovanpå, lite (eller mycket) smör på, sen grädde. Skjuts in i ugnen i tio-femton minuter.

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack för tipsen. Själv tycker jag inte att makrill luktar kattmat men att tonfisk på burk gör. Har dock aldrig haft katt själv. Fast varför kan inte kattens mat vara god för? [emoji16]

 

Skickat från min FRD-L19 via Tapatalk

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...