IML

Mulliga mammans pepptråd

Recommended Posts

Tänkte skapa en egen tråd här, som "dagbok" för att samla tankar och erfarenheter, välkomnar pepp, tips och kommentarer! 

 

Nyss fyllda 40, två barn (10 och 12 år), försöker balansera jobb, pendlande make, barnens aktiviteter, hushållsarbetet (sist på priolistan :rolleyes: ) & egen träning så att alla blir nöjda. Samt servera mat som alla tycker om och som är nyttig. Ingen lätt ekvation.

 

Äter LCHF sedan 7-8 år tror jag, ganska liberal, främst för att hålla vikten i schack men också för att må bra, slippa sug och hungerkänslor. Har alltid kämpat med vikten, aldrig haft någon jättestor övervikt men desto svårare att bli av med. Har gått ner med hjälp av VV 2 gånger (8 kg första gången, 14 kg andra tror jag), efter varje graviditet gått upp allt och lite till. Efter barn nr 2 klarade jag inte en omgång till. Så hittade jag LCHF, tack vare Annika Dahlquist.

 

Har ganska lätt att gå ner, vet egentligen hur jag ska äta, men har ett antal stötestenar som jag trillar dit på. Då kan det bli en vecka eller två med mera kolhydrater, allmän överätning och några kilo plus. Vikten har de senaste åren pendlat mellan 71-76 kilo, just nu ca 71. Dit kommer jag ganska lätt, men sen tar det alltid stopp. Vet inte om det är psykologiskt (nu är jag nära målet = mera slarv) eller nån sorts fysiologisk platå jag hamnar på. Vill egentligen ner på 64-68kg till mina 167 cm. Förutom viktnedgång vill jag också hitta vad det är som triggar mig att med jämna mellanrum stoppa i mig massor av sånt jag egentligen vet att jag mår dåligt av. Har under årens lopp hittat och försökt eliminera många triggers, men en del kvarstår uppenbarligen.

 

Min målsättning är att äta 2-3 gånger / dag. 

Frukost: Ofta bara svart kaffe. Är jag hungrig en skål (ca 1 dl) rysk yoghurt med lite blåbär och mandlar, eller äggröra på 1 ägg och smör.

Lunch: Må-fre i matsalen på jobbet. Vi har en bra salladsbuffe som jag fyller halva tallriken med (Basen är strimlad vitkål därtill mindre mängd av gurka, tomat, riven morot, pizzasallad eller coleslaw, ibland finns det rädisor, rå blomkål, champinjoner, strimlad zucchini...) Ringlar olivolja över. Sen proteindelen från någon av huvudrätterna, ofta fisk. Idag en fin bit lax. Väljer förstås bort tillbehör i form av pasta, potatis eller ris. 

Middag: Något hemlagat, kan vara omelett, färsbiffar, kyckling eller fisk. Med någon grönsak; kokt broccoli, smörfräst vitkål, etc. Majonnäs, smörklick eller någon god sås till.

 

Sen tillkommer allt det där onödiga, som jag kämpar med men inte alltid klarar att låta bli: En näve mandlar framför tv'n. Några ostskivor som slinker in under matlagningen. Den där rutan mörk choklad som blir 2-3 rutor. Chipsen som maken köper hem, som jag oftast men inte alltid kan låta bli. Ibland äter vi inte alla tillsammans av olika anledningar. Då händer det jag äter upp barnens rester fast jag kanske ska äta middag med maken en timme senare.

 

Och så andra stötestenar, som jag tror jag får återkomma till i kommande inlägg. 

 

 

  • Gilla 6

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Välkommen till forumet IML, det ska bli spännande att följa din tråd  :)

 

Utan att veta så mycket, så känns det som att du kanske får i dig för lite fett till måltiderna, som lunch och middag, eftersom att du är sugen och äter innan middagen och även på kvällen.

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack :-)

 

Ja, möjligt att luncherna blir lite fettsnåla. Förut tog jag ofta med matlåda för att ha lite mer koll på vad jag stoppar i mig, men då får jag äta själv i fikarummet när kollegorna går på lunch och det är inte så kul. Tycker också vi har rätt bra mat på jobbet, förutom att det är lite dåligt med fettet då.

 

Middagen idag blev omelett på två ägg, ett par msk créme fraiche, stekt i mycket smör. Fylld med paprika, tomat, vårlök, färskost, och cheddarost. Därtill hemgjord coleslaw. Gott och mättande. Barnen kom hem sent, när de skulle äta middag slank det ner 2-3 köttbullar fast jag inte var det minsta hungrig. Typiskt onödigt!

 

Ikväll har jag utmanat mitt inre sockertroll. Lovade att baka till äldstas klasspicknick imorgon kväll. Jag älskar att baka, bakade ofta förr både kakor och bröd. När jag började med LCHF bakade jag en del LCHF-bröd och kakor men har slutat med det också annat än till speciella tillfällen. Triggar bara till överätning har jag lärt mig...

 

Men nu har jag bakat ett par sorter, och lyckats hålla mig från att smaka. Känner mig själv så pass, tar jag en bit blir det ingen hejd.

 

Nu ska jag sätta mig i TV-soffan med en slät kopp te, trevlig kväll :-)

  • Gilla 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Finns det bregottpaket på lunchen som du kan fylla på med? När jag äter ute tar jag 2-3 paket och kompletterar med. Förstår att lunchen är viktig socialt sett men om du skulle prova halvfasta och ta en promenad i stället och kanske en kopp buljong med kokosolja ett par dar i veckan? Jag fixade lite viktnedgång med att hoppa frukost och lunch 2 dar i veckan. 1 kg per månad i 7 månader.

Du har så lite övervikt så det är nog svårt att ta med att bara äta rätt

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Lite klurigt det där med fasta... Experimenterade lite med det för ett par år sen. Upplevde att det kunde gå rätt bra för stunden men sen trigga igång överätning någon dag efter. Kanske ska testa igen, lite mer kontrollerat.

 

Annars är jag just ni inne på precis tvärt om: Börja äta frukost regelbundet, se om det hjälper mot det här med småätande på kvällarna som jag verkar ha fastnat i just nu. Idag åt jag iallafall frukost (äggröra), eftersom jag skulle träna på lunchen. Bra lunch i matsalen också, limemajonnäs till kycklingen = mätt och nöjd hela eftermiddagen. Picknick med korvgrillning efter jobbet med dotterns klass. Åt ett par grillkorvar utan bröd, hoppade över kakorna och vattenmelonen som det också bjöds på. Sen när vi kom hem lite rester av köttfärssås med riven cheddar på och vitkålssallad.

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Testat med fettkaffe? Jag har alltid kokosfett och smör i kaffet jag dricker.  Då står man sig bättre hela dagen, speciellt om man någon gång får i sig fettsnålt.

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Men ja, fettkaffe! Har jag druckit i perioder, men nu var det länge sen. "Glömmer bort" det om jag inte har gjort det på ett tag....  Tycker det är helt OK, men det är inget jag direkt blir sugen på, Till skillnad från turkisk yoghurt med blåbär och mandlar, som jag åt till frukost idag  :rolleyes:  

 

Tack för påminnelsen, det får det bli till frukost imorgon!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Bra dag igår. Yoghurt med blåbär och mandel till frukost, lunch på jobbet. Kycklingfile (med skinnet kvar!), massa grönsaker och olivolja ringlat över.

 

Har funderat på det här med fasta och bestämde mig lite spontant igår för att testa en 24-timmars. Hoppade alltså över middagen igår. Gick bra, fixade en enkel plockmatspicknick till barnen, dvs ingen frestande matlagning. Blev hungrig framåt kvällen men en kopp varmt te i magen hjälper rätt bra.

 

Nu har jag precis druckit en kopp svart kaffe, känns inte oöverstigligt att hålla ut till kl 12 när min bror med familj kommer på lunch. Ungsbakad lax med citronsås och kokt broccoli blir det då.

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Fastan gick bra. Till lunch blev det lax, citronsås (på créme fraiche och grädde), broccoli och morötter. Middag oxfilé med rostade grönsaker, kryddsmör och bearnaise.

 

Med två rejäla måltider idag har jag varit mätt och nöjd, inget småätande idag heller.

 

 

Skickat från min iPhone med Tapatalk

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Funderar lite på det där med fasta, och hur man ska tänka. Det pratas ju mycket om 5:2, har flera kollegor (ej LCHF:are) som håller på eller har hållit på med det. Då räknas det kalorier, och ofta äter de frukost, lunch och middag ändå men mycket små portioner. (1 ägg till frukost, 1 knäckebröd med skinka och en morot till lunch, osv)

 

I LCHF-kretsar uppfattar jag att fokus är mer på hur länge man fastar, att inte äta alls på 24 h tex. Passar mig bättre också, upplever att det är lättare att släppa tankarna på mat helt än att äta något litet med jämna mellanrum. När jag äter vill jag äta mig mätt!

 

Nu när jag testade 24-timmars fasta åt jag både frukost och lunch dag 1, och både lunch och middag dag 2. Jag räknar inte kalorier, men garanterat över 500 båda dagarna. Är det någon skillnad? Vore det i någon mening "bättre" att medvetet hålla nere kalorierna dag 1? Tex hoppa över frukosten, och äta en lite mindre lunch, så man närmar sig 5:2-tänket?

 

Eftersom det funkade bra denna gång funderar jag på att fortsätta med fasta 1-2 ggr/ vecka för att se om det hjälper till med att tappa de där sista kilona.

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Om du kan fasta helt i 1 - 2 dagar i veckan och inte triggar och överäter de andra dagarna kommer det garanterat att hjälpa dig med de sista kilona. Jag tror att det är bäst för kroppen att fasta helt och låta den vila än att äta småportioner (5:2) som i alla fall triggar kroppens system, exempelvis insulinproduktionen. Ju längre sammanhållen fasta desto bättre för kroppen. För att må bättre under fastan rekommenderas att få i sig salt, antingen genom saltvatten eller via buljong.

 

Personligen är jag livrädd för att vara hungrig :) men de gånger jag "övervunnit min rädsla" har kroppen reagerat mycket positivt på helfasta. När jag provat 5:2 har jag blivit "fixerad" och börjat överäta de andra dagarna. Alla fungerar olika.

  • Gilla 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nu när jag testade 24-timmars fasta åt jag både frukost och lunch dag 1, och både lunch och middag dag 2. Jag räknar inte kalorier, men garanterat över 500 båda dagarna. Är det någon skillnad? Vore det i någon mening "bättre" att medvetet hålla nere kalorierna dag 1? Tex hoppa över frukosten, och äta en lite mindre lunch, så man närmar sig 5:2-tänket?

 

Eftersom det funkade bra denna gång funderar jag på att fortsätta med fasta 1-2 ggr/ vecka för att se om det hjälper till med att tappa de där sista kilona.

 

Nu blev det väldigt tekniskt och detaljerat här.  ;)

 

Jag tycker som du, att det är lättare att skippa maten helt och verkligen fasta i ordets rätta mening, än att småäta lite vissa dagar.

Dessutom är det väl som kareng skriver, att det är bättre för kroppen att skippa kaloriintag helt en längre sammanhängande period.

 

Själv bruka jag fasta från söndag kväll till tisdag lunch ett par gånger i månaden (förutom 16:8 som jag kör för jämnan).

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack för input! Ska testa ett par 24-timmars fastor till innan jag ger mig på att fasta ett helt dygn. Funder på att fasta imorgon igen. Blir knappt 24 timmar då, åt sen middag idag (kl 20 ca) och imorgon blir det nog redan kl 17. Tänkte att det passar bra eftersom jag kommer att ha fullt upp från kl 12. Ska hjälpa till med ett arrangemang för äldsta barnets kör, fram till kl 15 när det är konsert, så jag kommer inte hinna tänka på att jag är hungrig

 

Idag har till lunch blev det lammburgare med en skiva cheddarost, coleslaw, lite sallad och bearnaisesås. Till middag räksallad med en massa räkor, ett kokt ägg, majonnäs, lite mozzarella, gurka, tomat och broccoli. Maken och barnen åt bröd till men jag skippade det förstås.

 

Medan jag lagade mat förberedde jag inför imorgon när vi får gäster, västerbottenpaj med mandelskal, som stog i ugnen medan vi åt. Gjorde en extra när jag ändå var igång, för att maken jobbar hemifrån ska ha till sin lunch. Han ville smaka en liten bit redan ikväll, då kunde jag inte heller låta bli fast jag egentligen var mätt. Onödigt, men ack så gott!

 

Var lite tveksam till om jag skulle bjuda på västerbottenpaj imorgon, just för att det är lite "för gott" för mig. Lätt att ta en bit för mycket, och blir det rester som står i kylskåpet... Blir det några resten imorgon ska jag se till att portionera upp och lägga in i frysen omgående!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag tog ett kilo i månaden genom att helfasta 20-22 timmar två dagar per vecka. Kroppen går in i reparationsläge efter 16 timmar. Jag fick markant bättre provsvar genom fyra dagar med 22 timmarsfasta fast lite buljong och kokosolja under tiden

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Låter lovande Stoscha!

 

Idag är det måndag, har tänkt "rapportera" vikt här i tråden varje måndag.

Idag stog vågen på 70.7 kg. - 0.3 kg från förra veckan

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Inte en helt lyckad dag idag.

 

Började bra med fasta fram till kl 17, utan problem.

 

Sen hade vi gäster som bjöds på västerbottenpaj med mandelmjölsskal, créme fraiche, räkor, rom, och en god sallad. Samt bröd och smör till dem som äter sånt. Mamma fixade efterrätt, fruktsallad med vispgrädde. Jag åt en liten portion. Allt väl så långt.

 

MEN min snälla mamma som vet att jag äter LCHF hade bakat en omgång fröbröd och tagit med sig. När gästerna hade gått satte jag i mig ett helt gäng med mycket smör och ost på. Har ju själv slutat baka sånt eftersom jag triggar på det, men det har jag nog inte berättat för mamma Dags att göra det tror jag!

 

Suck. Nu slänger jag det som är kvar av fröbrödet. Hatar att slänga mat men bättre det än att jag ska överäta. Och ingen annan i familjen äter det. Det som blev kvar av pajen ligger iallafall i frysen, prydligt portionsförpackat till makens luncher framöver.

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tisdagen:

 

Fanns vispad grädde kvar sen helgen, så jag lyxade till det med vispgrädde i kaffet + en tesked kokosolja till frukost

 

Lunch, matlåda med en del gott som fanns kvar sen helgen: sallad, ett par kokta ägg, en näve räkor, romsås

 

På kvällen skulle det grillas med yngstas klass. Hittade en bra korv med lite kh. Hade med hemgjord coleslaw till, och salladsblad istället för korvbröd. Fuskade med lite rostad lök på. Rätt högt i kh men man tar ju inte så mycket. Många hade med sig diverse kakor och bjöd runt, barnen grillade marsmallows som någon hade köpt en stor påse. Hade tagit med jordgubbar och melon som fika till mina barn, vilket förstås ratades till förmån för kompisens kladdkaka. Tycker det är svårt med barnens sockerintag. Vill å ena sidan inte vara för sträng och förbjuda dem att äta det de blir bjudna på. Men tycker det lätt blir så mycket / ofta. Speciellt såhär års med alla avslutningar och kalas. Idag ska de visst få jordgubbar med glass i skolan tex... 

 

Sen på kvällen så tog jag igen vispgrädde i mitt te, och dessutom en näve fläsksvålar till "kvällsfika". Fattar inte att jag har så svårt att låta bli att äta på kvällarna, fast jag inte behöver det. 

 

Idag onsdag har jag börjat dagen med ett träningspass, skön start på dagen! Ingen frukost idag, en kopp te när jag kom till kontoret bara. 

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Igår körde jag i diket rejält  :( Åt lunch på jobbet, fisk och grönsaker. Kom hem vid 17-tiden, då skulle dottern äta innan kören. "När det ändå stod framme" slank det ner ett par ost- och skinkrullar med smör. Alla familjemedlemmar iväg på olika håll, vid 19-tiden åt jag en improviserad middag med sallad, ett par kokta ägg, romsås på creme fraiche och rom (rester från helgen). 

 

Sen, när jag borde plockat undan i köket och packat inför morgondagens resa, började jag istället äta en massa dumt. Vispgrädde direkt ur skålen. Flera finn crisp med smör. Korvbröd med smör. Ostmacka. Slutade inte förrän jag var proppmätt och illamående. Och idag mår jag som jag förtjänar. Sovit dåligt pga magknip. Fortfarande illamående. Arg och besviken på mig själv. 

 

Försöker klura ut vad det är som triggat detta. Jag överåt ju häromdagen, men då på fröbröd, och inte i samma utsträckning. Stress är nog en del. Det är mycket nu, och måltidsplanering har inte varit prioriterat. Kolla i kylskåpet vad som finns att äta när klockan börjar bli middagstid är en dålig strategi, jag vet ju det. Dotterns mobil har varit på lagning, kom tillbaks igår, fabriksåterställd. Jag som är hela familjens "tech support" skulle fixa återställning från back-up, och det var lite struligt. En 12-åring med strulande mobil är heller inget avslappnande sällskap. Finns man inte på Snapchat finns man inte alls  <_<  

 

Det är mycket nu både på jobbet och privat. Avslutningstider, både i skolan och barnens aktiviteter. Picknickar, presenter till lärare, konserter. Och så ska det skjutsas på fotbollsmatcher. Sommaren ska planeras med mina och makens semesterveckor, barnens diverse läger och aktiviteter, vi är bjudna på dop den helgen och bröllop en annan, hyrt stuga här, ska till landet där... Och imorgon åker jag och dottern iväg, hon ska på turne med sin kör en vecka, jag är med som stödförälder. Också kul, men det ska packas och fixas och handlas presenter till värdfamiljer och växlas pengar i två olika valutor. Mest roligt men mycket att bolla.

 

Nästa vecka blir ju också en utmaning, jag kommer inte att ha full kontroll över var / när / vad vi ska äta. En del måltider är på egen hand men mycket är planerat i förväg. Enda positiva är att jag inte kommer att överäta, det gör jag bara hemma ;)  

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Du ska inte känna dig besviken på dig själv, det är en ny dag imorgon  :)

 

Men du ska fundera på vad och vilka situationer som triggar ätandet, försöka i möjligaste mån att undvika dessa och/eller hitta andra "substitut". Oftast faller vi tillbaka i invanda beteenden under vissa situationer.

Man måste lära sin hjärna att göra tvärtom, vilket inte är lätt, och kräver träning.

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack Syster :-) Försöker att inte döma mig själv för hårt, även om det är svårt just i stunden.

 

Har ju jobbat länge med detta att hitta mina triggers. Sen när man har hittat dem så är frågan hur man åtgärdar dem. Här tror jag stress var en avgörande faktor, plus att vi har det lite stökigt hemma vilket jag mår dåligt av. Kombinerat med sånt som jag i vanliga fall kan hantera men som blir jobbigt när jag inte är i balans. Tex - kollegerna som köper glass flera gånger i veckan nu när det är soligt. Missa fikat eller titta på och suktas av en dajmstrut? Är ju egentligen nöjd med mitt kaffe, men... Grillning med barnens klasser = mängder med fika. Lätt att tacka nej förstås, men...

 

Hur bromsar man och tar ett steg tillbaka när det blir för mycket? Mycket kretsar ju kring barnen, vilket gör det svårt att säga nej. Fundera på ambitionsnivån kanske. 

 

Utmaningen just nu är dock en annan nämligen resan jag åker på med dottern och hennes kör. Positivt är att jag kan släppa stressen och alla måsten och bara "glida med" i det som resegruppen har planerat. Jag har inget ansvar för barnen, är bara med som extra förälder. Utmaningen blir att hitta bra matalternativ. Vet inte om jag kunner komma uppdatera tråden, oklart hur tillgången på WiFi kommer vara. Skriver annars matdagbok på papper, det brukar hjälpa att hålla koll.

 

Börjar idag med en planerad fastedag. Bussen går direkt efter lunch, gemensam middag ombord på färjan ikväll. Gissar att det är buffe så det borde funka!

  • Gilla 5

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Rapport från färjan:

Hade ju planerat en 24-timmarsfasta, från middag igår till middag idag, gick enligt plan. Tycker resdagar är bra att fasta på, sitter man fast på en buss finns ingen risk att man frestas äta något oplanerat :-)

 

Ombord på färjan (Tallink mot Riga) åt vi buffé, mycket gott och inga problem att välja bra mat. Det bästa var en karamelliserad blomkål, den var gyllenbrun och riktigt dröp av smält smör...

 

Blir frukost på färjan imorgon också. Äter ju oftast inte frukost men gör nog det imorgon. Vet inte hur resten av dagen blir, på en frukostbuffé bör jag kunna ladda med ägg mm så jag står mig.

 

 

Skickat från min iPhone med Tapatalk

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Rapport från Riga, dag 1.

(WiFi på hotellet som tur är)

Frukost på båten, var inte så hungrig men åt ändå, äggröra med lite extra smör, ett par skivor gravad lax, lite gurka och paprika.

Lunchen blev rätt sen, vid 14-tiden, då var resten av gänget (som ätit mackor till frukost [emoji849]) utsvultna, jag lite lagom hungrig [emoji56]. Beställde lammkotletter, supergoda. Serverades med stekt svamp, mangold, rödvinssås och potatismos (vilket lämnades på tallriken!)

Sedan sightseeing, lite shopping, tillbaka till hotellet. Middag vid 20-tiden, beställde en ost- och skinkomelett.

 

Sammanfattningsvis en bra första dag, har gått lätt att välja bra mat, har inte känt mig speciellt frestad av allt onyttigt på bufféerna. Hoppas det fortsätter så.

Lite orolig för dag 3, då ska vi åka buss Riga - Warszawa, lunchen lär bli på något snabbmatställe längs vägen, typ McD. Kanske ska fundera på att skippa lunchen den dagen, middagen blir på bufferestaurang så den borde funka.

 

 

Skickat från min iPhone med Tapatalk

  • Gilla 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Rapport från Riga dag 2:

 

Frukost på hotellet, 1 kokt ägg, äggröra (som var mer som äggstanning), en skiva ost, en skiva skinka, lite keso med tomat och gurka till. Hade velat ha en smörklick till ägget men fanns bara lättmargarin [emoji37]

 

5-6 jordgubbar till "mellanmål". En av de andra föräldrarna bjöd. Lite högt i kh men så gott! Har promenerat drygt 18 km idag (sightseeing) så jag tyckte jag kunde unna mig det [emoji4] Resten av sällskapet åt bullar också, det avstod jag ifrån...

 

Sen lunch på uteservering: parmesangratinerat kycklingbröst, gick att välja blomkålspuré istället för potatis [emoji1360]

 

Ikväll sjöng våra tjejer en konsert tillsammans med kören vi hälsar på. Efteråt bjöd de på picknick. Mest mackor, kakor och frukt men fanns även grönsaksstavar, ostar, skinka, nötter, så jag fick i mig lite lagom till middag.

 

Har gått över förväntan hittills! Imorgon är det frukost här på hotellet igen, sen buss hela dagen.

 

 

 

Skickat från min iPhone med Tapatalk

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Rapport från bussresan:

 

Gårdagen började med frukost på hotellet, samma som dagen innan. Redan kl 8, var inte jättehungrig men tyckte det var bäst att försöka äta ordentligt ändå.

 

Avresa kl 9, första pausen blev lite senare än planerat, kl 14. På McDonalds. Eftersom vi är en rätt stor grupp hade ledarna förbeställt: Big Mac & company till alla. Jag åt köttet, lämnade brödet, men åt några pommes. 10-12 st kanske. Onödigt men gott [emoji16]

 

Andra delen av resan tog mycket längre tid än planerat av olika anledningar, istället för ankomst kl 19.30 blev det 23.30. Då var alla rejält hungriga förstås, även om barnen mumsat en hel del kakor och godis. Hotellets restaurang hade stängt, men de var snälla och fixade matpaket åt oss. Trodde det skulle bli typ macka och en frukt, men vi fick grillad kyckling, varm kålsallad, och kokt färskpotatis. Supergott! (Lämnade potatisen förstås, ja en liten slank ner...)

 

Nu frukost på hotellet, hoppas det finns något ätbart!

 

 

Skickat från min iPhone med Tapatalk

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Rapport från Warszawa dag 1:

 

Frukostbuffén var helt ok. Äggröra, riktigt smör, ost & skinka, gurka, tomat- och löksallad. Mätt och nöjd!

 

När de andra åt lunch kl 14 tog jag bara en kaffe, fortfarande mätt.

 

Middag blev kl 18 på ett kafé. En sallad med färsk spenat, tomat, rökt röding, pocherat ägg och hollandaise. Gott och mättande.

 

Hamnade i en bar sen på kvällen. Dracks öl och söta drinkar, jag tog en konjak.

 

 

Skickat från min iPhone med Tapatalk

  • Gilla 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.