Leffe A Posted January 24, 2013 Share Posted January 24, 2013 Med tanke på att det är dessa som med lchf kosten minskar i omfattning , rätt eller fel ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted January 24, 2013 Share Posted January 24, 2013 Infektioner orsakas av yttre faktorer typ bakterier, virus! Men jag antar du menar inflamationer.. vilket är en reaktion från imunsystemet, mot något främmade. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonius Posted January 24, 2013 Share Posted January 24, 2013 Med tanke på att det är dessa som med lchf kosten minskar i omfattning , rätt eller fel ? Absolut . Omega 6 halten dras ner eftersom vi undviker margariner och låter bli industrimaten o chips och oljor som majs och solrosolja exkluderas, Omega 3 fettsyrorna av de långkedjade fettsyrorna DHA och EPA blir högre eftersom folk på LCHF ofta börjar äta fet fisk som lax eller makrill eller ta högkvalitativt tillskott. Sen är kroppens cellmembran etc och kroppen i stort sett uppbyggd utav mättat fett och kolesterol, vilket då det är mycket troligt att kroppen reagerar positivt på mat med mycket fett som ägg och smör och grädde!. Sen finns det alltid lite andra hälsoprodukter såsom Kokosfett med Laurinsyra och Kaprylsyra som är bra och även D vitamin sägs ju vara ytterst bra och viktigt för kroppen! Summeringsvis kan man säga att vi följer naturen, kanske därför många på LCHF blir friskare? . Oj mat som skapar inflammationer: Gluten (framförallt) som finns i pasta och vetemjöl, men även potatis och ris är det många som inte svarar bra på heller (är glutenfritt dock), men det är förmodligen borttaget ifrån LCHF utav en anledning. Margarin = Omega 6 bomb med massor med tillsatser och kemikalier, dåliga oljor såsom majsolja och solrosolja = högst inflammerande då det blir en obalans mellan omega 3 och omega 6. Livsmedel som ger mer inflammatorik: Bröd, pasta, ris, potatis, Margarin, Majsolja, solrosolja, Industrimat... Livsmedel som ger Mindre/ingen inflammatorik är livsmedel som t.ex: Smör, Grädde, Fet fisk, Ägg, kokosolja, avokado etc.. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leffe A Posted January 24, 2013 Author Share Posted January 24, 2013 Infektioner orsakas av yttre faktorer typ bakterier, virus! Men jag antar du menar inflamationer.. vilket är en reaktion från imunsystemet, mot något främmade. Exakt.. :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leffe A Posted January 24, 2013 Author Share Posted January 24, 2013 Kan höjda kolesterolvärden ses som tecken på inflammationer? eller är det bara högst individuellt för varje individ.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiny Tom Posted January 24, 2013 Share Posted January 24, 2013 Kan inte låta bli: Kebab på sommarhalvåret. Jisses vilken maginfektion jag fick av det för 15 år sedan... Tillbaka (?) till allvaret. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted January 24, 2013 Share Posted January 24, 2013 Kan höjda kolesterolvärden ses som tecken på inflammationer?eller är det bara högst individuellt för varje individ.. Näe inte så direkt.. det vanligaste är att det handlar om metabolt syndrom, prediabetes, eller någon ärftlig åkomma. Sen så är inte totalkolesterolet så intressant utan mer fördelningen av de olika fraktionerna. Och du får inte inflamation av felaktig kost så länge du inte är känslig för något ämne, utan det är som så att du behöver en balans mellan de inflamatoriska eikosanoiderna och de antiinflamatoriska! För att inflamationsprocesserna skall vara balanserade. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.