Gå till innehåll

LCHF livsfarligt.


Recommended Posts

Tor H, i min korta korta 5 minuters videolänk visas forskning från 1937~ att fettdiet fördubblar blodsockernivån jämfört med kolhydratdiet. Fettdieten sänkte dessutom insulinkänsligheten kraftigt. Denna snart hundraåriga forskning har även bekräftats och vidareutvecklats (finns också i videon) med ny teknik som kan sammanställa hela processen, för den som är intresserad.

http://nutritionfacts.org/video/what-causes-insulin-resistance/

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
  • Svar 706
  • Created
  • Senaste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jag säger som Peter, att ni orkar . . . Jag har inte heller tänkt ge mig in i debatten, men jag måste få höra mera om det ruttnade köttet i våra tarmar . . . vart befinner sig detta ruttnade kött någ

Det var ju inget argument, det var en fråga, eller två, eftersom jag inte har en aning om vart i tarmsystemet man hittar det ruttnade köttet och hur det ser ut, det var mina frågor.Eftersom vissa hävd

Det här är ett skolexempel på ett visst sorts tankeresonemang.   Tommy H, det här har inget med kost att göra, men är du bekant med författaren Daniel Quinn? Quinn menar att i vår oerhört komplexa

Forklarer den kostoktorns resultat da han drakk en flaske Pepsi Max?

Hans ketoner sank drastisk, mens blodsukkeret var ganske uforandret. 

 

Når det frigjøres insulin synker fettforbrenningen, derav reduksjonen i ketoner.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vi är ju överens om att för höga insulinhalter inte är bra, eller ett tecken på att något inte är bra. Videon förklarar vad som orsakar insulinresistens och höga insulinhalter...

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Du vet at man kan spise spise på seg insulinresistens på lavfettkost?

Folk i USA er fettskremte, likevel øker insulinresistensen drastisk.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Du vet at man kan spise spise på seg insulinresistens på lavfettkost?

Folk i USA er fettskremte, likevel øker insulinresistensen drastisk.

Man kan spise på sig insulinresistens genom att vara överviktig, för när man är överviktig så släpper fettcellerna ifrån sig fett som stör ut insulinsignaliseringen.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nei, overvekt kan være uavhengig av insulinresistens, bare se på sumobrytere, eller tynne folk med diabetes 2.

 

For å snu insulinresistensen må man venne kroppen til lavere nivåer av insulin, og det gjøres med LCHF og/eller faste.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tor H, i min korta korta 5 minuters videolänk visas forskning från 1937~ att fettdiet fördubblar blodsockernivån jämfört med kolhydratdiet. Fettdieten sänkte dessutom insulinkänsligheten kraftigt. Denna uråldriga forskning har även bekräftats och vidareutvecklats (finns också i videon) med ny teknik som kan sammanställa hela processen, för den som är intresserad.

 

http://nutritionfacts.org/video/what-causes-insulin-resistance/

 

Jag kan egentligen inget om just det där, men, om man har ätit en normal västerländsk kost hela sitt liv och sen helt plötslig matas med en högfettkost så får kroppen problem. Kroppen är inte van vid högfettskost. Det krävs en omställningstid som kan variera beroende på hur man ätit tidigare mm.

 

Två dagar, än mindre tre timmar, är alltför kort tid för att det ska säga något meningsfullt.

 

Detsamma gäller om man ätit en högfettkost ett längre tag och sen vräker på med socker. Systemen för att hantera sockret har nedreglerats.

 

Dessutom så innebär LCHF att man byter ut kolhydraterna mot fett, så det blir betydligt mindre socker som ska ut i blodet.

 

Lipotoxicity is a metabolic syndrome

---

Lipotoxicity is believed to have a role in heart failure, obesity, and diabetes, and is estimated to affect approximately 25 % of the adult American population.

---

In normal cellular operations, there is a balance between the production of lipids, and their oxidation or transport. In lipotoxic cells, there is an imbalance between the amount of lipids produced and the amount used.

---

Adipocytes, the cells that normally function as lipid store of the body, are well equipped to handle the excess lipids. Yet, too great of an excess will overburden these cells and cause a spillover into non-adipose cells, which do not have the necessary storage space.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Lipotoxicity

 

Med reservation för att jag kanske missar något, jag kan ju trots allt inte mycket om det här, men, ät mindre socker och mer fett så att kroppen lär sig att bränna fettet. Och så att den slipper jobba med sockret.

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nei, overvekt kan være uavhengig av insulinresistens, bare se på sumobrytere, eller tynne folk med diabetes 2.

 

For å snu insulinresistensen må man venne kroppen til lavere nivåer av insulin, og det gjøres med LCHF og/eller faste.

Tor H. Det finns ju TVÅ bekräftade teorier utöver den genetiska teorin. Den första är att fet mat, mättade fetter som orsakar insulinresistens och den andra är övervikt. 

 

Det fungerar inte att argumentera emot BÅDA teorierna med argument som stödjer BÅDA teorierna.

 

Och bara för att LCHF sänker insulinnivåer så betyder det inte att LCHF förbättrar insulinsignaliseringen, det finns snarare massvis med forskning som bekräftar motsatsen.

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag kan egentligen inget om just det där, men, om man har ätit en normal västerländsk kost hela sitt liv och sen helt plötslig matas med en högfettkost så får kroppen problem. Kroppen är inte van vid högfettskost. Det krävs en omställningstid som kan variera beroende på hur man ätit tidigare mm.

 

Två dagar, än mindre tre timmar, är alltför kort tid för att det ska säga något meningsfullt.

 

Detsamma gäller om man ätit en högfettkost ett längre tag och sen vräker på med socker. Systemen för att hantera sockret har nedreglerats.

 

Dessutom så innebär LCHF att man byter ut kolhydraterna mot fett, så det blir betydligt mindre socker som ska ut i blodet.

 

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Lipotoxicity

 

Med reservation för att jag kanske missar något, jag kan ju trots allt inte mycket om det här, men, ät mindre socker och mer fett så att kroppen lär sig att bränna fettet. Och så att den slipper jobba med sockret.

Ja, du missade delen med kosten: "Both sides accept that high fat diets put patients at increased risk for lipotoxic cells."

 

Och det är ju inte bara studien från 1927* som beskriver problemet. I samma video visas att det numera finns teknik som sammanställer hela förloppet på enzym-nivå.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Men fet mat skaper ikke insulinresistens, det burde være allment kjent.

Det som skaper insulinresistens er at man spiser mat som hever blodsukkeret/insulinet for ofte.

 

Har man høye insulinnivåer får ikke kroppen tilgang til å brenne fett for energi siden fettet er låst inne i cellene.

Når insulinnivåene synker kan kroppen igjen brenne fett og insulinresistensen synker.

 

Bjørnen utnytter dette før vinteren for å legge på seg.  En bjørn kan spise opptil 90 kg bær som den lagrer som fett.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Men fet mat skaper ikke insulinresistens, det burde være allment kjent.

Det som skaper insulinresistens er at man spiser mat som hever blodsukkeret/insulinet for ofte.

 

Har man høye insulinnivåer får ikke kroppen tilgang til å brenne fett for energi siden fettet er låst inne i cellene.

Når insulinnivåene synker kan kroppen igjen brenne fett og insulinresistensen synker.

 

Bjørnen utnytter dette før vinteren for å legge på seg.  En bjørn kan spise opptil 90 kg bær som den lagrer som fett.

Var är dina källor för att fet mat inte skapar insulinresistens?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tommy H, hur skulle en fettdiet kunna fördubbla blodsockernivån? Var skulle sockret komma ifrån?

 

Som typ 1 diabetiker sedan 35 år tillbaka och nu på 4 år strikt LCHF så har snarast blodsockernivån halverats! Och jag behöver bara ta hälften av den mängd insulin som jag tog tidigare, vilket också bevisar att insulinkänsligheten ökar.

 

Varför inte bli diabetiker själv och testa vad som funkar bäst för dig?

  • Gilla 4
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja, du missade delen med kosten: "Both sides accept that high fat diets put patients at increased risk for lipotoxic cells."

 

Hur ser den högfettskosten ut? Är det en sådan där kost där det ingår både pizza och Big mac & co?

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tommy H, hur skulle en fettdiet kunna fördubbla blodsockernivån? Var skulle sockret komma ifrån?

 

Som typ 1 diabetiker sedan 35 år tillbaka och nu på 4 år strikt LCHF så har snarast blodsockernivån halverats! Och jag behöver bara ta hälften av den mängd insulin som jag tog tidigare, vilket också bevisar att insulinkänsligheten ökar.

 

Varför inte bli diabetiker själv och testa vad som funkar bäst för dig?

Dina sympton maskeras.

 

Fettdieten innehöll såklart kolhydrater, om än i små mängder. Studien bekräftar att höga fetthalter höjer blodsockret mer än höga kolhydrathalter gör.

 

Och fortfarande, dina insulinreceptorer behöver knappt hantera något insulin eftersom du knappt äter några kolhydrater som bryts ned till blodsocker. Det säger ingenting om hur din insulinsignalisering ser ut idag. Den är väldigt sannolikt, med forskning som uppbackning, sämre idag.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

@Tommy H

 

Jason Fung, Tim Noakes osv.

 

VIl man vite om en studie er av god kvalitet kan man teste den mot Bradford Hill kriteriene som nevnt i post #333

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Bradford_Hill_criteria

Kan du ge mig en källa? Jag har tittat på flera av Jason Fungs uttalanden och jag har inte hittat något uttalande kring vad som orsakar insulinresistens. Endast hur man behandlar det: genom bantningsdieter/viktminskning.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kan du ge mig en källa? Jag har tittat på flera av Jason Fungs uttalanden och jag har inte hittat något uttalande kring vad som orsakar insulinresistens. Endast hur man behandlar det: genom bantningsdieter/viktminskning.

Siden diabetes 2 bare er insulinresistens, finnes det flere måter å reversere denne på som nevnt her:

https://intensivedietarymanagement.com/treatments-that-cure-type-2-diabetes-t2d5/

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det er samme ting. Man sørger for at insulinresistensen ikke øker.

For å reversere insulinresistens må man gå hardere til verks med strikt LCHF eller periodisk faste.

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det er samme ting. Man sørger for at insulinresistensen ikke øker.

For å reversere insulinresistens må man gå hardere til verks med strikt LCHF eller periodisk faste.

Det är inte samma sak. Dels så kan skadan på insulinreglerande Beta-celler vara permantent, och mättade fetter förstör insulinsignalisering och Betaceller. 

 

http://nutritionfacts.org/video/what-causes-diabetes/

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det var info från 
http://nutritiondata.self.com/facts/fruits-and-fruit-juices/1843/2
Visst, det blir mindre om man räknar dom vi kan tillgodogöra sig, men kan man ändå verkligen säga att dom inte innehåller kolhydrater bara för att vi människor inte kan bryta ner dom?
Men men, det där var en parantes, fortsätt hellre diskussionen om insulinresistans =)

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Går insulinresistensen for langt kan den skade de inslinproduserende cellene, det er helt riktig.

Men metet fett trigger ikke disse cellene til å frigjøre insulin.

 

En person med diabetes 2 har mer enn nok insulin i blodet, men det fungerer ikke fordi kroppen er insulinresistent.

Reverser resistensen og han blir frisk, forutsatt at selve insulinproduksjonen ikke er permanent skadet.

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Går insulinresistensen for langt kan den skade de inslinproduserende cellene, det er helt riktig.

Men metet fett trigger ikke disse cellene til å frigjøre insulin.

 

En person med diabetes 2 har mer enn nok insulin i blodet, men det fungerer ikke fordi kroppen er insulinresistent.

Reverser resistensen og han blir frisk, forutsatt at selve insulinproduksjonen ikke er permanent skadet.

Du är omöjlig att argumentera med Tor H.

 

Jag har aldrig sagt att mättat fett tvingar cellerna direkt att producera mer insulin. Jag har sagt att mättat fett förstör insulinsignaliseringen så att blodsockret fastnar i blodet vilket i sin tur ökar insulinproduktionen.

 

Sen dödar mättat fett Betaceller och därmed förstör kroppens förmåga att producera eget insulin.

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

 

Ja, att Greger tycker så har jag förstått, men den högfettskost som  det refereras till i Wikipediaartikeln, hur ser den ut? Hur ser den ut som "forskare från alla sidor" pekar ut som boven?

 

Och jag menar såklart att man helst ska minska ner på sockret/kolhydraterna och öka på med fettet innan man blir sjuk. Eller sätta igång att träna hårt så att sockret har någonstans att ta vägen när det strömmar ut i blodet.

 

Tillägg: För en kost består väl inte enbart av mättat fett? En högfettskost måste bestå av annat också. Vad är det för kost dom menar? Förmodligen den med pizza och Big mac & co.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Dina sympton maskeras.

Alltså: en typ 1 diabetiker äter mkt kolhydrater och får symptomet högt blodsocker - nästa dag äter hen mkt fett och får symptomet lågt blodsocker. Är då blodsockret egentligen högt men det har maskerats? Där finns glukosmolekyler som inte låter sig mätas? (HbA1c sjunker också när blodsockret pga utbytta kh mot fett gett mindre glykering - är det också då tal om maskerade symptom?)

 

Eller missförstår jag dig fullständigt?

  • Gilla 5
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Studien bekräftar att höga fetthalter höjer blodsockret mer än höga kolhydrathalter gör.

Vet du hur det går till när fett höjer blodsockret?

 

Glyceroldelarna i triglycerider byggs om till glukos, men att det skulle höja blodsockret?

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Alltså: en typ 1 diabetiker äter mkt kolhydrater och får symptomet högt blodsocker - nästa dag äter hen mkt fett och får symptomet lågt blodsocker. Är då blodsockret egentligen högt men det har maskerats? Där finns glukosmolekyler som inte låter sig mätas?  (HbA1c sjunker också när blodsockret pga utbytta kh mot fett gett mindre glykering - är det också då tal om maskerade symptom?)

 

Eller missförstår jag dig fullständigt?

Jag hakade upp mig på Realistens beskrivning om att "insulinkänsligheten ökar" med LCHF och eftersom detaljer om hur mätningen av "insulinkänsligheten ökar" uteblivit så kan man ju spekulera kring om det är för att man inte äter några kolhydrater som det är insulinbehovet som har minskat, snarare än att insulinsignaliseringen har blivit bättre.

 

När jag syftar till att symptonen maskeras så syftar jag till omständigheter där insulinsignalisering kan förbättras med rätt diet, och jag påstår att det endast maskeras med LCHF.

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vet du hur det går till när fett höjer blodsockret?

 

Glyceroldelarna i triglycerider byggs om till glukos, men att det skulle höja blodsockret?

Mättade fetter täpper igen/stör ut muskelcellernas insulinreceptorer så att muskelcellerna inte kan ta upp blodsockret. Ökad insulinresistens = ökat blodsocker är det som redovisas i studien.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja, att Greger tycker så har jag förstått, men den högfettskost som  det refereras till i Wikipediaartikeln, hur ser den ut? Hur ser den ut som "forskare från alla sidor" pekar ut som boven?

 

Och jag menar såklart att man helst ska minska ner på sockret/kolhydraterna och öka på med fettet innan man blir sjuk. Eller sätta igång att träna hårt så att sockret har någonstans att ta vägen när det strömmar ut i blodet.

 

Tillägg: För en kost består väl inte enbart av mättat fett? En högfettskost måste bestå av annat också. Vad är det för kost dom menar? Förmodligen den med pizza och Big mac & co.

Det är inte så "Greger tycker", han citererar andras forskningsstudier. Se källorna till den specifika 5 minuters videon nedan.
 
Hur kan du haka upp dig på vad Wikipedia i den artikeln inkluderar och exkluderar i deras sammanfattning av dietärt fett? Jag ser det som att du sprider en teori som saknar bevisunderlag och som tom. motbevisas vara direkt skadande.
 
A high-fat diet coordinately downregulates genes required for mitochondrial oxidative phosphorylation in skeletal muscle.
 
Oxygen-carrying proteins in meat and risk of diabetes mellitus.
 
Lipotoxicity: effects of dietary saturated and transfatty acids.
 
Veganism and its relationship with insulin resistance and intramyocellular lipid.
 
Intramyocellular triglyceride content is a determinant of in vivo insulin resistance in humans: a 1H-13C nuclear magnetic resonance spectroscopy assessment in offspring of type 2 diabetic parents.
 
Higher insulin sensitivity in vegans is not associated with higher mitochondrial density.
 
Lipotoxicity: why do saturated fatty acids cause and monounsaturates protect against it?
 
Role of insulin in the pathogenesis of free fatty acid-induced insulin resistance in skeletal muscle.
 
Free fatty acids and skeletal muscle insulin resistance.
 
Mechanisms for insulin resistance: common threads and missing links.
 
Mechanisms underlying skeletal muscle insulin resistance induced by fatty acids: importance of the mitochondrial function.
 
Vegetarian diet affects genes of oxidative metabolism and collagen synthesis.
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Mättade fetter täpper igen/stör ut muskelcellernas insulinreceptorer så att muskelcellerna inte kan ta upp blodsockret. Ökad insulinresistens = ökat blodsocker är det som redovisas i studien.

OK, då förstår jag vad du menar. Det du beskriver är dock inget som man märker i praktiken. Jag är frisk och hade kring jul och nyår en freestyle libre på i två veckor. Strikt LCHF utom på julafton då jag bl.a. åt en ansenlig mängd sill - köpt i butik och 12 g socker per 100g. Blodsockret var över 6,3 en enda gång - efter sillen en topp på 8,6 som högst.

Dessutom har jag högt HDL (kring 2) samt låga TG (0,5 eller något mer ibland) - vilket är en surrogatmarkör för god insulinkänslighet.

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

OK, då förstår jag vad du menar. Det du beskriver är dock inget som man märker i praktiken. Jag är frisk och hade kring jul och nyår en freestyle libre på i två veckor. Strikt LCHF utom på julafton då jag bl.a. åt en ansenlig mängd sill - köpt i butik och 12 g socker per 100g. Blodsockret var över 6,3 en enda gång - efter sillen en topp på 8,6 som högst.

Dessutom har jag högt HDL (kring 2) samt låga TG (0,5 eller något mer ibland) - vilket är en surrogatmarkör för god insulinkänslighet.

Nej, man märker nog inte av blodsockerproblem så länge man håller sig till sin, utöver blodsocker-sänkande, rent livsfarliga diet.

 

Jag säger att det är livsfarligt för att även om man skulle ha "normala" kolesterolvärden så styvnar inre och yttre blodkärl och blodflödet i hjärtats kranskärl minskar drastiskt med dieten: http://nutritionfacts.org/video/low-carb-diets-and-coronary-blood-flow/

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det är inte så "Greger tycker", han citererar andras forskningsstudier.

 
Hur kan du haka upp dig på vad Wikipedia i den artikeln inkluderar och exkluderar i deras sammanfattning av dietärt fett?

 

Du förstår väl att han gör ett urval va? Eller menar du att han är objektiv?

 

Nja, jag "hakade upp mig" på hur kosten var sammansatt och det är väl det som är hela grejen? Att bara bryta ut en komponent kan det verkligen säga något?

 

"High fat diets" säger ingenting.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Du är omöjlig att argumentera med Tor H.

 

Jag har aldrig sagt att mättat fett tvingar cellerna direkt att producera mer insulin. Jag har sagt att mättat fett förstör insulinsignaliseringen så att blodsockret fastnar i blodet vilket i sin tur ökar insulinproduktionen.

 

Sen dödar mättat fett Betaceller och därmed förstör kroppens förmåga att producera eget insulin.

Du kommer med mange veganmyter ser jeg :)

 

Hvis man spiser et strikt ketogent kosthold uten noen karbohydrater i det hele tatt og musklene bruker fett som energi, fungerer kroppen helt fint.

Kroppen holder da blodsukkeret konstant på riktig nivå og insulinnivået synker.

 

Verdensrekorden i fasting er på 382 dager, altså han åt ingenting på over ett år. Kroppen hans fungerte fint på tross av at den brukte store mengder av sitt eget mettede fett som energi.

 

Edit: glemte jo et par ord :)

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Du förstår väl att han gör ett urval va? Eller menar du att han är objektiv?

 

Nja, jag "hakade upp mig" på hur kosten var sammansatt och det är väl det som är hela grejen? Att bara bryta ut en komponent kan det verkligen säga något?

 

"High fat diets" säger ingenting.

Jag menar att han är objektiv.

 

Du beskriver Lipotoxitet med fyra meningar och du hänvisar till en wikipediaartikel där det även står att högfett-diet (inte högkolhydrat) bör undvikas.

 

Varför hänvisade du till artikeln öht. om du vill välja bort innehåll för att det plötsligt inte uppfyller "vetenskapliga krav"?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Du kommer med mange veganmyter ser jeg :)

 

Hvis man spiser et strikt ketogent kosthold uten noen karbohydrater i det hele tatt og musklene bruker fett som energi. 

Kroppen holder da blodsukkeret konstant på riktig nivå og insulinnivået synker. 

 

Verdensrekorden i fasting er på 382 dager, altså han åt ingenting på over ett år. Kroppen hans fungerte fint på tross av at den brukte store mengder av sitt eget mettede fett som energi.

Du är en riktigt oärlig debattör Tor H. 

 

Du anklagar mig först för att ha påstått något jag inte gjort. Och när jag förtydligar vad det är jag faktiskt sagt så försöker du få det att framstå som att mitt förtydligande är ett övergripande argument, trots att argumentet gällde en specifik studie.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jeg har ikke anklaget deg for noe annet enn å komme med gamle veganmyter :)

 

Sannheten er at jeg tviler på at studiene du tror beviser ditt syn vil få noen høy HR score (Hazard Ratio) hvis de testes med Bradford Hill kriteriene.

Studier med lav HR regnes som ubetydelige og kan ikke bevise noe som helst.

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag menar att han är objektiv.

 

Intressant att mannen bakom en av de största veganpropagandasajterna nutritionfacts.org skulle vara objektiv. "Sources cited" är inlindade i Gregers hårt vinklade tolkningar. Ej trovärdigt.

 

Lite tråkigt att representanter för veganismen som med försiktighet förmodligen är en utmärkt diet ska dra ett löjets skimmer över det.

  • Gilla 3
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Oj, visste inte att Terry varit "veggo"! Ytterligare ett exempel på nån "klart kompetent" som mår mycket bättre som allätare. Tur att det inte är förbjudet med animalier då, eller extra skatt på dem... ja rent av sunt och omtänksamt - människoetiskt!!

  • Gilla 7
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag skrattar så jag gråter när jag läser Tommys argument. Vi " maskerar" bara vårt blodsocker"! :) Men härliga skratt fick vi av Tommy tack Tommy! :)

  • Gilla 5
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Denna diskussion får mig att tänka på Dr Terry Wahls, som var vegan/vegetarian i 20 år, fick MS, började äta kött och reverserade sitt sjukdomsförlopp. Hur kommer det sig att en diet med kött var nödvändig för att brygga över skadorna i hjärnan? Om nu kött är så dåligt, varför? Varför blev hon sjuk när hon inte åt kött? Hade hon blivit sjuk i MS om hon ätit den kost hon blev frisk på? 

 

OT så det smäller om det, men ändå. Jag har semester så jag gör lite som jag vill.  :P

 

Äter du veganskt under semestern?  ;-)

  • Gilla 4
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Äter du veganskt under semestern?  ;-)

 

Doh! Jag ska till Grekland, så klart att det blir veganmat... med lite fetaost, fisk och kött.  :P

  • Gilla 7
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag skrattar så jag gråter när jag läser Tommys argument. Vi " maskerar" bara vårt blodsocker"! :) Men härliga skratt fick vi av Tommy tack Tommy! :)

Var skrev jag att man maskerar blodsockret? Att blodsockret blir högt anses väl ändå vara ett symptom på att kroppen inte klarar av att hantera blodsockret? Jag skriver att man maskerar grundorsaken; insulinresistens.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Intressant att mannen bakom en av de största veganpropagandasajterna nutritionfacts.org skulle vara objektiv. "Sources cited" är inlindade i Gregers hårt vinklade tolkningar. Ej trovärdigt.

 

Lite tråkigt att representanter för veganismen som med försiktighet förmodligen är en utmärkt diet ska dra ett löjets skimmer över det.

Kommer ifrån "Slacktivisten". 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Veganskt/vegetariskt livsfarligt?

 

Dr Terry Wahls berättar om hur hon fick bukt med sin MS genom att börja äta kött och Paleo:

"Today, I no longer rely on a cane or a wheelchair. I ride my bicycle five miles to work every day, do my rounds at the hospital, and feel better than I have in decades. I once was a vegetarian because of my conscience, but now, as a doctor, I can no longer in good conscience recommend it."

http://terrywahls.com/could-vegetarianism-increase-your-risk-of-autoimmune-disease/

 

Jag skulle aldrig påstå att vegetariskt/veganskt är livsfarligt för alla, såsom Tommy H påstår att LCHF är livsfarligt. Men man ska vara medveten om att vegetarisk/veganskt kan vara kass för hälsan, i synnerhet för vissa, och för några faktiskt livsfarligt. Och det är absolut inte nån global lösning på miljöproblem, utan i många fall tvärtom.

Kan ni sluta argumentera emot forskning med ovetenskapliga och individbaserade artiklar från tvivelaktiga sidor? MS (multipel skleros) kan stoppas helt med 95% säkerhet genom att minimera animaliska mättade fetter, här med 15 forskningskällor och en videosammanfattning. http://nutritionfacts.org/video/treating-multiple-sclerosis-with-the-swank-ms-diet/

 

Och Xiro. Kan du visa på några som helst bevis för att veganskt är mindre miljlövänligt? Den som kan sin grundläggande fysik förstår att en matkälla som t.ex. nötkött kräver MYCKET mer energi för framställandet av 1 kg nötkött, jämfört med 1 kg växtbaserat. Det handlar om tusentals procent mer energikrävande.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst
Detta ämne är nu stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...