Gå till innehåll

LCHF livsfarligt.


Recommended Posts

Har du sett 5-minuters klippet? Jag tror att även du skulle vara rörande överens med min käll: http://nutritionfacts.org/video/What-Causes-Insulin-Resistance/

 

Ja jag har sett det klippet.. vilket visar att han inte har alla hästar i stallet!

 

Fett (FFA) konkurerar i cellerna om plats.. när det är fullt så är det fullt.. oavsett vilken energisort det handlar om.

 

Grejen är fortfarande att det krävs en viss mängd Insulin för att hålla tillbaka fettet i adiopose vävnad.

 

Den andra grejen är att detta är rätt väl reglerat iomed dels upptag, som tar olika tid för olika macronutrieneter, dels transporteras i olika system!

 

Först tas glukos upp och efter en timme så tas aminsyror upp och sist fetter, de flesta transporteras via Kylomikroner via lymfatiska systemet och lagras sen i adipote vävnad med hjälp av främst främst ASP!

 

Det är som sagt vad när man uppnått en större steatos i bukspottkörteln som denna inte längre kan utsöndra adekvata mängder insulin, då förblir som sagt blodsockret förhöjdt över längre tid samt att FFA frigörs i brist på Insulin!

 

Och det som driver Steatosen och senare Cirrosen är främst Hyperinsulinemi!

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
  • Svar 741
  • Created
  • Senaste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jag säger som Peter, att ni orkar . . . Jag har inte heller tänkt ge mig in i debatten, men jag måste få höra mera om det ruttnade köttet i våra tarmar . . . vart befinner sig detta ruttnade kött någ

Det var ju inget argument, det var en fråga, eller två, eftersom jag inte har en aning om vart i tarmsystemet man hittar det ruttnade köttet och hur det ser ut, det var mina frågor.Eftersom vissa hävd

Tommy!   Min bedömning är att du har fått ett oerhört bra bemötande här. Det skulle vara intressant att se hur ett relativt aggressivt inlägg från en LCHF:are på ett Veganforum med rubriken "Att INT

“If only you would watch this video”

 

Så säger veganer världen över och menar videon med/av Michael Greger.

Så säger också Tommy H här i tråden, fullständigt vilseledd av sin idol.

 

Här är en recension av Michael Greger, hans video, och av veganism i stort.

 

https://www.sciencebasedmedicine.org/death-as-a-foodborne-illness-curable-by-veganism/

"I prefer to get my information from the medical literature rather than from videos." Säger Sciencebasedmedicine.org

 

Tar han inte och kollar upp Gregers källor och forskningsliteraturen bakom?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

När jag pratar om tickande bomber så syftar jag till den plötsliga hjärtattack/stroke/blodpropp gemene medborgare kommer få vid 50-70-års åldern. Menar du att arktiska befolkningar inte reproducerar sig före de fyllt 70?

 

 

Mänskligheten hade aldrig kommit så här långt om vi inte blivit gamla. Vi behöver flera generationer samtidigt för att bygga fungerande samhällen. De unga är kreativa och vill ha förändring, medelåldern är eftertänksamma och vill skynda långsamt, de gamla är visa, konservativa och vill helst inte ha förändringar. Det behövs en lagom mix av dessa tre generationer för att bygga en hållbar kultur.

 

Men sånt inser man först när man blir gammal och vis.  ;)

 

Är du vegan av etiska skäl eller av hälsomässiga, eller av båda?  :)

  • Gilla 4
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

"I prefer to get my information from the medical literature rather than from videos." Säger Sciencebasedmedicine.org

 

Tar han inte och kollar upp Gregers källor och forskningsliteraturen bakom?

 

Läs inlägget.

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Altså.. Tommy H, dina argument är sämre än Johan Ws, som oxå är vegan och tjabbar här inne med oss emellanåt!

 

Till skillnad från dig så tillför han kostdebatten något!

 

Dvs han framför saker som pekar på vissa svagheter i våran argumentation och allmänt halleluja av LCHF!

 

Ornish tillhör de bättre vegangurus, det finns en till vilket namn jag inte kommer ihåg, typiskt för dessa är att de sätter folk på riktig mat.. om även vegansk!

 

En annan sak är att de oxå har koll på näring.. och att veganer behöver antingen äta speciella födoämnen eller ta tillskott!

  • Gilla 3
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Att kött ruttnar i tarmarna är vanlig vegan-propaganda, men det är inte sant. Kött ruttnar inte i tarmarna.

 

Helt fel har han faktiskt inte.. men fått det mesta om bakfoten!

 

Föruttnelse är främst anaerob nedbrytning av olika ämnen,, detta sker i vår magtarmkanal.

 

Men iomed att aminosyror och lipider nästan tas upp fullständigt så är det främst växtdelar som ruttnar i främst Colon!

 

Detta brukar anses hälsosamt.. bidra till en hälsosam biomee och ge tillskott utav SCFA,, förutom vissa gaser, som främst är till besvär för omgivningen!

  • Gilla 3
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det går naturligtvis att överleva på vegankost, eller i vart fall på lakto-ovo-vegetarisk dito.

Den är ju nästan som LCHF. Det enda som fattas är lite bacon och en redig biff då och då ... :)

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

"Ibland får man intryck av att livsmedelsföretagen är i maskopi med läkemedelsindustrin ..."

Exakt så är det. Det är samma ägare i toppen på Big-Food och Big-Pharma.  Plus Big-Agro med flera Big-...

 

Boken "Dödliga mediciner och organiserad brottslighet"  av Prof. Peter Gøtzsche, grundare till Cochrane institut.  En mycket skarp analys av en kriminell medicin-industri.

http://newsvoice.se/2014/10/23/peter-gotzsche-fick-pris-av-british-medical-association-for-boken-dodlig-medicin-och-organiserad-brottslighet/

 

2016-06-09 kom en rapport från Riksrevisionsverket, där de riktar mycket skarp kritik mot SOC, SBU, LMV och Regeringen som kan sammanfattas "Sitt inte i knät på medicin-industrin".

http://www.lakartidningen.se/Aktuellt/Nyheter/2016/06/Staten-bor-inte-sitta-i-knaet-pa-lakemedelsindustrin/

 

Det är samma krafter som ligger bakom vegan-propagandan som ovanstående.

 

Sen finns det vissa enstaka studier som är vetenskapligt korrekta, men majoriteten är falsk forskning.

 

 
  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tommy H, jag har kollat igenom tråden igen. Kan du briefa mig om vilka hälsofördelar du har genom att äta veganskt? Hur gammal är du och hur länge har du varit vegan? Hur åt du och hur var din hälsa innan du blev vegan?

 

Och vad menar du med att du är politisk vegan utan politisk agenda? På andra ställen uppfattade jag att du skrev att du är vegan av hälsoskäl.

 

Kan du även sammanfatta hälsofördelarna generellt? Och då menar jag verkliga resultat som folk typiskt brukar uppleva, INTE hypoteser och krystade studier och deras tolkningar.

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Forskningsstudier är ofta allt för komplexa för lekmän som inte är bevandrade i det aktuella fältet. Jag tycker Dr Greger gör en stor samhällsnytta genom att sammanfatta resultaten i dessa komplexa studier i ett format som är mer tillgängligt för allmänheten.

 

Jag anser att många lowcarb-förespråkare manipulerar och målar upp en bild av att forskningsläget är ovisst, exempelvis när det kommer till sambandet mellan kolesterol och CVD. Denna video är ett klockrent exempel:

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Många studier och deras "användning" lider av confounding factors, korrelation vs causation, tunnelseende, vidlyftiga tolkningar, okritisk spridning i media, affärsintressen, politiska intressen, etc. Därav frågar jag efter faktiska resultat som folk brukar uppleva - visst har även det sina fallgropar, men också fördelar.

 

Jag vill också få höra er veganer om ev nackdelar med veganskt - vilka nackdelar ni erkänner. Bl a Denise Minger och Lierre Keith, kända exveganer, vittnar om allvarliga hälsoproblem som de fick bukt med när de övergav veganismen (Lierre Keith fick dock kroniska skador) - hur ser ni på de fallen?

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Har ni veganer några konkreta råd till min kollega som i många år led av crohns, t o m så att han blev opererad, och fortsatte lida efter det? När han hittade LCHF blev han en ny människa, problemen la sig på 3 veckor - det var 2007 och han kör välmående vidare på LCHF. Han strålar av livsglädje och ser mycket frisk ut. Menar ni att LCHF är livsfarligt för honom och att han bör övergå till veganskt?

  • Gilla 3
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tommy H, jag har kollat igenom tråden igen. Kan du briefa mig om vilka hälsofördelar du har genom att äta veganskt? Hur gammal är du och hur länge har du varit vegan? Hur åt du och hur var din hälsa innan du blev vegan?

 

Och vad menar du med att du är politisk vegan utan politisk agenda? På andra ställen uppfattade jag att du skrev att du är vegan av hälsoskäl.

 

Kan du även sammanfatta hälsofördelarna generellt? Och då menar jag verkliga resultat som folk typiskt brukar uppleva, INTE hypoteser och krystade studier och deras tolkningar.

Jag äter inte veganskt av hälsoskäl då jag inte upplevt mig ha några hälsoproblem att adressera. Jag är 25 år och har varit vegan i ett år, på den tiden har jag tappat 15 kg och fått mer energi, men det är inte de här hälsofördelarna jag vill belysa. Jag vill belysa riskerna med kött/mejeri/ägg-konsumtionen.

 

Med politisk vegan utan politisk agenda menar jag att jag mår samvetsmässigt bra av att själv låta bli animaliskt, men min agenda här är inte att värva politiska veganer eftersom vårt samhälle är förstört på så många andra sätt än i djurrättsfrågor så jag känner mig som sagt likgiltig inför den veganpolitiska kampen.

 

Hälsofördelarna generellt är mycket lågt kolesterol, lågt blodtryck och en kropp utan inflammationer orsakade av bl.a. köttbakterier (endotoxiner) som inte går att bryta ner med varken hög värme eller syror.

 

Jag tror dessutom att kolesterol och plack-ansamlingar ligger bakom väldigt många av våra hälsoproblem, då tilltäpta blodkärl gör att våra organ inte får så mycket näring som de behöver. 

 

Se t.ex. hur ryggskott beskrivs ha ett samband med standarddieter och kolesterol:

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Har ni veganer några konkreta råd till min kollega som i många år led av crohns, t o m så att han blev opererad, och fortsatte lida efter det? När han hittade LCHF och blev en ny människa, problemen la sig på 3 veckor - det var 2007 och han kör välmående vidare på LCHF. Han strålar av livsglädje och ser mycket frisk ut. Menar ni att LCHF är livsfarligt för honom och att han bör övergå till veganskt?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Har ni veganer några konkreta råd till min kollega som i många år led av crohns, t o m så att han blev opererad, och fortsatte lida efter det? När han hittade LCHF och blev en ny människa, problemen la sig på 3 veckor - det var 2007 och han kör välmående vidare på LCHF. Han strålar av livsglädje och ser mycket frisk ut. Menar ni att LCHF är livsfarligt för honom och att han bör övergå till veganskt?

http://nutritionfacts.org/video/achieving-remission-of-crohns-disease/ Källor under "Sources Cited" 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hur gör veganer som inte äter animaliskt då de får barn?

Får den nyfödda någon icke-animalisk välling?

Eftersom intag av animalisk föda är onaturligt?

Konstigt då att modersmjölken produceras för barnet...nu blev det lite fel, antingen

hos Moder Natur eller veganerna...döm själv.

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hm, varför skulle det vara viktigt med lågt kolesterol? Särskilt för oss som är "elderly" verkar det snarare vara bra med högt kolesterol, i värsta fall neutralt, se http://bmjopen.bmj.com/content/6/6/e010401 (länken hittad på Mats blogg Fet hälsa)

 

Sen får ju många i och för sig lägre kolesterol när de äter LCHF, och framförallt får många högre HDL, samt lägre triglycerider. Precis som man vill ha det.

 

Jag vill också understryka att oavsett vilken kosthållning man föredrar ska man naturligtvis respekteras, men den som argumenterar för (eller emot) en viss kosthållning får naturligtvis vara beredd att få sina argument ordentligt granskade.

 

Jag kommer sannolikt att fortsätta äta LCHF livet ut helt enkelt för att jag mår så oförskämt bra, och orkar inte experimentera mer för att hitta en alternativ diet som ger mig samma lugna mage som jag fått med LCHF. Mitt blodtryck har inte heller påverkats av LCHF, men jag är säkert ett av alla dessa mängder av undantag. Och inflammationer som inte märks på något sätt eller visar sig i uppmätta hälsovärden bryr jag mig faktiskt inte om. :unsure:

  • Gilla 3
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hur gör veganer som inte äter animaliskt då de får barn?

Får den nyfödda någon icke-animalisk välling?

Eftersom intag av animalisk föda är onaturligt?

Konstigt då att modersmjölken produceras för barnet...nu blev det lite fel, antingen

hos Moder Natur eller veganerna...döm själv.

Men inga veganer säger att vi inte ska dricka modersmjölk, tvärtom.

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hur gör veganer som inte äter animaliskt då de får barn?

Får den nyfödda någon icke-animalisk välling?

Eftersom intag av animalisk föda är onaturligt?

Konstigt då att modersmjölken produceras för barnet...nu blev det lite fel, antingen

hos Moder Natur eller veganerna...döm själv.

Är du eller någon annan på det här forumet nyfödd eller varför får du för dig att veganer inte tror att modersmjölk till småbarn är bra och naturligt?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hur beprövad är veganismen? LCHF är ju beprövat sedan länge - t ex återupptäckte William Banting det då han blev rekommenderad LCHF av sin läkare, på 1800-talet. Och epilepsi har behandlats med ketogen kost i typ 100 år. Inuiter har ätit animalisk ketogen kost i tusentals år. Nordliga indianer överlevde vintrarna m h a pemmikan. Etc etc.

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Världen över är det flera tiotals miljoner iaf. Tex Kina 50 miljoner vilket förmodligen är en blandning av vegetarianer och veganer. I USA några miljoner. Sverige 390'000.

Historiskt så går det tillbaka lång tid, tex Pytagoras =) (fast givetvis osäkert exakt vad han åt)
Här skriver dom att hur det började ta form under början av 1800-talet medan termen vegan uppkom på 1940-talet.
https://www.vegansociety.com/about-us/history

Studiemässigt så är här tex en översiktsartikel från i år som visar på lägre risk för många utfall. Det finns ju massor av studier som tittat på olika aspekter av det, så det får man väl säga är rätt väl beprövat? Iofs då med en brasklapp att det är ofta ett spektrum av l/o-vegetariskt till veganskt, så inte alltid strikt veganskt.
http://sci-hub.bz/10.1080/10408398.2016.1138447

rr.png

Det finns ju en mängd läkare som behandlar sina patienter med växtbaserad kost. Du känner säkert redan till Ornish, McDougall, Khan, Garth Davis. Här är runt 1000 till. Historien förtäljer inte exakt vad alla deras erfarenheter är men jag skulle tro att dom tycker det är positivt överlag eftersom dom fortsätter med det:
http://www.plantbaseddoctors.org/

Lite av en fotnot kanske, men på 60-talet undersökte man en by där man åt nästan helt veganskt av praktiska skäl:
http://ajcn.nutrition.org/content/8/3/374.abstract

Angående inuiter så har ju dom dokumenterade genetiska adaptioner för den kosten så det kan man väl inte gärna extrapolera till resten av befolkningen? En av dessa adaptioner är att dom är mer resistant mot att hamna i ketogent tillstånd, det finns inga inuiter som normalt är i ketogent tillstånd. Vilket ju talar emot hela idén om att det skulle vara ett fördelaktigt tillstånd att vara i. Dom har också större lever med extra förmåga att producera glukos. Så om något är ju inuiterna ett argument mot ketosis..? 
"in multiple studies the traditional Inuit diet has not been shown to be a ketogenic diet."
https://en.wikipedia.org/wiki/Ketosis 

Visst har en ketogen kost testats för epilepsi, men erfarenheterna därifrån är ju faktiskt rätt negativa. Många biverkningar varav vissa rätt allvarliga. Därmed inte sagt att alla drabbas av dessa biverkningar förstås =) Men generellt är väl erfarenheterna därifrån, såvitt jag förstår, att det är mer en nödlösning.
http://www.epilepsy.com/learn/treating-seizures-and-epilepsy/dietary-therapies/ketogenic-diet

"The study by Kang et al. confirms that tolerability and complication-related issues are the rule, not the exception, and that medical surveillance must be maintained throughout the entire period of dietary treatment."
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1198735/

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hur beprövad är veganismen? LCHF är ju beprövat sedan länge - t ex återupptäckte William Banting det då han blev rekommenderad LCHF av sin läkare, på 1800-talet. Och epilepsi har behandlats med ketogen kost i typ 100 år. Inuiter har ätit animalisk ketogen kost i tusentals år. Nordliga indianer överlevde vintrarna m h a pemmikan. Etc etc.

Se Okinawadieten, högsta livslängden i världen, 96% vegansk, 98% vegetariskt. http://nutritionfacts.org/video/the-okinawa-diet-living-to-100/

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Inte minst som mental ohälsa eftersom vår hjärna behöver animaliskt fett och kolesterol.

Människokroppen producerar all kolesterol vi behöver på egen hand.

 

"Your body, and especially your liver, makes all the cholesterol you need and circulates it through the blood." 

http://www.nhlbi.nih.gov/health/health-topics/topics/hbc http://www.heart.org/HEARTORG/Conditions/Cholesterol/AboutCholesterol/About-Cholesterol_UCM_001220_Article.jsp#.V16yn_l95D8

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ang kolesterol i blodet så är det århundradets medicinska bluff. Högt serum kolesterol bör betraktas på samma sätt som feber. Dvs det visar på ett bakomliggande problem som bör åtgärdas, tex fettlever eller inflammation. Kolesterolet i sig är meningslöst att sänka med kemiska preparat eller kost.

Säg det till alla som ensvisas med att dö i hjärt och kärlsjukdomar.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Trots ditt sätt att polarisera och se saker på ett svart/vitt vis, så verkar det ändå som du nog vill väl, Tommy H. Men du verkar i hög grad svalt "vegomyten" i hög utsträckning - läs gärna här för att få en märkbart bättre förståelse om vad kolesterol är, är bra för, hur det fungerar och mycket mer. Det står på svenska, tydliga punkter och finns källhänvisningar (läs gärna om Uffe, så kan du läsa om hans långa och gedigna erfarenhet/bakgrund).

 

http://www.ravnskov.nu/svcholesterol/

  • Gilla 4
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Människokroppen producerar all kolesterol vi behöver på egen hand.

 

"Your body, and especially your liver, makes all the cholesterol you need and circulates it through the blood." 

http://www.nhlbi.nih.gov/health/health-topics/topics/hbc http://www.heart.org/HEARTORG/Conditions/Cholesterol/AboutCholesterol/About-Cholesterol_UCM_001220_Article.jsp#.V16yn_l95D8

Det är ju ett bra argument för att dietärt kolesterol är bra.

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Se Okinawadieten, högsta livslängden i världen, 96% vegansk, 98% vegetariskt. http://nutritionfacts.org/video/the-okinawa-diet-living-to-100/

 

Fast de som bor på Okinawa äter tydligen ganska mycket griskött, enligt flera källor bl a "The traditional diet also includes a tiny amount of fish (less than half a serving per day) and more in the way of soy and other legumes (6% of total caloric intake). Pork is highly valued, and every part of the pig is eaten, including internal organs." https://en.wikipedia.org/wiki/Okinawa_diet

Sen är det ju allmänt känt att de mår bra av den kulturella gemenskap och särställning som de äldre har på ön och på grund av kalori-restriktionerna som de tillämpar enligt tradition. De äter inte heller ris utan en speciell sorts sötpotatis. Det där med blå zonerna tror jag är förrädiskt. Det finns ingen magisk diet utan det som förenar de som bor i såna zoner är att de inte äter processad, västerländsk skräp-mat. Det blir så jäkla tydligt när man vänder på tankebanan och försöker se vad de INTE äter.

  • Gilla 5
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag äter inte veganskt av hälsoskäl då jag inte upplevt mig ha några hälsoproblem att adressera. Jag är 25 år och har varit vegan i ett år, på den tiden har jag tappat 15 kg och fått mer energi, men det är inte de här hälsofördelarna jag vill belysa. Jag vill belysa riskerna med kött/mejeri/ägg-konsumtionen.

 

Eftersom du försöker övertyga mig om att jag lever riskabelt med att äta kött/mejeri/ägg, vill jag att du rekommenderar vilket växtprotein jag kan äta istället. Jag ställde frågan tidigare utan att få svar. Men kanske finns det inget sådant protein, för jag har inte lyckats hitta något som inte innehåller massa fytoöstrogener. Jag blir därför en aning provocerad av din arrogans att propagera för en vegansk kost utan att förstå vad en sådan kan ställa till med för kvinnor som jag och även män för den delen som också kan lida av hormonell obalans.

 

Missförstå mig inte, jag är glad för din skull att du har hittat något du mår bra av och får jättemycket energi av. 

Jag försökte i över 35 år att hålla mig till den kost våra myndigheter och mina läkare rekommenderade. Jag åt t o m vegetariskt en period utan att må ett skvatt bättre. Jag mådde riktigt dåligt och kunde inte komma till rätta med magkatarr, migrän och viktuppgång. Ramlade ständigt ner i sockerträsket. Mina hälsomarkörer var i botten. 2008 hittade jag LCHF och gick ner 16 kilo utan problem och har hållit mig där. Mina blodvärden är bättre än bra och har varit så under 5 år. Min mage är toppen, jag har aldrig migrän längre. Du kommer därför aldrig att kunna övertyga mig om att de animaliska produkter som jag äter skulle innebära någon större risk än vegansk kost.

 

Sen är jag långt ifrån emot att äta vegetabilier, jag äter gärna och mycket av det jag kan äta och må bra av som är ekologiskt odlat. Det gäller för övrigt även de animaliska produkter jag köper att de i så stor utsträckning som möjligt ska vara ekologiskt/krav-producerat. Jag är nämligen övertygad om att mycket av den sjukdomsalstring som finns i det vi äter kommer från den uppsjö av bekämpningsmedel som används i den konventionella livsmedelsproduktionen och foderproduktionen till djuren. Jag hoppas därför att du själv är noga med att äta så obesprutat som möjligt eftersom all din föda kommer från växtriket. Du är ung och har tiden för dig och jag hoppas att du med ditt kostval inte drar på dig någon ohälsa med tiden. Förhoppningsvis kommer de goda effekterna du har uppnått att hålla i sig precis som mina har gjort för mig.

  • Gilla 5
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Se Okinawadieten, högsta livslängden i världen, 96% vegansk, 98% vegetariskt. http://nutritionfacts.org/video/the-okinawa-diet-living-to-100/

Vad säger du om arvsanlag då? Vilket verkar vara den största "orsaken" till Okinawabornas långa livslängd, vi har även sådana grupper i Europa och även i Sverige.

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Se Okinawadieten, högsta livslängden i världen, 96% vegansk, 98% vegetariskt. http://nutritionfacts.org/video/the-okinawa-diet-living-to-100/

 

Vad kul att du tar upp Okinawa-dieten.. den är rätt långt borta från vad de äter på Okinawa!

 

Du vet vad Okinawa kallas för.. Island of pigs, de var traditionellt grisuppfödare och sötpotatisodlare.

 

"Abstract

The present paper examines the relationship of nutritional status to further life expectancy and health status in the Japanese elderly based on 3 epidemiological studies. 1. Nutrient intakes in 94 Japanese centenarians investigated between 1972 and 1973 showed a higher proportion of animal protein to total proteins than in contemporary average Japanese. 2. High intakes of milk and fats and oils had favorable effects on 10-year (1976-1986) survivorship in 422 urban residents aged 69-71. The survivors revealed a longitudinal increase in intakes of animal foods such as eggs, milk, fish and meat over the 10 years. 3. Nutrient intakes were compared, based on 24-hour dietary records, between a sample from Okinawa Prefecture where life expectancies at birth and 65 were the longest in Japan, and a sample from Akita Prefecture where the life expectancies were much shorter. Intakes of Ca, Fe, vitamins A, B1, B2, C, and the proportion of energy from proteins and fats were significantly higher in the former than in the latter. Intakes of carbohydrates and NaCl were lower."

 

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1407826

 

"Another characteristic of Okinawan cuisine is its reliance on meat. The main protein sources of Okinawan cuisine are derived from livestock, specifically pigs."

https://en.wikipedia.org/wiki/Okinawan_cuisine

 

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har inte själv grävt ner mig i okinawa på nåt sätt, men jag förstår inte hur dina källor och bluezones.com kan säga så olika?

"Here, we met people who ate a modest, mostly vegetarian diet and stayed active well into old age."
https://www.bluezones.com/2014/03/okinawa-exploration-backgrounds/
 

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

 

Vad kul att du tar upp Okinawa-dieten.. den är rätt långt borta från vad de äter på Okinawa!

 

Du vet vad Okinawa kallas för.. Island of pigs, de var traditionellt grisuppfödare och sötpotatisodlare.

 

"Abstract

The present paper examines the relationship of nutritional status to further life expectancy and health status in the Japanese elderly based on 3 epidemiological studies. 1. Nutrient intakes in 94 Japanese centenarians investigated between 1972 and 1973 showed a higher proportion of animal protein to total proteins than in contemporary average Japanese. 2. High intakes of milk and fats and oils had favorable effects on 10-year (1976-1986) survivorship in 422 urban residents aged 69-71. The survivors revealed a longitudinal increase in intakes of animal foods such as eggs, milk, fish and meat over the 10 years. 3. Nutrient intakes were compared, based on 24-hour dietary records, between a sample from Okinawa Prefecture where life expectancies at birth and 65 were the longest in Japan, and a sample from Akita Prefecture where the life expectancies were much shorter. Intakes of Ca, Fe, vitamins A, B1, B2, C, and the proportion of energy from proteins and fats were significantly higher in the former than in the latter. Intakes of carbohydrates and NaCl were lower."

 

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1407826

 

"Another characteristic of Okinawan cuisine is its reliance on meat. The main protein sources of Okinawan cuisine are derived from livestock, specifically pigs."

https://en.wikipedia.org/wiki/Okinawan_cuisine

 

 

Du vet att Okinawa i princip är en Amerikansk militärbas sedan 1951 iom avtalet Japan-America Security Alliance? Om du tittar på min länk så syftar den till den ursprungliga dieten från 1949.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har inte själv grävt ner mig i okinawa på nåt sätt, men jag förstår inte hur dina källor och bluezones.com kan säga så olika?

 

"Here, we met people who ate a modest, mostly vegetarian diet and stayed active well into old age."

https://www.bluezones.com/2014/03/okinawa-exploration-backgrounds/

 

 

Här pratar Tim Ferriss, bloggare, IT-investererare med stort intresse för kost och hälsa, om när han var på Okinawa och om att de där äter mycket gris-kött/gris-fett (omkring 4 minuter in)http://fourhourworkweek.com/2014/05/05/the-random-show-episode-24-porn-attacks-eating-insect-protein-tech-finds-and-more/

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har inte själv grävt ner mig i okinawa på nåt sätt, men jag förstår inte hur dina källor och bluezones.com kan säga så olika?

 

"Here, we met people who ate a modest, mostly vegetarian diet and stayed active well into old age."

https://www.bluezones.com/2014/03/okinawa-exploration-backgrounds/

 

 

Jag tycker det är ofta olika källor visar olika saker. Det verkar mest bero på vad de vill visa.  :huh:

 

De äter kött i Okinawa men inte i de mängder som idag kännetecknar västvärlden. Här har det blivit mer norm att äta kött tre gånger om dagen i någon form. Skinkmacka till frukost, lunch med kött/fisk som bas och samma till middag. Och det är inte lite kött heller. Jag har vänner som äter lika mycket proteiner i form av kött till en måltid som vi äter på en hel dag här hemma. Frosseri och överätande har blivit mer normalt än att äta med måtta.

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Att äta mycket protein eller kött är en sak, överätande och frosseri är nåt helt annat. Kött mättar bra ;) Har du koll på när de äter nästa gång och hur mycket? ;)

 

Jag blir paff av hur mycket veggopersonerna på jobbet äter och hur ofta. Och inte sällan är det sötsaker. Jag skönjer ett blodsocker som svajar betänkligt. Massor av kaffe också.

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vad tycker ni veganer om att fasta eller att bara äta 1-3 ggr/dygn? Vad tycker ni om att äta ofta och mindre portioner?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Du vet att Okinawa i princip är en Amerikansk militärbas sedan 1951 iom avtalet Japan-America Security Alliance? Om du tittar på min länk så syftar den till den ursprungliga dieten från 1949.

 

Ja, fast det traditionella ätandet har hållts kvar länge men nu börjar Donken ta över där, alltså först nu, och de kroniska sjukdomar, som metabola problem, kommer som ett brev på posten.

 

"– I tidningarnas dödsannonser ser jag varje dag unga människor – 40-, 50- och 60-åringar. Dödsorsaken är nästan alltid kopplad till fetma: hjärtinfarkterna ökar, liksom stroke och cancer i bröst, prostata och tjocktarm. Vi måste hitta sätt att tackla övervikt och fetma. På familjerestaurangerna ser jag de äldre äta gooya (bittermelon, eller vårtgurka), medan barn och ungdomar väljer hamburgare. Det är en generationsfråga; båda livsstilarna finns i samma socioekonomiska skikt, inom samma familj till och med." http://fof.se/tidning/2013/3/artikel/hundraaringarnas-fyra-hemligheter

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Du vet att Okinawa i princip är en Amerikansk militärbas sedan 1951 iom avtalet Japan-America Security Alliance? Om du tittar på min länk så syftar den till den ursprungliga dieten från 1949.

 

Det är rätt enkelt faktiskt.. läs på din historia!

 

Inte nog med detta.. Okinawa har världens äldsta friskaste befolkning.. men bland de sjukaste yngre befolkning.. kan det ha något att göra med den Amerikanska basen att göra tro?

 

Och de då efterföljande ändringarna i kost?

 

Hur som helst.. Okinawa var bland de mest krigshärjade i hela Stilla havet.. inte nog med att stora delar av befolkningen dog utan det fanns till slut inte ens en enda gris kvar på hela ön.. befolkningen svalt!

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Okinawa

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Att äta mycket protein eller kött är en sak, överätande och frosseri är nåt helt annat. Kött mättar bra ;) Har du koll på när de äter nästa gång och hur mycket? ;)

 

 

Ja, jag har koll på vad de äter. Vi har diskuterat saken. De är dessutom övertygade om att vi kommer att dö i hjärtinfarkt för att vi äter för mycket fett. Kött är bra mat, men jag tror inte det är hållbart i längden att låta det vara mer eller mindre enda födan, åtföljt av lite potatis och bröd.

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det är rätt enkelt faktiskt.. läs på din historia!

 

Inte nog med detta.. Okinawa har världens äldsta friskaste befolkning.. men bland de sjukaste yngre befolkning.. kan det ha något att göra med den Amerikanska basen att göra tro?

 

Och de då efterföljande ändringarna i kost?

 

Hur som helst.. Okinawa var bland de mest krigshärjade i hela Stilla havet.. inte nog med att stora delar av befolkningen dog utan det fanns till slut inte ens en enda gris kvar på hela ön.. befolkningen svalt!

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Okinawa

Du är verkligen helt otrolig. Jag svarade på dina första inlägg med en förhoppning om att dina aggressiva förvrängningar skulle avta, men dem blir bara värre och värre.

 

Hur kan min rättelse av ditt historiska tillkortakommande komma att bli mitt historiska tillkortakommande? Jag fattar verkligen ingenting och jag känner inte att du är värd att lägga mer energi på.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja, jag har koll på vad de äter. Vi har diskuterat saken. De är dessutom övertygade om att vi kommer att dö i hjärtinfarkt för att vi äter för mycket fett. Kött är bra mat, men jag tror inte det är hållbart i längden att låta det vara mer eller mindre enda födan, åtföljt av lite potatis och bröd.

Ja, många veganer och vegetarianer är fettskrämda men långt ifrån alla. Jag tror många inom Raw Food ändå har fattat en del, det är min bild iaf.

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Eftersom du försöker övertyga mig om att jag lever riskabelt med att äta kött/mejeri/ägg, vill jag att du rekommenderar vilket växtprotein jag kan äta istället. Jag ställde frågan tidigare utan att få svar. Men kanske finns det inget sådant protein, för jag har inte lyckats hitta något som inte innehåller massa fytoöstrogener. Jag blir därför en aning provocerad av din arrogans att propagera för en vegansk kost utan att förstå vad en sådan kan ställa till med för kvinnor som jag och även män för den delen som också kan lida av hormonell obalans.

 

Missförstå mig inte, jag är glad för din skull att du har hittat något du mår bra av och får jättemycket energi av. 

Jag försökte i över 35 år att hålla mig till den kost våra myndigheter och mina läkare rekommenderade. Jag åt t o m vegetariskt en period utan att må ett skvatt bättre. Jag mådde riktigt dåligt och kunde inte komma till rätta med magkatarr, migrän och viktuppgång. Ramlade ständigt ner i sockerträsket. Mina hälsomarkörer var i botten. 2008 hittade jag LCHF och gick ner 16 kilo utan problem och har hållit mig där. Mina blodvärden är bättre än bra och har varit så under 5 år. Min mage är toppen, jag har aldrig migrän längre. Du kommer därför aldrig att kunna övertyga mig om att de animaliska produkter som jag äter skulle innebära någon större risk än vegansk kost.

 

Sen är jag långt ifrån emot att äta vegetabilier, jag äter gärna och mycket av det jag kan äta och må bra av som är ekologiskt odlat. Det gäller för övrigt även de animaliska produkter jag köper att de i så stor utsträckning som möjligt ska vara ekologiskt/krav-producerat. Jag är nämligen övertygad om att mycket av den sjukdomsalstring som finns i det vi äter kommer från den uppsjö av bekämpningsmedel som används i den konventionella livsmedelsproduktionen och foderproduktionen till djuren. Jag hoppas därför att du själv är noga med att äta så obesprutat som möjligt eftersom all din föda kommer från växtriket. Du är ung och har tiden för dig och jag hoppas att du med ditt kostval inte drar på dig någon ohälsa med tiden. Förhoppningsvis kommer de goda effekterna du har uppnått att hålla i sig precis som mina har gjort för mig.

Jag försöker varna för risker som jag tror är övervägande. Jag tycker att den som har speciella behov ska söka lösningar som fungerar, men med alla fakta på bordet (det finns inget sådant bord idag med alla affärsintressen inblandade).
 
Jag förstår inte hur du kan uppleva mig arrogant provocerande när jag inte propagerat för vegansk kost som specifik lösning för personer med "hormonell obalans". Det är lite som att bli arg på någon som säger att cellgifter nog inte är bra för allmänheten att konsumera och påstå att den personen underminerar t.ex. cancerpatienters behov av cellgifter.
 
Jag uppskattar att du är glad över att jag mår bra, men jag för fortfarande inte den här debatten utifrån hur jag mår, jag kan i sammanhanget inte bry mig mindre om hur jag själv mår, det är inte det som driver mig.
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tommy H

 

Du verkar tro på tokerierna på videon, att kött orsakar typ 2 diabetes. Om denne Michael Greger har någon vetenskap att komma med,

så borde han väl länka till några vetenskapliga studier i videon. Men inga länkar till Pubmed. Så han vekar religiös och inte vetenskaplig, och han får

naturligtvis tro vad han vill, men bevis behövs för att jag skall tro på påståendena.

 

Nina Teicholz granskade en person med en liknande agenda, men som hade en del länkar till "vetenskap". Tommy läs gärna länken:

 

http://thebigfatsurprise.com/critique-dean-ornish-op-ed/

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vad säger du om arvsanlag då? Vilket verkar vara den största "orsaken" till Okinawabornas långa livslängd, vi har även sådana grupper i Europa och även i Sverige.

Vad tyder på att arvsanlag är den största orsaken till Okinawabornas långa livslängd?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tommy H

 

Du verkar tro på tokerierna på videon, att kött orsakar typ 2 diabetes. Om denne Michael Greger har någon vetenskap att komma med,

så borde han väl länka till några vetenskapliga studier i videon. Men inga länkar till Pubmed. Så han vekar religiös och inte vetenskaplig, och han får

naturligtvis tro vad han vill, men behövs för att jag skall tro på påståendena.

 

Nina Teicholz granskade enperson med en liknande agenda, men som hade en del länkar till "vetenskap". Tommy läs gärna länken:

 

http://thebigfatsurprise.com/critique-dean-ornish-op-ed/

Om du syftar till videon i mitt ursprungligsinlägg så är det för att den videon är en intervju och är publicerad av någon annan än Michael Greger själv. Men här har du två liknande video med 9 hänvisade forskningskällor vardera.

http://nutritionfacts.org/video/diabetes-reversal-is-it-the-calories-or-the-food/

 

http://nutritionfacts.org/video/why-is-meat-a-risk-factor-for-diabetes/

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

 

Jag försöker varna för risker som jag tror är övervägande. Jag tycker att den som har speciella behov ska söka lösningar som fungerar, men med alla fakta på bordet (det finns inget sådant bord idag med alla affärsintressen inblandade).
 
Jag förstår inte hur du kan uppleva mig arrogant provocerande när jag inte propagerat för vegansk kost som specifik lösning för personer med "hormonell obalans". Det är lite som att bli arg på någon som säger att cellgifter nog inte är bra för allmänheten att konsumera och påstå att den personen underminerar t.ex. cancerpatienters behov av cellgifter.
 
Jag uppskattar att du är glad över att jag mår bra, men jag för fortfarande inte den här debatten utifrån hur jag mår, jag kan i sammanhanget inte bry mig mindre om hur jag själv mår, det är inte det som driver mig.

 

 

@Tommy H, du har vad jag förstått varit vegan i ett år. Du är ung och idealistisk. Det har jag också varit men jag är det fortfarande, idealistisk alltså, inte ung. Du säger att du är politisk men du verkar vara mest oroad över vår hälsa. Oroa dig inte, vi vet vad vi gör. Många av oss tror också på en värld där djurindustri och monokulturer av grödor inte ska få finnas. Djur ska inte äta majs och soja-proteiner. De mår inte bra av det och inte vi heller.

Jag vill ha en värld där vi människor äter näringstät ekologisk mat, också kött men inga groteska mängder. Jag vill ha en kosthållning som är hållbar lång tid framåt. Sen ett tips, läs på om kroppens biokemi. Det har jag gjort och fått många aha-upplevelser. 

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst
Detta ämne är nu stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...