Jump to content

Vilka livsmedel är det som skapar infektioner i kroppen?


Leffe A
 Share

Recommended Posts

Med tanke på att det är dessa som med lchf kosten minskar i omfattning , rätt eller fel ?

Absolut :). Omega 6 halten dras ner eftersom vi undviker margariner och låter bli industrimaten o chips och oljor som majs och solrosolja exkluderas, Omega 3 fettsyrorna av de långkedjade fettsyrorna DHA och EPA blir högre eftersom folk på LCHF ofta börjar äta fet fisk som lax eller makrill eller ta högkvalitativt tillskott. Sen är  kroppens cellmembran etc och kroppen i stort sett uppbyggd utav mättat fett och kolesterol, vilket då det är mycket troligt att kroppen reagerar positivt på mat med mycket fett som ägg och smör och grädde!.

 

Sen finns det alltid lite andra hälsoprodukter såsom Kokosfett med Laurinsyra och Kaprylsyra som är bra och även D vitamin sägs ju vara ytterst bra och viktigt för kroppen!

 

Summeringsvis kan man säga att vi följer naturen, kanske därför många på LCHF blir friskare? ;) .

 

Oj mat som skapar inflammationer: Gluten (framförallt) som finns i pasta och vetemjöl, men även potatis och ris är det många som  inte svarar bra på heller (är glutenfritt dock), men det är förmodligen borttaget ifrån LCHF utav en anledning. Margarin = Omega 6 bomb med massor med tillsatser och kemikalier, dåliga oljor såsom majsolja och solrosolja = högst inflammerande då det blir en obalans mellan omega 3 och omega 6.

 

Livsmedel som ger mer inflammatorik: Bröd, pasta, ris, potatis, Margarin, Majsolja, solrosolja, Industrimat...

 

Livsmedel som ger Mindre/ingen inflammatorik är livsmedel som t.ex: Smör, Grädde, Fet fisk, Ägg, kokosolja, avokado etc..

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Kan höjda kolesterolvärden ses som tecken på inflammationer?

eller är det bara högst individuellt för varje individ..

Näe inte så direkt.. det vanligaste är att det handlar om metabolt syndrom, prediabetes, eller någon ärftlig åkomma.

 

Sen så är inte totalkolesterolet så intressant utan mer fördelningen av de olika fraktionerna.

 

Och du får inte inflamation av felaktig kost så länge du inte är känslig för något ämne, utan det är som så att du behöver en balans mellan de inflamatoriska eikosanoiderna och de antiinflamatoriska!

 

För att inflamationsprocesserna skall vara balanserade.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...